Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών από αδιόριστους εφοριακούς και τελωνειακούς

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα οι 877 διοριστέοι του διαγωνισμού 1Γ/2008 έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Οι αδιόριστοι εφοριακοί, τελωνειακοί και δημοσιονομικοί διαμαρτύρονται για την αναστολή της πρόσληψής τους μέχρι το 2013. Στις διαμαρτυρίες τους αναφέρονται στην κατάφορη αδικία εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών καθώς αυτή τη στιγμή έχουν μείνει άνεργοι αφού όφειλαν να παραιτηθούν από την προηγούμενή τους εργασία για να προχωρήσει ο διορισμός τους. Μάλιστα, ενώ τους έχουν αποσταλεί ατομικές επιστολές για κατάθεση δικαιολογητικών διορισμού από το 2009, το υπουργείο Οικονομικών ξαφνικά "πάγωσε" τη διαδικασία διορισμού τους αγνοώντας τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η απόφαση στους ίδιους και στις οικογένειές τους.
Τα παρακάτω είναι δυο μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα διοριστέων του γραπτού διαγωνισμού 1Γ/2008 του Υπουργείου Οικονομικών και της άδικης μεταχείρισης τους από το κράτος.
"Το υπουργείο μου έστειλε επιστολή την 1/12/2009 ,για να καταθέσω τα δικαιολογητικά ,ώστε να αναλάβω υπηρεσία. Παραιτήθηκα από την Αγροτική Τράπεζα, (ως όφειλα), στην οποία είχα διοριστεί με το γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2004,και υπέβαλα την παραίτηση μου στις 11/1/2010 αφού με είχαν διαβεβαιώσει από το υπουργείο ότι το αργότερο μέχρι το Πάσχα , θα έχω αναλάβει υπηρεσία. Όφειλα να πράξω έτσι ,διότι ήμουνα διορισμένη σε κατάστημα της ΑΤΕ στην επαρχία και θα έπρεπε να μετακομίσω στον Πειραιά(τόπος διορισμού).όπου νοίκιασα χώρο και τα έξοδα του ενοικίου ήδη τρέχουν. Αυτή τη στιγμή είμαι άνεργη, δε δικαιούμαι επίδομα ανεργίας, η εύρεση εργασίας με τα σημερινά δεδομένα και τη γνωστοποίηση του διορισμού μου, είναι αδύνατη". Χ.Α. (ΤΕ Εφοριακών).
"Με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών, που μου ζητήθηκαν, στις 07/12/2009 και μετά από τις συνεχείς διαβεβαιώσεις ότι θα βρίσκομαι στη δουλειά μου μέχρι τέλος του 02/2010 άφησα το σπίτι μου που νοίκιαζα στον τόπο διαμονής μου και νοίκιασα σπίτι εκεί που διορίστηκα. Πλήρωσα ενοίκια, μεταφορική και λοιπά έξοδα μετακόμισης για να καταλήξω , μετά τις εξαγγελίες περί παγώματος και αφού με είχαν καλέσει, να ξενοικιάζω πάλι και να ψάχνω ξανά σπίτι στην πόλη μου!! Στη δουλειά μου είχα ενημερώσει ότι θα διοριστώ προκειμένου να μην με συμπεριλάβουν στο επόμενο εξάμηνο (δίδασκα σε ΤΕΙ) και τώρα φυσικά είναι πολύ δύσκολο να βρω δουλειά σε μια τόσο κλειστή κοινωνία όπου μένω αφού τόσο η ανεργία όσο και το ότι έχω επιτύχει στο διαγωνισμό είναι ανασταλτικοί παράγοντες". Μ. Ε. (Τ.Ε. Δημοσιονομικών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα