Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Πολιτικό θρίλερ στην Αθήνα με φόντο τις αμερικανικές εκλογές. Γιατί ο Σαμαράς φοβάται τη πτώση της κυβέρνησής του


romneyisrael1 300x225 Πολιτικό θρίλερ στην Αθήνα με φόντο τις αμερικανικές εκλογές. Γιατί ο Σαμαράς φοβάται τη πτώση της κυβέρνησής του

Ένα πολιτικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκεντρο την Αθήνα και συγκεκριμένα την επιβίωση της κυβέρνησης Σαμαρά.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός τις τελευταίες ώρες στέλνει διαρκώς μηνύματα τόσο στην Άνγκελα Μέρκελ, όσο και στον Φρανσουά Ολάντ με τα οποία τους ζητεί να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 31 δις πριν τις αμερικανικές εκλογές.
Το Μέγαρο Μαξίμου έχει γίνει αποδέκτης της δυσφορίας των Αμερικανών οι οποίοι δεν είδαν με καλό μάτι το ταξίδι της Μέρκελ στην Αθήνα καθώς και την μεταστροφή της Γερμανίδας Καγκελαρίου υπέρ της Ελλάδας.
Η αίσθηση που υπάρχει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού είναι ότι ο Σαμαράς έδωσε στους Γερμανούς πολύ περισσότερα απ΄ όσα επιβάλλουν οι συσχετισμοί δυνάμεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Γερμανία.
Για την ακρίβεια οι γερμανικές πολυεθνικές εμφανίζονται να έχουν επιλεγεί για την μερίδα του λέοντος των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, κάτι που έχει θορυβήσει τους Αμερικανούς, οι οποίοι είναι γνωστό ότι αποκάλυψαν το σκάνδαλο των δωροδoκιών της Siemens παγκοσμίως.

Τόσο η Μέρκελ όσο και ο Αντώνης Σαμαράς τρομάζουν στην ιδέα επικράτησης του Μίτ Ρόμνευ καθώς η μάχη των αμερικανικών εκλογών προμηνύεται αμφίρροπη.
Να σημειώσουμε οτι ο Ρόμνευ υπήρξε συμφοιτητής και συγκάτοικος του Μπένζαμιν Νετανιάρχου. Αμφότεροι εμφανίζονται πολύ πιο επιθετικοί απέναντι στο Ιράν και τη Συρία, κάτι που προβληματίζει τους Ευρωπαίους.
Οι Ισραηλινοί από την άλλη μεταδίδουν στους Αμερικανούς μια εικόνα που θέλει την ελληνική κυβέρνηση έρμαιο των παραδοσιακών συμφερόντων της διαπλοκής που κυριαρχούν δεκαετίες τώρα στο εσωτερικό της χώρας.
Ισραηλινοί επιχειρηματίες που εμφανίζονται πρόθυμοι να επενδύσουν στην Ελλάδα συναντούν μπροστά τους τα ίδια πρόσωπα και συμφέροντα που δεκαετίες τώρα λυμαίνονται τη χώρα.
Η αντίδραση των Αμερικανών στην αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης να συγκρουσθεί με την εγχώρια διαπλοκή- η οποία προωθεί κατ΄εξοχήν γερμανικά συμφέροντα-είναι αυτή που κάνει τον Αντώνη Σαμαρά να ανησυχεί ιδιαίτερα για το αν θα κατορθώσει να περάσει το νέο Μνημόνιο από τη Βουλή χωρίς να πέσει η κυβέρνηση των 3.
Ο Σαμαράς βρίσκεται στην blacklist των Αμερικανών και για το λόγο ότι δεν πάτησε ακόμη το πόδι του στην Αμερική- το πρόβλημα του ματιού δεν επιτρέπει υπερατλαντικές πτήσεις.
Σε αντιστάθμισμα έχει ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλο, ο οποίος διατηρεί άριστη σχέση τόσο με τον Λευκό Οίκο όσο και με το Τελ Αβίβ, να καθησυχάσει Αμερικανούς και Ισραηλινούς και να τους μεταφέρει την πρόθεση του πρωθυπουργού για δίκαιη μοιρασιά των ελληνικών φιλέτων σε ενέργεια, ορυκτό πλούτο, ακίνητα κλπ.
Μόνο που οι Αμερικανοί δεν δείχνουν να πείθονται και μέσα από συγκεκριμένους διαύλους υπενθυμίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου και ειδικά στον πρωθυπουργό, την τύχη του προκατόχου του στην ηγεσία της ΝΔ όταν κοντραρίστηκε μαζί τους στο σχέδιο Ανάν.
Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα με τον Σαμαρά να θέτει θέμα πολιτικής επιβίωσης της κυβέρνησής του και να πιέζει για έκτακτο Eurogroup και γρήγορη εκταμίευση της δόσης-πριν τις αμερικανικές εκλογές.
Σ΄αυτή την πίεση αντιδρούν οι Αμερικανοί οι οποίοι δείχνουν να έχουν και τον Σόιμπλε με το μέρος τους, ο οποίος επιθυμεί, στην καλύτερη περίπτωση, να μας δοθεί η δόση των 31 δις καθώς και τα 5 δις του Ιουνίου με το μαρτύριο της σταγόνας-κάτι που θα έστελνε για βρούβες την συγκυβέρνηση Σαμαρά.
Έτσι έχουν τα πράγματα κι αν δείτε ότι δεν έχουμε πάρει τα λεφτά ως τις αμερικανικές εκλογές ετοιμαστείτε για έναν εκρηκτικό χειμώνα που θα μας μείνει αλησμόνητος…

3 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΜαΐου 12, 2013

    Just shy of 16 inches in size, these dumbbells are rather very long.


    Here is my website: Get the facts

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΙουνίου 06, 2013

    Numerous corporations have switched their target to online
    advertising and marketing, applying online video as an alternative of television.



    Review my webpage Click On this site

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑνώνυμοςΙουνίου 06, 2013

    Not due to the fact it is a bad area but simply because it is really just BLAH.



    my web blog; used bowflex selecttech 552 dumbbells

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα