Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Η Συγνώμη στον Ελληνικό λαό αποτελεί πράξη Πολιτικής ανδρείας

Η νέα Πολιτική τάση είναι γεγονός μετά την ομιλία απο τον Αντώνη Σαμαρά στην Καλαμάτα. Για πρώτη φορά εκείνο που έχει μείζον πολιτική σημασία είναι το γεγονός ότι είδαμε και ακούσαμε για ΠΡΩΤΗ φορά μετά τις εκλογές μια ΣΥΓΝΩΜΗ πρός τον Ελληνικό λαό απο χείλη επίσημου Πολιτικού ακόμα και αν τα λάθη δεν αφορούν τον ίδιο αλλά την προηγούμενη Διακυβέρνηση με παραλείψεις και άστοχες ενέργειες ακόμα και αδράνεια. Η ανάληψη της Ευθύνης για λάθη άλλων αποδεικνύει ότι ο Αντώνης Σαμαράς βλέπει πιο μπροστά για τις επόμενες γενιές.

Μέσα απο μια διαδικασία αυτοκριτικής για άλλους, ξεκαθάρισε ότι πήρε το μήνυμα απο την βάση της Ν.Δ. και το αξιοποιεί κατάλληλα. Απο εκει και πέρα οι πολίτες και ψηφοφόροι του πολιτικού φορέα έχουν πλέον κάθε λόγο να αναμένουν τις θεσμικές αλλαγές που έρχονται..Τα βαρίδια του παρελθόντος και όσων δημιούργησαν πρόβλημα είναι γεγονός ότι θα αποτελέσουν την επόμενη κινησή του, ιδίως αν αναλογιστούμε το νέο Πολιτικό ήθος που εισάγεται απο το Μεσσήνιο πολιτικό.
Αλλά εδώ οφείλουμε να αισθανόμαστε περήφανοι που σε προηγούμενο άρθρο μου, μετά την εκλογή του κ. Σαμαρά είχα γράψει οτι "για να πάει μπροστά το γαλάζιο κόμμα ήταν η απαγκίστρωση απο όσους υιοθέτησαν προσωπικές στρατηγικές και ζημίωσαν τον πολιτικό χώρο που εξέφραζε μεγάλο αριθμό Ελλήνων". Αισθανόμαστε δικαιωμένοι αφού η φράση μας αυτή υιοθετήθηκε απο τον Αρχηγό της Ν.Δ. ιδίως για τις προσωπικές στρατηγικές κάποιων που πιστεύουν ότι τα πολιτικά τζάκια ή απύθμενοι φανφαροφόνοι της πολιτικής ζωής θα είχαν πάντα το πρώτο χέρι. Η Μεγάλη Αλλαγή έρχεται. Οχι γιατι το οφείλει στους ψηφοφόρους του κόμματός του, αλλά κυρίως γιατί το οφείλει απέναντι στην Κοινωνία. Εχει θάρρος και τόλμη η Ελευθερία όσο και η Συγνωμη του κ. Σαμαρά που τον τιμά. Γιατί οι Πολιτικοί άνδρες είναι χαρισματικοί ηγέτες όταν αποδέχονται ακόμα και λάθη που δεν τους βαρύνουν.
Πηγή: ΦΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα