Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Τριήμερες Εκδηλώσεις Λόγου και Τέχνης για τον Πολυπολιτισμό

Τι λένε τα δίγλωσσα παιδιά από την εμπειρία τους στο ελληνικό σχολείο; Πως αντιμετωπίζουν οι γονείς, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί τις προκλήσεις της γλώσσας; Τι συμπεράσματα προκύπτουν μέσα από τα έργα των παιδιών για τη χρήση των γλωσσών και της πολυγλωσσικής τους πραγματικότητας;
Τα παραπάνω ερωτήματα θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια των Τριήμερων Εκδηλώσεων Λόγου και Τέχνης για τον Πολυπολιτισμό και την Άρση της Ξενοφοβίας που διοργανώνονται από το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Μαΐου 2010, στο Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προβολή των ζητημάτων του πολυπολιτισμού και της διγλωσσίας στην ευρύτερη κοινωνία, αλλά και τον παράλληλο εμπολιασμό της ακαδημαϊκής σκέψης με τις απόψεις και τα θέματα που αφορούν στους/στις μετανάστες/τριες, στους γονείς, στα παιδιά και στους/στις εκπαιδευτικούς.
Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το πολυγλωσσικό περιοδικό «Πολύδρομο» και με τη στήριξη του Δήμου Καλαμαριάς και τη ΜΚΟ Praksis.
Το περιοδικό «Πολύδρομο» αποτελεί μία διαπανεπιστημιακή προσπάθεια Καθηγητών/τριών από την Ελλάδα με στόχο την ενημέρωση για τη διγλωσσία και τη θέση της στην εκπαίδευση. Υπεύθυνη Έκδοσης είναι η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ., Ρούλα Τσοκαλίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα