Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν λίστες για εμβάσματα

Αναλυτικό κατάλογο με κάθε έμβασμα το οποίο έφυγε από την Ελλάδα με κατεύθυνση την ελβετική τράπεζα UBS, από το 1995 και μετά, ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν λίστες για εμβάσματαΣκοπός των οικονομικών εισαγγελέων είναι να εμπλουτίσουν περαιτέρω τη λίστα Μπόργενς των 10.588 Ελλήνων με καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα.
«Τα στοιχεία εμβασμάτων από τα χρόνια της ανεμελιάς μπορεί να αποδειχθούν θησαυρός» υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά πηγές που ασχολούνται με το θέμα, διευκρινίζοντας ότι 15-20 χρόνια νωρίτερα, σχεδόν κανένας φοροφυγάς στην Ελλάδα δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι κάποιος θα ψάξει τα εμβάσματά του προς την Ελβετία .
Οι μηχανισμοί ελέγχου ήταν ελλιπέστατοι αυξάνοντας τις πιθανότητες οι φοροφυγάδες με κρυφά λεφτά στην Ελβετία- εν προκειμένω- να μην έχουν λάβει τα μέτρα τους για να καλύψουν τα ίχνη του μαύρου χρήματος.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η μαζική αποκάλυψη καταθετών με μαύρο χρήμα, απλοποιείται σημαντικά.
Μετά την έφοδο των εισαγγελέων στα γραφεία της UBS στην Αθήνα, έχουν ταυτοποιηθεί 200 καταθέτες με λογαριασμούς έως και 12 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά από αρμόδιο στέλεχος, δεν θα γίνουν βιαστικές κινήσεις, ώστε κάθε υπόθεση να «δέσει» με αδιάσειστα στοιχεία.
Στην κατεύθυνση αυτή συνεργάζονται στενά τα συναρμόδια υπουργεία ( Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών).
Παράλληλα με τον έλεγχο των καταθετών, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Εισαγγελείς ασχολούνται και με την πτυχή των ενδεχόμενων ευθυνών της εμπλεκόμενης τράπεζας.
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΒΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα