Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Κατάθεση άποψης από έναν ψηφοφόρο, μη υποψήφιο…

      Αγαπητοί συμπατριώτες,
   Επιτρέψτε μου να καταθέσω δημόσια την άποψή μου και να πάρω θέση για το ποια ομάδα απ΄ αυτές που μας ζητάνε την ψήφο μας θα είναι, αν εκλεγεί, η πιο αποτελεσματική.
   Καλό είναι, άλλωστε, να θυμόμαστε ότι ο Σόλωνας είχε  θεσπίσει με νόμο ότι όλοι οι πολίτες ήταν υποχρεωμένοι να πάρουν θέση υπέρ κάποιου υποψήφιου στις εκλογές που γίνονταν τότε, στην αρχαία Αθήνα!
   Το κάνω, λοιπόν, γιατί νιώθω ότι το χρωστάω στους μαθητές μου και στα παιδιά μου κι όχι γιατί πιστεύω ότι η γνώμη μου έχει μεγαλύτερη αξία από των άλλων.
   Καταρχήν, ας μου επιτραπεί να δώσω συγχαρητήρια στους υποψήφιους όλων των συνδυασμών. Είμαι υποψήφιος σε εκλογές, σημαίνει στηρίζω τη δημοκρατία. Συγχαρητήρια επίσης για το επίπεδο της εκλογικής αντιπαράθεσης.
   Στο δια ταύτα τώρα.
  Η άποψή μου είναι ότι η ομάδα που θα είναι η πιο αποτελεσματική αν αναλάβει τη δημοτική αρχή, είναι η ομάδα της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης Τριφυλίας, με επικεφαλής τον Γιώργο Θεοδωρακόπουλο.
Οι λόγοι είναι οι εξής:

1)      Ο μέχρι τώρα βίος του υποψήφιου δημάρχου έχει αποδείξει ότι είναι εργατικός, αποτελεσματικός και έχει πάνω από τριάντα χρόνια συμμετοχή στα κοινά μέσα από διάφορους συλλόγους. (Το ενδιαφέρον βιογραφικό του στο μπλογκ της Ριζ. Αυτ. Κίνησης.)
2)      Ο υπ. δήμαρχος εκλέχτηκε με πρωτοφανείς για την περιοχή, πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες, σε γενική συνέλευση 187 μελών της Κίνησης, απ΄ όλα τα μέρη της Τριφυλίας.
3)      Ο συνδυασμός είναι πραγματικά ανεξάρτητος κι όχι μόνο στα λόγια. Όχι, ο συνδυασμός δεν είναι του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., όπως διαδίδουν κάποιοι. Ναι, πολλά μέλη της γεν. συνέλευσης ψηφίζουν ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. (μεταξύ των οποίων κι εγώ), αλλά αυτό το κόμμα δεν είχε και δεν έχει καμία ανάμειξη στις αποφάσεις μας. (Δύσκολο να το  πιστέψουν κάποιοι που το πελατειακό σύστημα τους έχει κάνει να είναι επιφυλακτικοί, αλλά έτσι είναι.) Ο υποψ. Δήμαρχος άλλωστε δήλωσε στη γεν. συνέλευση πως δεν είναι ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. αλλά εντάσσει τον εαυτό του γενικά στον προοδευτικό χώρο (ότι κι αν σημαίνει αυτό).
4)      Ο μέχρι τώρα τρόπος λειτουργίας της Ρ.Α.ΚΙ., με γεν. συνελεύσεις για ανταλλαγή απόψεων και διαβούλευσης με τους πολίτες, δείχνει και το πώς θα πορευτεί ως δημοτική αρχή.  Είτε εκλεγεί, είτε όχι, ο συνδυασμός θα κάνει ανοιχτές γενικές συνελεύσεις  όπου ο κάθε πολίτης θα καταθέτει την πρότασή του και θα δηλώνει πως μπορεί να βοηθήσει τον Δήμο.
5)      Εκτός από την ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, και  η απόλυτη  ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ  θα είναι  βασική αρχή λειτουργίας της δημοτικής αρχής. Οι δημότες θα μαθαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα πως έχουν τα οικονομικά του Δήμου και που πάνε τα χρήματά τους. Περισσότερη δημοκρατία και συμμετοχή είναι η λύση κι όχι το αντίθετο!
6)      Ο συνδυασμός της Ρ.Α.ΚΙ., στελεχώνεται από άτομα που είναι άφθαρτα, είναι δημιουργικά και που χρόνια τώρα προσφέρουν εθελοντικά  με διάφορους  τρόπους  στη Τριφυλία.

    Και λίγα λόγια τώρα για τους άλλους συνδυασμούς.
   Ο ένας συνδυασμός αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής, η οποία δυστυχώς δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η αδιαφορία και η αναποτελεσματικότητα ήταν αυτά που κυριάρχησαν. Τα λίγα πρόσωπα που προσπάθησαν για κάτι καλό δεν κατάφεραν μέσα στο γενικό τέλμα να κάνουν τη διαφορά και να σώσουν την κατάσταση. Μήπως ο επικεφαλής ήταν το πρόβλημα και με τον εξοβελισμό του από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας θ΄ αλλάξει τίποτα;  Πολύ φοβάμαι πως όχι! Τι το καινούριο μας φέρνει;
   
   Ο άλλος συνδυασμός έχει επικεφαλής ένα στέλεχος της προηγούμενης δημοτικής αρχής που επίσης έχει ευθύνη για το τέλμα. Είχε άραγε ενστάσεις με τα τεκταινόμενα στον Δήμο ή συμφωνούσε; Το έμαθε κανείς; Δημοσιοποίησε τις ιδέες του, τις προτάσεις του, τις διαφωνίες του; Προσπάθησε να κάνει κοινωνούς και σύμμαχους τους δημότες; Η απάντηση είναι όχι. Πήρε μέρος στην άσκηση πολιτικής πίσω από κλειστές πόρτες, με ανθρώπους που πιστεύουν πως είναι ανώτεροι από τους άλλους επειδή εκλέχτηκαν στο δημοτικό συμβούλιο και δεν είναι αναγκασμένοι να δίνουν λόγο στους πολίτες.
   Μήπως υπάρχει ελπίδα πως ο συνδυασμός του κ. Ανδρινόπουλου τώρα θα λειτουργήσει διαφορετικά; Η προσχώρηση στην ομάδα του κάποιων ελάχιστων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, που βρήκαν στέγη εκεί, αφού πρώτα προσπάθησαν να βολευτούν στη Ρ.Α.ΚΙ., μόνο αυτό δεν δείχνει! Και  χρησιμοποιώ τη φράση - βρήκαν στέγη - γιατί η προσέγγιση που έκαναν στον συνδυασμό Θεοδωρακόπουλου δεν ήταν στη βάση ιδεών και προτάσεων για κοινή κάθοδο στις εκλογές, όπως θα ήταν θεμιτό για δύο πολιτικούς χώρους, αλλά σε επίπεδο προσώπων που θα μπουν υποψήφιοι!
   Πίστεψαν πως η Ρ.Α.ΚΙ. δημιουργήθηκε από τα μέλη της για να παίρνει μέρος σε τέτοιες συναλλαγές; Γιατί μόνο ένας νυν δημ. σύμβουλος ακολούθησε τον κ. Μπακούρο στη ένταξή του στον συνδυασμό στον οποίο πήγε;
  Την παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην ομιλία του κ. Ανδρινόπουλου στους Γαργαλιάνους πώς την αντιλαμβάνονται; Καλό θα ήταν να απαντήσει και ο κ. Σωτηρόπουλος που πήγε χθες, αμέσως μόλις τελείωσε η ομιλία του ίδιου υποψήφιου στα Φιλιατρά, στην ομάδα των φίλων του συνδυασμού που ήταν επί της πλατείας!
  Απ΄ ότι φαίνεται όλοι οι καλοί χωράνε, αρκεί να διατηρήσουμε τις θεσούλες μας ή τέλος πάντων να είμαστε μέσα στα «πράγματα»…

  Αγαπητοί φίλοι, ας κάνουμε την υπέρβαση αυτή τη φορά κι ας επιλέξουμε πρόσωπα που θα κάνουν τη διαφορά. Σε όλους τους συνδυασμούς υπάρχουν πρόσωπα άξια να μας εκπροσωπήσουν και αυτούς πρέπει να στείλουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε πόσο θα βελτιωθεί η ζωή μας αν έχουμε ένα Δημ. Συμβούλιο που θα «πετάει»!
  (Τελειώνοντας, θεωρώ σωστό να δηλώσω το τι ψήφιζα μέχρι τώρα. Στο παρελθόν Γιάννη Γκότση, όπου ήμουν και στο Δημ. Συμβούλιο Φιλιατρών μαζί του, στη συνέχεια Σωτηρόπουλο εκτός από τις τελευταίες εκλογές που ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα του Καλλικράτη με έκανε να ψηφίσω Κόλλια. Γιατί πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας...)
ΥΓ.: Οι παραπάνω απόψεις εκφράζουν μόνο τον υπογράφοντα.

                                                                                 Μιχαλακόπουλος Παναγιώτης
                                                                                 Δάσκαλος

                                                                                 Φιλιατρά

18 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΜαΐου 17, 2014

    Η Εξομολογισι .....δεν σιμενι και συχοροχαρτι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΜαΐου 17, 2014

    ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΑΣΚΑΛΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ….ΠΩΣ ΟΙ «ΔΙΚΟΙ» ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΕΞΩ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΣΟΛΩΝΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑνώνυμοςΜαΐου 17, 2014

    Πριν κατηγορησεις τον ….Μπακουρο.
    μηπως μπορεις να μας πεις σε ποσους και ποιους
    απευθυνθηκε η ομαδα πολιτων που ….δεν είναι συριζα
    για να μπουν επικεφαλης και αρνηθηκαν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑνώνυμοςΜαΐου 17, 2014

    ΔΑΣΚΑΛΕ, ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ
    ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ,
    ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΣ,
    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ
    ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ....... ΣΥΓΝΩΜΗ;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑνώνυμοςΜαΐου 17, 2014

    ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΣ, ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΛΕΣ «ΑΦΘΑΡΤΟΙ»;
    ΟΙ ΑΚΑΠΝΟΙ, ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΛΆΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ , ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΑΦΘΑΡΤΟΙ» ΣΟΥ Κε ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑνώνυμοςΜαΐου 17, 2014

    ΜΠΡΑΒΟ ΚΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΕ!
    ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ .....ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ ΤΟΥ!!!!!
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςΜαΐου 17, 2014

      ΑΠΟΚΟΙΜΗΘΗΚΑΤΕ ΤΑΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!!!!!!
      Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟ ΑΡΝΕΙΣΘΕ!!!!!!!!!! ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ, ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ......

      Διαγραφή
  7. ΑνώνυμοςΜαΐου 17, 2014

    "Την παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην ομιλία του κ. Ανδρινόπουλου στους Γαργαλιάνους πώς την αντιλαμβάνονται;", φίλε μου .αν δεν γνωρίζεις, καλά θα κάνεις να μην διασπείρεις ψεύδη. Η χρυσή Αυγή είχε συγκέντρωση στην βιβλιοθήκη της πόλης στις 17:00 και μετά τα μέλη της συνέφαγαν σε γνωστό στέκι της περιοχής, ενώ αποχωρήσαν πολύ πριν αρχίσει η ομιλία του κ. Ανδρινόπουλου.
    Το γνωρίζω διότι τυχαία έπινα καφέ στο ίδιο στέκι, εκτός αν και αυτό θεωρείται επιλήψιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑνώνυμοςΜαΐου 17, 2014

    Μήπως μπορής να μας πης σε τι σηρά επηλογής ήταν ο κος θεοδωρόπουλος οταν ψαχνατε να βρητε κάπηον για επηκεφαλής;
    αφού ήναι τόσο πετηχημένη η επιλογή σας γιατή δεν τον επηλέξατε πρώτο αλλά τον επηλέξατε στην ουρά, πρώτον από το τέλος;
    αρα τη μηλας;
    στου κρεμασμενου το σπητη δεν μηλανε για σκηνη δασκλάκο!
    και σκοπεβα να ψηφήσω σήρηζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑνώνυμοςΜαΐου 17, 2014

    Από ότι γνωρίζω το ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίζει Ανδρινόπουλο, αλλά Κατσίβελα!
    Γιατί λέτε ψέματα; Ούτε ο Σωτηρόπουλος συμφωνεί!
    Αυτό ήταν μια επιλογή καθαρά του Μπακούρου!!!
    Αλλά έτσι είσαστε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ.
    Πάντα μέσα στα ψέματα, μέσα στα θολά νερά
    και ότι αρπάξετε!!!!!
    Αμ, δεν κερδίζονται έτσι οι εκλογές παλικάρι μου όψιμο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑνώνυμοςΜαΐου 18, 2014

    ...............Το κάνω, λοιπόν, γιατί νιώθω ότι το χρωστάω στους μαθητές μου και στα παιδιά μου κι όχι ...... Μήπως μπερδεύτηκες; Εδώ δεν είναι σχολείο......Εκτός και αν θέλεις να επιβεβαιώσεις αυτό που λένε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑνώνυμοςΜαΐου 18, 2014

    Σάματις δεν μας τα λες καλά!!!
    2) Ο υπ. δήμαρχος εκλέχτηκε με πρωτοφανείς για την περιοχή, πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες, σε γενική συνέλευση 187 μελών της Κίνησης, απ΄ όλα τα μέρη της Τριφυλίας.
    3) Ο συνδυασμός είναι πραγματικά ανεξάρτητος κι όχι μόνο στα λόγια. Όχι, ο συνδυασμός δεν είναι του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., όπως διαδίδουν κάποιοι
    διαβάζοντας τις ως άνω 2 περιπτώσεις ερωτώ:
    Από ποιούς και πότε υδρίθηκε η εν λόγω κίνησης;
    Διότι δεν μπορώ να καταλάβω πως 187 τόσοι άνθρωποι από όλη την τριφυλία (χωρίς να είναι του ΣΥΡΙΖΑ) ξαφνικά και από το πουθενά μαζεύτηκαν, χωρίς πατρόνους ή έστω .....τον από μηχανής Θεό !!!!
    Μάλλον .........
    Πιστεύω ότι κάτι άλλο θα ήθελες να πεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑνώνυμοςΜαΐου 18, 2014

    ΜΗΝ ΠΕΙΡΟΒΟΛΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ!!!
    ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςΜαΐου 18, 2014

      kales protheseis exei alla einai kai loydobikos 14os!
      o syndiasmos toy raki einai o kalyteros mas diabebaionei o kyrios
      kai loipon;
      epeidh to leei prepei na to pistepsoyme;
      poios einai telos panton;
      kai poios ton rotise;

      Διαγραφή
  13. ΑνώνυμοςΜαΐου 18, 2014

    Φτάνει!
    Μην τον πυροβολείται άλλο!
    Καταλαβαίνω ότι δεν έχετε συνηθίσει!
    Αλλά ας γίνει κάποτε μια αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑνώνυμοςΜαΐου 18, 2014

    Εσύ ήσουνα καλό παιδί........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑνώνυμοςΜαΐου 18, 2014

    ο χαρακτηρας και το ηθος του Παναγιωτη ειναι γνωστα σε ολους....
    αν στο παρελθον εκανε λαθος επιλογες, αυτο δεν του στερει το δικαιωμα να εχει αποψη την οποια μαλιστα και εκφαζει δημοσια.
    το γεγονος και μονο αυτο ,πρωτογνωρο, τουλαχιστον στην περιοχη μας, δινει ιδιαιτερη αξια στην επιστολη του . ας την διαβασουμε με προσοχη και ας κρατησει ο καθενας οτι νομιζει καλο!!!!!
    ευχομαι να γινη η αιτια για εναν πιο ειλικρινη δημοσιο διαλογο στο μελλον!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑνώνυμοςΜαΐου 18, 2014

    Ο Μαυροπίνακας .....μία προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος για τη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ανάπτυξη της πόλης μας......από τους πρωταγωνιστές ο Τάκης Μιχαλακόπουλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα