Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Καιρός: Ζέστη και αφρικανική σκόνη - Στους 31 βαθμούς το θερμόμετρο

Σήμερα Τρίτη 28 Μαΐου 2019, στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και το Ιόνιο.
Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας και υπάρχει πιθανότητα για βροχές ή όμβρους κυρίως στα βόρεια ορεινά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, τόσο έως το πρωί όσο και προς το βράδυ.
Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 13 έως 28, στη Θεσσαλία και την Κεντρική και Ανατολική Στερεά από 14 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 21, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 30, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 14 έως 26 και στην Κρήτη από 22 έως 29.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν νότιοι 4 έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και από το πρωί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από

μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν νότιοι και αργότερα δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, που βαθμιαία από τα δυτικά θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις απογευματινές ώρες, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα