Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

«Αντεγκλήσεις» Λεβεντάκη – Κατσίβελα, «ενστάσεις» Δριμή & Κουκούμη


Με διευρυμένη πλειοψηφία το προεδρείο του Δ.Σ. Τριφυλίας
Απ’ όλα είχε η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας για την εκλογή προεδρείου του Σώματος και μελών στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που διεξήχθη από τις 11 το πρωί και είχε διάρκεια σχεδόν τέσσερις ώρες, με το προεδρείο πάντως να εκλέγεται με διευρυμένη πλειοψηφία! Ευχές για καλή θητεία και αποφάσεις για το καλό του δήμου, για διάλογο και συνεννόηση αλλά και σκληρές αντεγκλήσεις μεταξύ του δημάρχου, Γιώργου Λεβεντάκη, με τον απελθόντα δήμαρχο, Παναγιώτη Κατσίβελα. Από την ειδική συνεδρίαση δεν έλειψαν οι επευφημίες και τα χειροκροτήματα από το ακροατήριο στις λεκτικές επιθέσεις του κ. Λεβεντάκη προς τον κ. Κατσίβελα, ενώ η διαδικασία «τράβηξε» καθώς υπήρχαν διαφορετικές ερμηνείες για διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας και της σχετικής εγκυκλίου του ΥΠΕΣ.
Παράλληλα έγινε πασιφανές ότι η προεκλογική «κόντρα» Λεβεντάκη – Κατσίβελα καλά κρατεί και μάλιστα με αυξανόμενη ένταση μετεκλογικά και δη με το ξεκίνημα της νέας δημοτικής περιόδου, ενώ είναι άγνωστο μέχρι που θα φτάσει…
Αρχικά, τόσο ο προεδρεύων, πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου, Γιώργος Ασημακόπουλος, όσο και ο δήμαρχος, Γιώργος Λεβεντάκης και οι επικεφαλής παρατάξεων, Παναγιώτης Κατσίβελας, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, Παναγιώτης Τσίγγανος, Στάθης Ανδρινόπουλος, Δημήτρης Δριμής, Σωτήρης Μπακούρος και Σαράντος Κουκούμης, εξέφρασαν ευχές και απόψεις-θέσεις για τη θητεία που ξεκινά και τη λειτουργία του Σώματος.
Για πρόεδρος προτάθηκε από τον κ. Λεβεντάκη ο Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, όπως άλλωστε είχαμε αναφέρει στο «Θ» ότι θα γίνει. Για τη θέση του αντιπροέδρου στην οποία εκλέγεται προερχόμενος από τη δεύτερη σε εκλογική δύναμη παράταξη, ο κ. Κατσίβελας ανέφερε πως δεν επιθυμεί η παράταξή του συμμετοχή στο προεδρείο τεκμηριώνοντας αυτή τους την απόφαση. Κάπου εκεί «χάθηκε το τόπι» αφού καθένας έδινε δική του ερμηνεία στο νόμο, ενώ πολλά από όσα ακούστηκαν, όχι από τον προεδρεύοντα ο οποίος ανέγνωσε στο Σώμα δύο φορές σημεία της εγκυκλίου, αλλά από δημοτικούς συμβούλους, δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τη διαδικασία, με συνέπεια η διαδικασία, η οποία είναι συγκεκριμένη και αναλυτικά παρουσιάζεται στη σχετική εγκύκλιο, να «τραβήξει» σε διάρκεια γεγονός που πολλούς και από όλες τις παρατάξεις έκανε να δυσφορήσουν. Αντιπρόεδρος, τελικά, βρέθηκε να προτείνεται από την παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» του Παναγιώτη Τσίγγανου, ο Παναγιώτης Τσαφαράς. Γραμματέας από την παράταξη « Τριφυλία Πρωταγωνίστρια» προτάθηκε ο Θεόδωρος Αντωνόπουλος. Στην εκλογική διαδικασία που ακολούθησε, ο Χαράλαμπος Αυρηλιώνης επί 26 ψηφισάντων (σ.σ. απείχε ο Σαράντος Κουκούμης της ΛΑ.ΣΥ.) έλαβε 19 ψήφους και βρέθηκα 4 λευκά ψηφοδέλτια και 3 άκυρα και εξελέγη πρόεδρος του Σώματος. Αντιπρόεδρος – με ρεκόρ ψήφων στη συγκεκριμένη διαδικασία – εξελέγη ο Παναγιώτης Τσαφαράς με 21 ψήφους και 5 λευκά (σ.σ. απείχε ο Σαράντος Κουκούμης). Γραμματέας εξελέγη ο Θεόδωρος Αντωνόπουλος με 20 ψήφους και 6 λευκά (σ.σ. απείχε ο Σαράντος Κουκούμης).
Πριν τις προτάσεις των παρατάξεων οι οποίες, σύμφωνα με το εκλογικό μέτρο, δικαιούνται να εκλέξουν μέλος στις Επιτροπές, ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας», Δημήτρης Δριμής, ζήτησε οι παρατάξεις που θα πάρουν αντιδημαρχίες να μην πάρουν θέση μέλους στις Επιτροπές αφού θα συμμετέχουν στη διοίκηση της δημοτικής Αρχής και να αφήσουν τις θέσεις αυτές στις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, ενώ τόνισε ότι ο πρόεδρος του Σώματος, που μόλις είχε εκλεγεί θα πρέπει να είναι πρόεδρος όλου του συμβουλίου και γι’ αυτό δε θα έπρεπε να εκλεγεί ως μέλος – εκπρόσωπος της παράταξης του δημάρχου στις Επιτροπές και επιφυλάχθηκε για τη διαδικασία που θα ακολουθείτο. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο Σαράντος Κουκούμης ζητώντας να ξεκαθαριστεί πριν την εκλογή μελών ποιες παρατάξεις θα συμπράξουν και θα συνεργαστούν με το δήμαρχο και θα πάρουν αντιδημαρχίες και να μην πάρουν αυτές οι παρατάξεις μέλη, σαν μέλη της Αντιπολίτευσης, στις Επιτροπές.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απέχουν από τις ψηφοφορίες για τις Επιτροπές ο κ. Δριμής με το δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του, Γιάννη Παρασκευόπουλος και ο κ. Κουκούμης. Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν από την παράταξη Λεβεντάκη τακτικό μέλος ο Νίκος Φρούσος με αναπληρωματικό το Χαράλαμπο Αυρηλιώνη, από την παράταξη Κατσίβελα τακτικό μέλος ο Γιάννης Μερκούρης με αναπληρωματικό το Γιάννη Κατσούλα, από την παράταξη Παναγιωτοπούλου η Μαρία Πανουσιοπούλου με αναπληρωματικό το Θεόδωρο Αντωνόπουλο και από την παράταξη Τσίγγανου η Σταματία Αλεξοπούλου με αναπληρωματικό τον κ. Τσίγγανο. 
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν από την παράταξη Λεβεντάκη τακτικό μέλος ο Νίκος Φρούσος με αναπληρωματικό το Χαράλαμπο Αυρηλιώνη, από την παράταξη Κατσίβελα ο Γιάννης Κατσούλας με αναπληρωματικό το Γιάννη Μερκούρη, από την παράταξη Παναγιωτοπούλου η Μαρία Πανουσιοπούλου με αναπληρωματικό το Θεόδωρο Αντωνόπουλο και από την παράταξη Τσίγγανου ο Παναγιώτης Τσαφαράς με αναπληρωματικό τον κ. Τσίγγανο.
Του Ηλία Γιαννόπουλου, tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα