Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Έκτακτο: Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές ο Τσίπρας

Έκτακτο - Ο Τσίπρας ανακοίνωσε πρόωρες εθνικές εκλογές μετά την συντριπτική ήττα στις ευρωεκλογές.
Ο Αλέξης Τσίπρας υπό το βάρος της μεγάλης διαφοράς με την οποία φέρεται να προηγείται η ΝΔ και μετά από αλλεπάλληλες δραματικές συσκέψεις με τους επιτελείς του αποφάσισε να προχωρήσει το βράδυ της Κυριακής 26/5 στην προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών.
Είχε προηγηθεί ηγετική εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της οποίας ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζήτησε την παραίτηση του Πρωθυπουργού καθώς και την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έγινε ανεπισήμως γνωστό ότι εκφράστηκαν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, σχετικά με την προκήρυξη ή όχι πρόωρων εκλογών. Όπως αποδεικνύεται επικράτησε η άποψη της προκήρυξης πρόωρων εκλογών που σημαίνει ότι από σήμερα τη νύχτα η Ελλάδα εισέρχεται σε μία ακόμη προεκλογική περίοδο αμέσως μετά αυτή των Ευρωεκλογών και των Δημοτικών Εκλογών.
«Τέσσερα χρόνια τώρα πορευτήκαμε σε πρωτοφανείς δυσκολίες. Κόντρα στο ρεύμα. Αλλά πάντοτε με όπλο την αξιοπρέπεια μας, την εντιμότητα μας και τη στήριξη του ελληνικού

λαού», δήλωσε εισαγωγικά στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.
«Βγάλαμε τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων, καταφέραμε εν τέλει να ορθοποδήσουμε και μόλις ανασάναμε, θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα της πατρίδας. Ένα σχέδιο ελάφρυνσης για τους πολλούς, σχέδιο ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.
«Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο σχέδιό μας. Στα μέτρα ελάφρυνσης, στην πορεία ανασυγκρότησης της κοινωνίας και της χώρας.
Έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να τα αμφισβητήσει», ανέφερε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.
«Για να μη μπορούν όσοι καιροφυλακτούν μέσα και έξω από τη χώρα, να τα πάρουν πίσω, να πάρουν πίσω τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή στην πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Δεν μου ταιριάζει, δεν το έκανα ποτέ και δε θα το κάνω και τώρα, να αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα», είπε. dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα