Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Υπό διάλυση η Ένωση Κεντρωων - Αποχωρεί ο Γ. Σαριδης

Πέρα απο την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, η προεκλογική πόλωση που δημιουργήθηκε προεκλογικά σχεδόν αφάνισε τα μικρά κόμματα, όπως οι ΑΝΕΛ, το ΠΟΤΑΜΙ και η Ένωση Κεντρωων. Το γεγονός αυτο αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στα ποσοστά που έλαβαν στις Ευρωεκλογές.
Ο βουλευτης της Ένωσης Κεντρωων, Γιάννης Κεντρωων σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη δήλωσε προς στις 26η Μαΐου δεν ψήφισε για ευρωβουλευτή κάποιον υποψήφιο απο το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη. Ο Γ. Σαριδης μάλιστα προανήγγειλε πως τις επόμενες ημέρες θα υποβάλει στον Πρόεδρο της Βουλης την ανεξαρτητοποίηση του απο την Ένωση Κεντρωων. Εδώ και αρκετούς μηνες το κλίμα μεταξύ του Γ. Σαρίδη και του Β. Λεβέντη ειναι «ψυχροπολεμικό».
Ο βουλευτης της Ένωσης Κεντρωων αντιμετωπίζεται ως «ξένο σώμα» στην κοινοβουλευτική ομάδα και εχει «απειλήσει» τον πρόεδρο του κόμματος αρκετές φορές με

αποχώρηση. Μάλιστα, ο ίδιος πρόσφατα είχε δώσει ψήφο εμπιστοσυνης στην κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα με την κομματική γραμμή του Β. Λεβέντη. Ο μόνος λόγος που ο πρόεδρος του κόμματος δεν τον διέγραψε τότε ήταν γιατί με βάση τον Κανονισμό της Βουλης, θα διαλύονταν η κοινοβουλευτική ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα