Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Απευθείας αναθέσεις με εκπτώσεις 57% στο Δήμο Τριφυλίας !


«Δεν πουλάμε, χαρίζουμε» ήταν το σλόγκαν μια παλιάς διαφήμισης στην τηλεόραση… Μετά τα τεράστια ποσοστά εκπτώσεων που δίδονται σε διαγωνισμούς και προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στην Ελλάδα των μνημονίων και της αναδουλειάς, στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας θα μπορούσε κάλλιστα να είναι, από την πλευρά του εργολάβου, «δεν κάνουμε έργα απλώς, δουλεύουμε και τσάμπα για το κοινωνικό σύνολο και το Δήμο»!
Όσο τραβηγμένο κι αν φαίνεται αυτό, είναι η αλήθεια εξαιτίας του γεγονότος ότι σε οικοδομικές και τεχνικές εργασίες στη χώρα και την Τριφυλία δεν κινείται τίποτα ως συνέπεια των αλλεπάλληλων μνημονίων, των φορολογικών μέτρων, των περικοπών μισθών και συντάξεων και της κατακόρυφης μείωσης των εισοδημάτων πολιτών κι επιχειρήσεων.
Ομόφωνα, λοιπόν, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την απευθείας ανάθεση του έργου «Συντήρηση σχολικών κτηρίων Δ.Ε. Αυλώνος», προϋπολογισμού δαπάνης ποσού 3.200

ευρώ και την απευθείας ανάθεση του έργου «Συντήρηση σχολικών κτηρίων ΔΕ Αετού», προϋπολογισμού δαπάνης ποσού 6.676 ευρώ.
Και τα δύο έργα πήρε η τεχνική εταιρεία «Λεωνίδας Σιώρης & ΣΙΑ Ε.Ε.» με έκπτωση 57%!
Στην ίδια συνεδρίαση, ομόφωνα, αποφασίστηκε η μη άσκηση ένδικων μέσων κατά της αριθ. 3/2017 απόφασης του Ειρηνοδικείου Κυπαρισσίας, η οποία αφορά αγωγή επαγγελματία της Κυπαρισσίας για προμήθεια στο Δήμο ηλεκτρολογικού υλικού, κατά τα έτη 2011 και 2012, έπειτα από προφορική συμφωνία με παράγοντες της τότε Δημοτικής Αρχής, ποσού 8.445 ευρώ.
Ακόμα, εγκρίθηκαν δαπάνες και ψηφίστηκε η διάθεση πιστώσεων του προϋπολογισμού, ενώ ελήφθη απόφαση και για τροποποίηση προϋπολογισμού (εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο).


Του Ηλία Γιαννόπουλου

1 σχόλιο:

  1. ΑνώνυμοςΜαΐου 30, 2017

    ΑΝΑΘΕΣΗ!!!!! Η ΜΑΓΙΚΗ ΛΕΞΗ!!! Η ΛΕΞΗ ΤΗΣ ...ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ!!!!!!!!!!!!
    57%!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πω...Πω......Πω......Πω έκπτωση!!!!!!! Θα μπει μέσα ο άνθρωπος (μας)! Αν μάλιστα διπλασίαζαν τον προϋπολογισμό είμαι σίγουρος θα μπορούσαν και 70% και 80%!!!!!!! Γιατί ο ....προϋπολογισμός έχει αξία και όχι η ....έκπτωση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα