Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Με λαμπρότητα η γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Κυπαρισσία

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η δεσποτική εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Κυπαρισσία. Η έδρα του δήμου Τριφυλίας και η Τριφυλία σύμπασα τίμησε τη γιορτή με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου την Παρασκευή τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου.
Χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου και την Αττική, ενώ περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά ήταν τα λεωφορεία που μετέφεραν ευλαβικούς προσκυνητές τόσο την παραμονή, όσο ανήμερα της εορτής.Το Σάββατο το πρωί, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου, ενώ έγινε λιτάνευση του στολισμένου με βασιλικό Τιμίου Σταυρού, συνοδεία μαθητών, της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, πιστών και επισήμων.
Στις θρησκευτικές τελετές, μεταξύ άλλων, διακρίναμε τους βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννη Λαμπρόπουλο, Μίλτο Χρυσομάλλη, Περικλή Μαντά, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, τον αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Οικονομίας, Βασίλη Καπέλιο, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο, τον οικοδεσπότη δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Λεβεντάκη, τον τέως βουλευτή, Δημήτρη Σαμπαζιώτη, τον Α’ αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Καφαντάρη, αντιδημάρχους, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, περιφερειακούς, δημοτικούς και συμβούλους Κοινοτήτων, αξιωματικούς Σ.Α. κ.ά.
Πατρικές ευλογίες στους πιστούς έδωσε ο Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος.

Δηλώσεις Δημάρχου
Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, ανέφερε: «Μεγάλη μέρα της Χριστιανοσύνης. Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά, να είμαστε υπό τη σκέπη του Θεού και να έχουμε την ευλογία Του και ό,τι καλύτερο για όλο τον κόσμο. Αγάπη, αγάπη, αγάπη και δημιουργία».
Ο ίδιος, ερωτηθείς σχετικά με τις συζητήσεις του με τον περιφερειάρχη και τους βουλευτές, με την ευκαιρία της παρουσίας τους στην Κυπαρισσία, σημείωσε ότι θα μιλούσε (σ.σ. όπως και έκανε) μαζί τους για κάποια πράγματα «και μες στην εβδομάδα θα δρομολογήσουμε και κάποιες προσωπικές συναντήσεις».

Δηλώσεις περιφερειάρχη
Με τη σειρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε: «Στην Κυπαρισσία σήμερα (σ.σ. χθες), στη μεγάλη γιορτή του Σταυρού, που γιορτάζει και η πόλη, είμαστε εδώ με τον κόσμο, με το Σεβασμιώτατο, με τους ιερείς. Ξέρετε, οι κάτοικοι της Κυπαρισσίας και της περιοχής είναι εξόχως φιλόθρησκοι άνθρωποι. Μίλησα και με το δήμαρχο. Εκείνο που έχω να υποσχεθώ αυτή την ιερή μέρα του Σταυρού, είναι ότι για την αγαπημένη Τριφυλία θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, πάντοτε για έργα μεγάλα και σπουδαία. Να ολοκληρωθεί το Φιλιατρινό φράγμα, να ολοκληρωθούν οι δρόμοι, το λιμάνι, μέσα στη θητεία μας, με προσεκτικά βήματα, με λίγα λόγια και με πολλά έργα… Εύχομαι ό,τι το καλύτερο για το λαό μας…». Παράλληλα με τις θρησκευτικές τελετές, στην Κυπαρισσία, διεξάγεται μεγάλη εμποροπανήγυρη, με πλήθος εμπορευμάτων καθώς και υπαίθριες ψησταριές με λαχταριστά εδέσματα, σουβλάκια, γουρουνοπούλα, αλλά και Λούνα Παρκ για παιχνίδια και ψυχαγωγία και πολλές γλυκές λιχουδιές, όπως λουκουμάδες και παγωτό μηχανής, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες.
Του Ηλία Γιαννόπουλου 

Του Ηλία Γιαννόπουλου,  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα