Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Ψάχνουν νέους ψηφοφόρους Τατούλης και Νίκας εν όψει του Δευτέρου γύρου στην Περιφέρεια

Με βάση τη γαλάζια… θύελλα που σάρωσε την Ελλάδα στις προχθεσινές εκλογές σε όλες τις κάλπες, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έπρεπε να είναι από αυτές που ο υποψήφιος της Ν.Δ., με δεδομένη την ταυτότητά της, αν όχι θα κέρδιζε από τον α' γύρο, τουλάχιστον θα είχε ένα σαφές προβάδισμα από το δεύτερο. Αυτό, όμως, δεν συνέβη.
Ο Πέτρος Τατούλης και η "Νέα Πελοπόννησος", αν και "πλήρωσαν" τα λάθη της 9ετίας στη διοίκηση της Περιφέρειας, κράτησαν την πρώτη θέση απέναντι στον Παναγιώτη Νίκα. Ο πρώτος συγκεντρώνει το 34,02% των ψήφων και ο δεύτερος το 33,61%. Σε απόλυτους αριθμούς 118.746 πολίτες υποστήριξαν τον Π. Τατούλη και 117.302 τον Παν. Νίκα. Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι η "Νέα Πελοπόννησος" υπερψηφίστηκε στους Νομούς Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας και Λακωνίας, ενώ την "Πρωτοβουλία" στήριξε η Μεσσηνία, λόγω και εντοπιότητας του κ. Νίκα.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η επόμενη Κυριακή θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη και για τους δύο, αφού θα πρέπει να βρουν ψήφους από άλλες… δεξαμενές. Βέβαια, ο κ. Νίκας έχει τον αέρα της νίκης της Ν.Δ., και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναμένεται να… κατέβει στην Πελοπόννησο τις αμέσως επόμενες ημέρες και ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να του δώσει περισσότερη ώθηση.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί από τη συμπεριφορά όσων ψήφισαν τους υπόλοιπους συνδυασμούς. Ο λόγος για τους ψηφοφόρους των κ.κ. Δέδε, Μπουντρούκα, Γόντικα, αλλά του μορφώματος της "Χρυσής Αυγής". Επ' αυτού τίποτα δεν είναι σίγουρο. Επομένως, από σήμερα και μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες προβλέπονται πολλές υπόγειες αλλά και δημόσιες διεργασίες.
Τέλος, δε θα μπορούσαμε να μην επισημάνουμε και το χαμηλό ποσοστό που σημείωσαν οι "Νέοι Δρόμοι" του Γιώργου Δέδε, ποσοστό χαμηλότερο από αυτό του 2014…
To Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα