Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Παράνομες προσλήψεις και αμοιβές στελεχών στην ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.


Στον Εισαγγελέα έστειλε σήμερα, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κος Παύλος Γερουλάνος το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. στο οποίο διαπιστώνονται πλήθος παράνομων ενεργειών στην εταιρεία ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.. Το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας κατόπιν εντολής του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού που δόθηκε στις 22/02/2010, διενήργησε έλεγχο στην εταιρεία όπου μεταξύ άλλων διαπίστωσε:
- Δεν εγκρίθηκε ποτέ από την Διυπουργική Επιτροπή ο κανονισμός οργάνωσης και λειτουργίας της εταιρείας, με αποτέλεσμα να στερούνται νομιμότητας όλες οι αμοιβές, αποζημιώσεις, καθώς και τα έξοδα παράστασης της διοίκησης.
- Η στελέχωση της εταιρείας έγινε με παράνομο τρόπο, χωρίς προκήρυξη θέσεων, χωρίς πρόσκληση ενδιαφέροντος απλά και μόνο με εισήγηση της προέδρου στο Δ.Σ.. Ειδικότερα, συνήφθησαν 34 συμβάσεις έργου εκτός ΑΣΕΠ με όρους αδιαφάνειας στις 26 Αυγούστου του 2009, με έναρξη την 1η Οκτώβρη του 2009, ενώ η Πρόεδρος αφού τις υπέγραψε, εκ των υστέρων κατήγγειλε μόνο τις 24 εξ αυτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τον έλεγχο δεν εντοπίστηκαν ούτε τα βιογραφικά σημειώματα όλων των συμβασιούχων. Με την ίδια διαδικασία είχαν προηγηθεί προσλήψεις τριών διευθυντικών στελεχών.
- Αν και η ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε. διέθετε νομικό σύμβουλο, ζητήθηκε από την πρόεδρο γνωμοδότηση από Καθηγητή της Νομικής έναντι αμοιβής. Με την συγκεκριμένη γνωμοδότηση μάλιστα κρίθηκε ότι όλες οι προσλήψεις ήταν άκυρες. Κατόπιν τούτου η Πρόεδρος αν και είχε υπογράψει τις συμβάσεις πρόσληψης, τις κατήγγειλε ως παράνομες και επομένως άκυρες.
- Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι 450.000 ευρώ και αυτή τη στιγμή το διαθέσιμο υπόλοιπο είναι 18,68 ευρώ . Οι υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται στο ποσό των 620.000 ευρώ και βαίνουν αυξανόμενες. Σύμφωνα με το πόρισμα το σύνολο του κεφαλαίου διατέθηκε σε αμοιβές της Προέδρου και μελών του Δ.Σ., δαπάνες διαμόρφωσης των γραφείων της εταιρείας, προμηθειών και μετακίνησης στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα