Αυξάνονται οι δόσεις της πάγιας ρύθμισης οφειλών προς την εφορία, από 12 στις έως 48 ανάλογα όμως το είδος της οφειλής, αλλά ταυτόχρονα τίθενται αυστηρότερα κριτήρια ένταξης σε αυτή.
Οι δόσεις αυξάνονται σε 24 από 12 για τις τακτικές οφειλές( από φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, κτλ) και σε 48 για τις έκτακτες ( π.χ από φόρο κληρονομιάς) ωστόσο υπό την πίεση των θεσμών ο αριθμός των δόσεων θα συναρτάται από το εισόδημα και την περιουσία του οφειλέτη.
Επιπλέον οι θεσμοί επιμένουν ακόμη πως η ρύθμιση των 120 δόσεων θα έχει αρνητική επίπτωση στα έσοδα του προϋπολογισμού.
Στο τραπέζι κυβέρνησης και θεσμών έπεσαν και τα στοιχεία για την πορεία της ρύθμισης που αφορά στις 120 δόσεις.
Οι θεσμοί υποστηρίζουν ότι η ρύθμιση θα προκαλέσει απώλεια εσόδων της τάξης των περίπου 200 εκατ. ευρώ φέτος, ενώ από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών επιχειρηματολογεί υπέρ της ρύθμισης εκτιμώντας ότι θα φέρει μια καθαρή βελτίωση των
φορολογικών εσόδων κατά περίπου το ίδιο ποσό.
Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή αίτησης ένταξης στη ρύθμιση λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου.
Η αυξημένη προσέλευση των φορολογούμενων για ένταξη στη ρύθμιση από τη μια και η ύπαρξη λιγότερων από 15 ημέρες από την άλλη για την εκπνοή της προθεσμίας, αποτελούν δυο χαρακτηριστικά που καθιστούν, σύμφωνα με τους φοροτεχνικούς, την παράταση μονόδρομο.
Πώς να κάνετε την αίτηση για τις 120 δόσεις
Για την υποβολή των αιτήσεων επαναρρύθμισης των οφειλών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εισέλθουν, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα TAXISnet, στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ «Αίτηση Ρύθμισης Οφειλών», στην ηλεκτρονική διεύθυνση aade.gr/polites/aitisi-rythmisis-ofeilon.
Στη συνέχεια πρέπει να επιλέξουν Ρ6 «Αίτηση ρύθμισης οφειλών ν.4611/2019» και κατόπιν την επιλογή «Επανυποβολή αίτησης ν. 4611/2019».
Αμέσως, στο κάτω μέρος της αναλυτικής λίστας υποχρεωτικά και προαιρετικά υπαγόμενων οφειλών που υπάρχει στη συγκεκριμένη σελίδα, θα εμφανιστεί το συνολικό ποσό των οφειλών που μπορούν να επαναρρυθμίσουν.
Επιλέγοντας «συνέχεια» θα μεταφερθούν σε μια άλλη σελίδα, όπου θα εμφανίζονται οι εναλλακτικές επιλογές αριθμού δόσεων που έχουν στη διάθεσή τους.
Επιλέγοντας τον μέγιστο αριθμό δόσεων, το σύστημα υπολογίζει εκ νέου το ύψος κάθε μηνιαίας δόσης, συνυπολογιζομένων και των τόκων που αντιστοιχούν στη συνολική περίοδο της ρύθμισης.
Στο «κόκκινο» οι οφειλέτες λόγω χρεών
Ισχυρό «όπλο» στα χέρια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι ο όγκος πλέον των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο αλλά και το γεγονός ότι περισσότεροι από 4 εκατ. φορολογούμενοι έχουν χρέη στην εφορία, με τους περισσότερους να βρίσκονται υπό την απειλή αναγκαστικών μέτρων. Τον Ιούλιο, οι οφειλέτες του δημοσίου με ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 269.115 άτομα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να ανέλθει στους 4.019.350 έναντι 3.750.195 τον Ιούνιο.
Από τους οφειλέτες αυτούς ανοιχτοί σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται οι 1.819.142 όταν στο τέλος Ιουνίου ο αριθμός τους είχε διαμορφωθεί σε 1.764.551 ενώ 1.222.306 φορολογούμενοι έχουν ήδη βρεθεί αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα.
Οι οφειλέτες αυτοί έχουν πλέον τη δυνατότητα να παγώσουν τις κατασχέσεις εφόσον υπαχθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου στην νέα ρύθμιση των 120 δόσεων και είναι συνεπείς στην πληρωμή των δόσεων.
Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο (παλαιών και νέων) αυξήθηκε στα 104,428 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, έναντι του ποσού των 104,111 δισ. ευρώ στο οποίο είχε διαμορφωθεί τον προηγούμενο μήνα Ιούνιο.
Οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο (δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους) αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 320 εκατ. ευρώ και ανήλθαν στα 3,929 δισ. ευρώ έναντι 3,609 δισ. ευρώ τον Ιούνιο. Οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές που προέρχονται μόνο από φορολογικές οφειλές ανήλθαν στον Ιούλιο στα 3,642 δισ. ευρώ έναντι 3,358 δισ. ευρώ τον Ιούνιο. dikaiologitika
Άνοιξε η πλατφόρμα Α21-Επίδομα Παιδιού, για υποβολή αιτήσεων
-
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 - Επίδομα Παιδιού, άνοιξε για νέες αιτήσεις,
σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τον ΟΠΕΚΑ.Οι
δικαιο...
Πριν από 1 λεπτό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα