Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Εκτινάσσεται ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ε.Ε, κερδίζουν οι βιομηχανίες

Εκτινάσσεται ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ε.Ε, κερδίζουν οι βιομηχανίεςΝέα δεδομένα δημιουργούν οι επιθέσεις στην Ευρώπη και ο πόλεμος που κύρηξε η Δύση και άλλες δυνάμεις κατά των τζιχαντιστών καθώς οι κυβερνήσεις προσανατολίζονται στο ν' αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες. Είναι γεγονός πως το τελευταίο διάστημα είχαν γίνει περικοπές αναφορικά κυρίως με προγράμματα που αφορούσαν το Ιράκ και το Αφγανιστάν, απόρροια της οικονομικής κρίσης. Τώρα όμως φαίνεται πως αλλάζουν οι συσχετισμοί και σε οικονομικό επίπεδο και όπως υπολογίζεται μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι οι αμυντικές βιομηχανίες
«Κατά την περίοδο 2015-2019, επιπλέον 50 δισεκ. δολάρια θα προστεθούν στις αμυντικές δαπάνες της Δυτικής Ευρώπης ως αποτέλεσμα των αλλαγών που έγιναν φέτος», σχολίασε η Φενέλα ΜακΓκέρτι, αναλύτρια αμυντικών προϋπολογισμών στην IHS. Φέτος θα υπάρξει μια αύξηση της τάξης των 11 δισεκ. δολαρίων, δήλωσε η αναλύτρια, ως αποτέλεσμα των αλλαγών στη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία που ξεκίνησαν με την επίθεση της 7ης Ιανουαρίου στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, θα χρειαστούν τεθωρακισμένα οχήματα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, υπηρεσίες που αφορούν την κυβερνοασφάλεια και άλλοι εξοπλισμοί στον πόλεμο κατά
του ISIS.
Η Γαλλία, όπου κατασκευάζεται το μαχητικό αεροσκάφος Rafale της Dassault Aviation, έβαλε φρένο στα σχέδιά της για περικοπή περίπου 10.000 μελών του στρατιωτικού προσωπικού, ενώ η Γερμανία θα δαπανήσει επιπλέον 8 δισεκ. ευρώ και η Βρετανία έχει επιμερίσει επιπλέον 12 δισεκ. λίρες, κάτι που ευνοεί εταιρίες όπως η BAE Systems. Η Ιταλία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα διαθέσει 1 δισεκ. ευρώ περισσότερα για την ασφάλεια, ενώ το προσχέδιο του προϋπολογισμού περιελάμβανε περικοπές περίπου 2 δισεκ. ευρώ.
Σημαντική άνοδο καταγράφει η μετοχή της Rheinmetall στις αγορές, η γερμανική εταιρία με εξειδικευμένους εξοπλισμούς, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι. Από την άλλη πλευρά, η σουηδική Saab εξασφάλισε την Τρίτη παραγγελία για την προμήθεια εκτοξευτήρων ρουκετών στις αυστριακές ένοπλες δυνάμεις από τις αρχές του επόμενου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα