Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Novartis: Αυτό είναι το διαβιβαστικό για την παραπομπή Τσίπρα - Παπαγγελόπουλου (έγγραφο)

Η παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου βασίζεται, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, στις καταθέσεις Σαμαρά, Αβραμόπουλου, Βενιζέλου και του Εισαγγελέα Αγγελή.
Διαβιβάστηκε η δικογραφία για τη Novartis χωρίς αξιολόγηση, από τον υπουργό Δικαιοσύνης με τις τελευταίες καταθέσεις των κ. Α. Σαμαρά, Ε. Βενιζέλου, Δ. Αβραμόπουλου και Ι. Αγγελή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που αφορούν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όπως ανακοινώθηκε χθες (17/9) επισήμως από τον πρόεδρος της Βουλής Κώστα Τασούλα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κυβερνητικοί κύκλοι πριν ανακοινωθεί η επίσημη στάση και θέση της κυβερνητικής πλειοψηφίας δια του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρου Καλαφάτη σημείωναν ότι «Η κυβέρνηση σέβεται απόλυτα το Σύνταγμα και τη διάκριση των εξουσιών» και ότι «Ο χειρισμός της υπόθεσης ανήκει στην αρμοδιότητα της Βουλής. Και

εφόσον ο φάκελος διαβιβάστηκε από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, η Βουλή είναι αυτή που θα εξετάσει το ζήτημα».
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση επιθυμεί να συσταθεί το γρηγορότερο δυνατό η Προανακριτική Επιτροπή και να ολοκληρώσει σε σύντομο χρόνο το έργο της, το πιθανότερο σενάριο μάλιστα είναι η δικογραφία να επιστραφεί στη Δικαιοσύνη, ώστε το ζήτημα αυτό να μην αποτελεί τροχοπέδη στο κυβερνητικό έργο και εστία πολιτικής όξυνσης την ώρα που η κυβέρνηση επιδιώκει συναινέσεις σε μια σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών και στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης.
Οι διαδικασίες στη Βουλή
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής μετά την ενημέρωση για την διαβίβαση της δικογραφίας από το προεδρείο της Βουλής, ο φάκελος αποσφραγίζεται, οι κ. Τσίπρας και Παπαγγελόπουλος μπορούν να πάρουν αντίγραφο του περιεχομένου ενώ τα κόμματα και οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα να την διαβάσουν και να την μελετήσουν
Η κυβερνητική πλειοψηφία αναμένεται στη συνέχεια να καταθέσει πρόταση προς την Ολομέλεια που θα υπογράφεται από τουλάχιστον 30 βουλευτές για την σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής με την οποία θα ζητούν την διερεύνηση των χειρισμών του κ. Παπαγγελόπουλου για την τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων όπως της κατάχρησης εξουσίας. Η πρόταση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και εφόσον λάβει την απόλυτη πλειοψηφία 151 βουλευτών θα συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή.
Δείτε ΕΔΩ το διαβιβαστικό. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα