Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ρύθμιση οφειλών για μελλοντικούς συνταξιούχους: Αυξάνονται οι δόσεις - Τι ισχύει

Αυξάνονται από 40 σε 60 οι δόσεις για τους συνταξιούχους που θα βγουν στο μέλλον στην σύνταξη και θα πρέπει να αποπληρώσουν τις οφειλές τους μέσω παρακράτησης μέρους της σύνταξης.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες και θα πάρει ΦΕΚ πρόκειται για την πάγια ρύθμιση που αφορά όσους ασφαλισμένους μη μισθωτούς (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες) οφείλουν και θέλουν να συνταξιοδοτηθούν αποπληρώνοντας το χρέος τους μέσω της σύνταξης τους.
Ειδικότερα όσοι δεν υπαχθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους στις 120 δόσεις και συνταξιοδοτηθούν στο μέλλον από την 1η Οκτωβρίου και μετά έχοντας οφειλές που δεν υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα όρια έως 20.000 ευρώ στο πρώην ΟΑΕΕ, έως 15.000 ευρώ στο πρώην ΕΤΑΑ, θα μπορούν να τις αποπληρώνουν με παρακράτηση 60 δόσεων από την σύνταξή τους (αντί για 40 που ισχύει σήμερα). Και για την πάγια

ρύθμιση, η μηνιαία παρακράτηση θα είναι 50 ευρώ.
Επίσης την δυνατότητα να ενταχθούν στις 120 δόσεις θα έχουν κι όσοι συνταξιούχοι οφείλουν και αποπληρώνουν αυτή τη στιγμή μέσω της σύνταξης τους το χρέος τους. Η μετάπτωση τους στην νέα ρύθμιση θα γίνει αυτόματα χωρίς την υποβολή αίτησης για το υπολειπόμενο ποσό με ελάχιστη δόση στα 50 ευρώ το μήνα.
Με αυτόν τον τρόπο η οφειλή μπορεί να αποπληρωθεί σε έως 10 χρόνια αργότερα, αυξάνοντας έτσι το ύψος της σύνταξης που λαμβάνει ο ασφαλισμένος.  dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα