Με απόφαση της Υπουργού, Κατερίνας Μπατζελή και του Υφυπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη και σε εφαρμογή του Κανονισμού 1233/2009 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατανέμεται το ποσό του 1.581.891 ευρώ στους παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος. Το μέτρο αυτό έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά άλλων ειδικών παρεμβάσεων που θα εφαρμοστούν για τον τομέα του γάλακτος στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης-Ανάπτυξη της Υπαίθρου «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013. Η κατανομή γίνεται βάσει των ετήσιων παραδόσεων γάλακτος όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά το έτος 2009:
Στους παραγωγούς με ετήσιες ισοδύναμες παραδόσεις
- από 3.000 μέχρι 25.000 κιλά κατανέμεται εφάπαξ ποσό 150 ευρώ
- από 25.000 μέχρι 50.000 κιλά κατανέμεται εφάπαξ ποσό 300 ευρώ
- από 50.000 μέχρι 100.000 κιλά κατανέμεται εφάπαξ ποσό 400 ευρώ
- από 100.000 μέχρι 150.000 κιλά κατανέμεται εφάπαξ ποσό 500 ευρώ
- από 150.000 κιλά και άνω κατανέμεται εφάπαξ ποσό 600 ευρώ
Σύμφωνα με τη διαδικασία, ο ΕΛΟΓΑΚ καταρτίζει την κατάσταση δικαιούχων, με το ύψος ενίσχυσης του κάθε παραγωγού και στη συνέχεια την αποστέλλει στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος με τη σειρά του οριστικοποιεί το ποσό ενίσχυσης των δικαιούχων λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία του ΟΣΔΕ. Στην περίπτωση που κάποιος δικαιούχος δεν είναι καταχωρημένος στο ΟΣΔΕ, καλείται να αποστείλει άμεσα στον ΟΠΕΚΕΠΕ αίτηση καταχώρησης. Μετά τη διασταύρωση των στοιχείων με το ΟΣΔΕ καταρτίζονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι καταστάσεις πληρωμής των δικαιούχων και στη συνέχεια αναρτώνται στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΟΓΑΚ επί 1 εβδομάδα. Περίοδο κατά την οποία οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί έχουν δικαίωμα ένστασης. Οι πληρωμές θα γίνουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν την 30η Ιουνίου 2010.
Δυναμική άνοδος στις προκρατήσεις του 2025 - H Ελλάδα αγαπημένος προορισμός
για τουρίστες
-
Αύξηση 10%-15% καταγράφουν οι προκρατήσεις για το 2025, σύμφωνα με τις
πρώτες εκτιμήσεις, σηματοδοτώντας μια ακόμα χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό
τουρισμό. ...
Πριν από 15 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα