Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΣΗΜΙΤΗΣ: Η προσφυγή στο ΔΝΤ, θα είναι μια ταπεινωτική εξέλιξη για την Ελλάδα, η πιο καταστροφική κατάληξη της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».


Βουλή των Ελλήνων. 18 Δεκεμβρίου 2008. Συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2009. 
Κ. ‪ΣΗΜΙΤΗΣ‬: Στην περίπτωση που παρουσιαστούν δυσκολίες δανεισμού, το ελληνικό κράτος δεν θα μπορεί να βρει στην αγορά ταχύτατα, όπως θα θέλει, και θα δώσει έτσι την αφορμή να διατυπωθεί η υπόδειξη ότι η λύση του προβλήματος θα πρέπει να επιζητηθεί - μάλλον - με προσφυγή στο ΔΝΤ. Θα είναι μια ταπεινωτική εξέλιξη για την Ελλάδα, η πιο καταστροφική κατάληξη της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».
Την επόμενη ημέρα (19/12/2008) από το ίδιο βήμα του απάντησε – προσπαθώντας να καθησυχάσει τους έλληνες πολίτες - ο ''κιθαρίστας'' υπουργός οικονομικών της σεμνοταπεινής κυβέρνησης ‪Καραμανλή‬, Γιώργος Αλογοσκούφης:
«Γ .ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ‬: Λειτουργείτε σα να μην είχατε καμία σχέση με τη διακυβέρνηση της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. Δυστυχώς, ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός, ο κύριος Σημίτης, έφτασε χθες να κινδυνολογεί για δήθεν προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ούτε συζητήθηκε ούτε τίθεται θέμα προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Να σημειωθεί ότι ο Κ.Καραμανλής είχε δηλώσει στις 4 Οκτωβρίου 2009 κρατώντας γκλίτσα και φορώντας τραγιάσκα στα βοσκοτόπια της Ραφήνας:
"Θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή των αγώνων για το εθνικό συμφέρον".
Η συνέχεια γνωστή.
Παπανδρέου‬ από Καστελόριζο: «ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην ΕΕ. Έχω ήδη δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Και οι εταίροι μας θα συνδράμουν άμεσα και αποφασιστικά, ώστε να παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά. Άλλα και να στείλουν και ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές, ότι η ΕΕ δεν παίζει και προστατεύει το κοινό μας συμφέρον και το κοινό μας νόμισμα».
Έπειτα κυβέρνηση Τραπεζίτη Παπαδήμου‬ και υπηρεσιακή ‪Πικραμένου‬.
Μετά ήρθε ο Σαμαράς‬ και έσκισε το μνημόνιο φύλλο φύλλο.
Ύστερα ήρθε ο ‪Τσίπρας‬ σαν τον Τρομάρα και το έσκισε ολόκληρο με μιάς , μαζί με την διαγραφή χρέους που μας χρωστάει ο Λαφαζάνης.
Κι ύστερα κι ύστερα , μα δεν υπάρχει ύστερα κατά το λαικό άσμα . . .
Σε ένα ‪παράλληλο‬ σύμπαν , ο λαός ‪υπό_κατήχηση‬ μελετούσε Παίσιο για το ξανθό γένος που θά'ρθει να μας σώσει.
Το μόνο παρήγορο είναι ότι τα παιδιά δεν_πιστεύουν_στον_Άι_Βασίλη‬.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα