Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ


«Ουσιαστικές εγγυήσεις για τις εργασιακές σχέσεις, ζητά η ΕΣΕΕ»
Την άμεση βελτίωση και απλούστευση της εργατικής Νομοθεσίας και κυρίως την εφαρμογή της μέσω της αποκατάστασης της λειτουργίας και του κύρους των ελεγκτικών μηχανισμών και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ζήτησε εκ νέου η ΕΣΕΕ από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, για την συζήτηση του σχεδίου νόμου «Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις», η ΕΣΕΕ τόνισε ότι είναι υπέρ της νόμιμης απασχόλησης που ευνοεί τον υγιή ανταγωνισμό αλλά εναντίον της γραφειοκρατίας, της ασάφειας, της πολυνομίας και της πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων που οδηγούν σε δικαστηριακές διενέξεις εις βάρος εργοδοτών και εργαζομένων.
Η μηχανοργάνωση και ηλεκτρονική υποβολή στοιχείων σε μια μόνο υπηρεσία καθώς και η αναβάθμιση της Επιθεώρησης σε σύμβουλο ιδίως των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, θα απαλλάξουν τους υγιείς επιχειρηματίες από ένα τεράστιο βάρος, καθυστερήσεις και κόστος, προς όφελος της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής σε μια κρίσιμη για την χώρα μας συγκυρία.
Η ΕΣΕΕ προτείνει ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων (από ΙΚΑ, ΟΑΕΔ κ.λπ.) και συγχρόνως παροχή κινήτρων που να αποτρέπουν από την αδήλωτη εργασία και να επιβραβεύουν τους συνεπείς.
Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναγνώρισε ότι ορισμένες διατάξεις του Σχ/Ν είναι δύσκολο να εφαρμοστούν από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, υποσχέθηκε βελτίωση των διατάξεων που αναφέρονται στις συμβάσεις έργου, την μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την διευκόλυνση των επιχειρήσεων, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να λειτουργούν σε υγιές περιβάλλον.
Η ΕΣΕΕ ξεκάθαρα στηρίζει την απασχόληση και το εισόδημα των εργαζομένων και θεωρεί ότι στο Ελληνικό Εμπόριο οι «ελαστικές» μορφές εργασίας δεν προστατεύουν τις θέσεις της απασχόλησης αλλά αντίθετα ανοίγουν κερκόπορτες σε αυτούς που ήδη τις χρησιμοποιούν και επιδιώκουν να κάνουν την εξαίρεση κανόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα