Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Οριστικά εκτός εθνικών εκλογών το ΠΟΤΑΜΙ - Αναλυτικά η ανακοίνωση

Την απόφαση να μην συμμετάσχει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές έλαβε το Ποτάμι, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού του Συμβουλίου.
«Το Πολιτικό Συμβούλιο εκτιμά ότι η κάθοδος του Κινήματος στις Eθνικές Eκλογές της 7ης Ιουλίου θα σήμαινε ότι το Ποτάμι αγνοεί επιδεικτικά την πρόσφατη ετυμηγορία των πολιτών. Καλεί όμως τους 85.000 πολίτες που ψήφισαν στις 26 Μαΐου το Ποτάμι, να ξεπεράσουν την εύλογη πικρία τους και να προσέλθουν στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες είχε γίνει γνωστό ότι ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης, είχε γνωστοποιήσει την πρόθεση του να παραιτηθεί από την ηγεσία της παράταξης, προτείνοντας ως διάδοχό του τον Γιώργο Μαυρωτά, αλλά και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην επόμενη Βουλή με κανένα

κόμμα.
Η απόφαση για τον νέο επικεφαλής μετατίθεται, πάντως, για το επόμενο συνέδριο του Ποταμιού, το οποίο, βάσει της απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου, προγραμματίζεται για το ερχόμενο φθινόπωρο.
Συγκεκριμένα, όπως διεκρινίζεται στην απόφαση του Π.Σ:
«Επειδή με βάση το καταστατικό, το συνέδριο για την εκλογή νέου Eπικεφαλής πρέπει να συγκληθεί υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από την παραίτηση του απερχόμενου Eπικεφαλής, η παραίτηση του Σταύρου Θεοδωράκη θα ενεργοποιηθεί σε συνάρτηση με την ημερομηνία του συνεδρίου. Το Πολιτικό Συμβούλιο προσδιόρισε το χρόνο του συνεδρίου για το Φθινόπωρο του 2019, ώστε να δοθεί ο χρόνος στα στελέχη και τους φίλους του Κινήματος σε όλη τη χώρα, να αποτιμήσουν ψύχραιμα και νηφάλια το αποτέλεσμα των Eυρωεκλογών και την πορεία του Κινήματος». dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα