Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Κ. Καραμανλής! Ένα μικρό αφιέρωμα....στον καταλληλότερο!!!!


Καραμανλής 2003: «Ο τόπος βρίσκεται σε πορεία επικίνδυνης παρακμής εξαιτίας της διαπλοκής και της διαφθοράς […] ο μεγάλος χαμένος είναι ολόκληρη η κοινωνία που πληρώνει τα σπασμένα για το χατίρι μιας χούφτας ολίγων». Δεσμεύτηκε ότι την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές η κυβέρνησή του θα καταργήσει τους νόμους της διαπλοκής. «Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε το κράτος από κράτος ασυδοσίας και διαφθοράς σε κράτος δικαίου»

Καραμανλής 2004: «Η σεμνότητα και η ταπεινότητα είναι στάση ζωής και καθημερινή συμπεριφορά. Να σας πω και κάτι ακόμα από καρδιάς. Οτιδήποτε θυμίζει, παραπέμπει σε πολυτέλεια, σε ανούσια κοσμικότητα, σε τάση επίδειξης, με ενοχλεί. Και με ενοχλεί πολύ. Αλλά πέρα από αυτό κυρίως, το αποστρέφονται μετά βδελυγμίας και το απορρίπτουν οι πολίτες».

Κ. Καραμανλής 2004: «Από το πρώτο εξάμηνο της Νέας Διακυβέρνησης εφαρμόζουμε ολοκληρωμένο σχέδιο σύγκρουσης με τη διαπλοκή, την ασυδοσία, τη διαφθορά».
Κ. Καραμανλής 2004  σε γεύμα στου “Le Baΐr”(Μπαϊρακτάρης): Σε βουλευτές της ΝΔ, «Πέντε νταβατζήδες και πέντε συντεχνίες κυβερνούν αυτόν τον τόπο που αν τους αντιμετωπίσει κανείς, τότε ο τόπος μπορεί να κυβερνηθεί». Διαβεβαίωσε δε ότι «δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος και η σύγκρουση θεωρείται δεδομένη».

Κ. Καραμανλής 27 Μαρτίου 2009: Μέσω του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών επισήμανε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί ένα πρόγραμμα το οποίο «είναι πολύ απαιτητικό, είναι όμως αναγκαίο, όχι μόνο για την εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για την αποτελεσματικότερη και πιο ευέλικτη λειτουργία του κράτους».

Κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist, ο κ. Καραμανλής επανέλαβε με κατηγορηματικότητα την απόφασή του να λάβει όποιες αποφάσεις είναι αναγκαίες, με όποιο κόστος κι αν χρειαστεί, για να βγει η χώρα μας με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις από την οικονομική κρίση. «Τολμούμε δύσκολες αποφάσεις που εγγυώνται σημαντικό μελλοντικό όφελος. Αν δεν το κάνουμε η χώρα δεν θα απαλλαγεί ποτέ από τα βάρη που σηκώνει. Αν μείνουμε σε εύκολες αποφάσεις και ευχάριστα λόγια, η χώρα δεν θα αναπτύξει ποτέ την ταχύτητα προόδου που μπορεί να έχει», σημείωνε χαρακτηριστικά.
Επισήμανε την ανάγκη «…η παγκόσμια οικονομική κρίση να γίνει καταλύτης επίθεσης στο μέλλον και όχι άμυνας στις πιέσεις του παρελθόντος, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι η κρίση αυτή προκλήθηκε από ισχυρές δόσεις ανευθυνότητας σε πολλά επίπεδα της δημόσιας και ιδιωτικής σφαίρας, από την ανεπάρκεια των κανόνων διαφάνειας σε διεθνές επίπεδο και από μία αλληλουχία ανεύθυνων αποφάσεων που συσσώρευσαν και διόγκωσαν ένα εκρηκτικό τοξικό μείγμα…»
Υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών επιλογών για την οικονομία και ανέδειξε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης ως το δρόμο που μεταβάλλει την παγκόσμια κρίση σε εθνική ευκαιρία.

Τώρα μπορείτε ευπρεπώς να τους φτύσετε. Μην παραλείψετε να ακούτε (και πάλι ευπρεπώς) καθημερινώς τις «θέσεις» της ΝΔ μέσω του εκπροσώπου της κο Παναγιωτόπουλου – γνωστός και ως «Κόκκινος Πάνος»- που ομιλεί εκ μέρους του νέου Μεγάλου ηγέτη κου Σαμαρά, τον οποίο μετά τον ΓΑΠ –είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον- θα ψηφίσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα