Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Αναζητούν οικουμενική συνενοχή για την δραχμή!


Τα πράγματα είναι απλά: Τα νούμερα δεν βγαίνουν, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και αναζητούν συνενόχους για να οδηγήσουν την χώρα στην δραχμή! Είναι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσουν να κυβερνούν χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν το παραμικρό! Μόνο με περιβάλλον δραχμής μπορούν να προσλαμβάνουν στο δημόσιο και να μοιράζουν σε συντάξεις λεφτά που δεν υπάρχουν!
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος είχε βγάλει νωρίς – νωρίς την ετυμηγορία: Για το ασφαλιστικό ευθύνεται το PSI. Την ίδια γραμμή ακολούθησε μία ημέρα μετά και ο κ. Τσίπρας, για να έρθει να συμπληρώσει την εικόνα ο κ. υπουργός της Εθνικής Αμύνης, ο οποίος «απείλησε» με εξεταστική για το PSI. Η παγίδα είχε στηθεί! Η πρόσκληση κορυφής προς τους υπόλοιπους αρχηγούς έγινε με αντικειμενικό σκοπό να εξαναγκαστούν να ακολουθήσουν την πορεία που φαίνεται να έχουν χαράξει οι συνεταίροι της εξουσίας. Ποια είναι αυτή η πορεία; Είναι κάτι περισσότερο από φανερό!

Το να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι για το ασφαλιστικό και το χρέος φταίνε οι πολιτικές του γιγαντισμού του κράτους, των ρουσφετολογικών παροχών και των αθρόων προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, είναι σαν να ζούμε στον μεσαίωνα και να προσπαθούμε να πείσουμε τους μουλάδες ότι η γη είναι στρογγυλή. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι μάλλον μάταιο να αναφέρουμε και πάλι ότι από το PSI τα ασφαλιστικά ταμεία έχασαν 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ κι ότι στα πέντε τελευταία χρόνια έχουν επιχορηγηθεί από το ελληνικό δημόσιο με περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια ευρώ. Βρείτε το λάθος!
Και για να μην ξεχνιόμαστε, ένας από τους πρωτεργάτες αυτής της πολιτικής που μας οδήγησε στην χρεοκοπία ήταν και ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Ο οποίος όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει για ό,τι έχει συμβεί, όχι μόνο δεν έχει ζητήσει μία συγνώμη για το γεγονός ότι στην δική του περίοδο δεν υπήρχε καρέκλα για να καθίσουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι στο δημόσιο,  αλλά ζητάει σήμερα νέα αύξηση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων!
Οι άνθρωποι αυτοί κυβερνούν την Ελλάδα τα τελευταία σαράντα χρόνια με διάφορα προσωπεία. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, μην σας ξεγελάνε οι ταμπέλες. Ο κ. Παυλόπουλος έχει κυβερνήσει αυτή την χώρα. Ο κ. Καμμένος έχει κυβερνήσει αυτή την χώρα. Η αριστερά δεν κυβερνά για πρώτη φορά. Το ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνά σήμερα με τον κ. Τσίπρα βρίσκεται στην εξουσία από το 1981!
Έχουν κυβερνήσει την χώρα μοιράζοντας τα λάφυρα της εξουσίας στους κομματικούς τους στρατούς. Κατέλαβαν το κράτος και το διέλυσαν λειτουργώντας σαν δύναμη κατοχής. Θέλουν να συνεχίσουν να ασκούν την εξουσία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον.
Δεν έχουν το θάρρος να πουν την αλήθεια. Προσπαθούν να βρουν συνενόχους και γι αυτό συγκάλεσαν την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Επικαλούνται τον εθνικό διάλογο εκείνοι που τον έχουν τορπιλίσει άπειρες φορές στο παρελθόν. Αν είχαν συναινέσει από το 2011 η χώρα θα είχε φύγει εδώ και καιρό από τα μνημόνια. Αλλά δεν το έκαναν τότε.
Ούτε και τώρα όμως το κάνουν! Δεν μιλούν για ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Αναζητούν συμψηφισμούς για τα όσα δραματικά έχουν συμβεί στην Οικονομία από τον περασμένο Ιανουάριο. Προσπαθούν να δημιουργήσουν αναχώματα στην προβλεπόμενη αναζήτηση ευθυνών για την καταστροφική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ανακαλύπτουν φαντάσματα για να φορτώσουν τις δικές τους αμαρτίες στην πλάτη τρίτων.
Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πολιτικό. Αν δεν μπορούν να κυβερνήσουν, ας πάει η χώρα σε εκλογές. Να μην αναζητούν την διαφυγή μέσω μιας Οικουμενικής κυβέρνησης. Τα δεκανίκια που διαπραγματεύονται στο παρασκήνιο έχουν κοντά ποδάρια.
Αν θέλουν να δώσουν λύση, ξέρουν τον τρόπο! Να ξεκινήσουν έναν ειλικρινή και όχι προσχηματικό διάλογο για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας. Για όλα τα θέματα! Δεν είναι μόνο το ασφαλιστικό. Και να συμμετέχουν σε αυτόν τον διάλογο όλοι οι κοινωνικοί φορείς. Εκεί, ναι! Έχει λόγο ο κ. Παυλόπουλος. Μπορεί να είναι ο εγγυητής της διαδικασίας. Αλλά το να εκφέρει γνώμη για το ποιος φταίει για τα ασφαλιστικά ταμεία, να ανατρέπει κάθε έννοια λογικής με την τοποθέτησή του και στην συνέχεια να παίρνει πάσα από την δική του τοποθέτηση  ο κ. Καμμένος και να ζητάει τα … ρέστα απειλώντας με εξεταστική, πάει πολύ! Χάνουν κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Όλοι μαζί!
Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν θέλουν να δώσουν λύση. Τον επόμενο «Τσολάκογλου» ψάχνουν για να του φορτώσουν τις ευθύνες για τις συμφωνίες που έχουν οι ίδιοι συνάψει. Ψάχνουν εκείνον που θα χρεωθεί την έξοδο μας από το ευρώ. Για να μπορούν αυτοί στην συνέχεια να κόβουν νόμισμα και να μοιράζουν άχρηστα χαρτάκια στους ιθαγενείς…
Θανάσης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα