Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Δ.Σ. Τριφυλίας: Νοσοκομείο και Πειραιώς Φιλιατρών έθεσε ο Π. Τσίγγανος

Δύο μείζονος σημασίας ζητήματα έθεσε υπόψη του Σώματος στην προχθεσινή, πρώτη και έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Παναγιώτης Τσίγγανος.
Όπως ανέφερε, το ένα αφορά στην ενημέρωση ότι την ερχόμενη Τετάρτη ο Σύλλογος Εργαζομένων διοργανώνει ημερίδα στο ΤΕΕ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
«Ο κ. δήμαρχος, στην προηγούμενη συνεδρίαση, μας ενημέρωσε ότι εντός των ημερών αναμένονται ανακοινώσεις, τις οποίες και αναμένουμε. Θα πρέπει, όμως, νομίζω, το Σώμα, αν όχι σήμερα, πολύ σύντομα, να συνεδριάσει και να λάβει θέση πάνω σ’ αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα, σε τρεις άξονες τους οποίους προτείνουμε: Ο πρώτος άξονας είναι η άμεση κατάργηση του καθεστώτος του διασυνδεόμενου νοσοκομείου, που επιβλήθηκε το 2012. Το δεύτερο είναι η άμεση προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων που υφίστανται και η επαναφορά του αυτοτελούς Οργανισμού στον αριθμό των θέσεων

που προβλέπονταν πριν από το 2012, δηλαδή στους 45 αντί τους 28 που είναι σήμερα. Βεβαίως συμφωνούμε με την πρόσληψη των επικουρικών γιατρών που εξήγγειλε ο κ. Μπέζος, αλλά οι επικουρικοί – όπως ξέρει κι ο κ. Μπακούρος – είναι χάπι, δεν είναι λύση για το νοσοκομείο», σχολίασε.
Και συνέχισε: «Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με το επικείμενο κλείσιμο του μοναδικού τραπεζικού ιδρύματος που λειτουργεί στην πόλη των Φιλιατρών, ζητώντας ο Δήμος να επέμβει και να συνδράμει για να αποτραπεί.
Για την τράπεζα απάντησε ο δήμαρχος Γ. Λεβεντάκης και αναφέρουμε σε σχετικό ρεπορτάζ την απάντησή του, ενώ για το νοσοκομείο είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πάει να δει τον υπουργό Υγείας…
Ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, αναφέρθηκε στο θέμα, σημειώνοντας ότι έχει ζητήσει τη διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης για το νοσοκομείο.
Του Ηλία Γιαννόπουλου  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα