Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Ραγδαίες εξελίξεις στην επίθεση με βιτριόλι σε 34χρονη: Η ΕΛΑΣ έχει βίντεο με τη μαυροφορεμένη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας. Όπως μετέδωσε ο Alpha, η κατάθεση του οδηγού ταξί που μετέφερε την μαυροντυμένη γυναίκα έδωσε πολύτιμα στοιχεία στην Ασφάλεια. Η γυναίκα με το βιτριόλι φέρεται ότι είχε μισθώσει ταξί και τις προηγούμενες ημέρες.
Καλούσε σε ραδιοταξί από καρτοτηλέφωνο για να μην αφήνει ηλεκτρονικά ίχνη. Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο Alpha, ζητούσε από τον οδηγό να περιμένει σε συγκεκριμένο σημείο, κοντά στην είσοδο της εταιρείας ενώ η ίδια είχε ελέγξει επανειλημμένα το κτήριο.
Η διαδρομή ήταν από το Παγκράτι στην έδρα της εταιρείας όπου εργάζεται η 34χρονη στην Καλλιθέα. «Η μαυροντυμένη γυναίκα έδειχνε να γνωρίζει άριστα το κτήριο και τις κάμερες», δήλωσε στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» με την Ελεονώρα Μελέτη, ο δικηγόρος

της 34χρονης Ιωάννας.
«Θεωρώ ότι είχε ξαναπάει, ήξερε από πού να φύγει, είχε μελετήσει μέχρι και τον τρόπο με τον οποίο μπορούσε να διαφύγει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Απόστολος Λύτρας.
Τι κρύβει η τηλεκάρτα
Το νέο στοιχείο που προκύπτει από τις έρευνες των Αρχών είναι το γεγονός ότι βρέθηκε ο τηλεφωνικός θάλαμος από τον οποίο η μαυροντυμένη γυναίκα κάλεσε το ταξί που την μετέφερε στην Καλλιθέα.
Οι αστυνομικοί έχουν εξασφαλίσει βίντεο με αυτή την γυναίκα, όπου και πάλι το πρόσωπό της δεν φαίνεται γιατί φοράει σκουφί και μάσκα. Είναι βίντεο από προηγούμενη ημέρα από την ημέρα της επίθεσης. Παράλληλα, η δεύτερη φάση των ερευνών αφορά τον ίδιο τον θάλαμο.
Η μαυροντυμένη γυναίκα τοποθέτησε μία τηλεκάρτα στον θάλαμο για να μην χρησιμοποιήσει κινητό τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με την εταιρεία ταξί, για να της εξασφαλίσει όχημα για 3 ή 4 ημέρες. Έτσι λοιπόν οι αστυνομικοί, επειδή υπάρχει σειριακός αριθμός, προσπαθούν να εντοπίσουν από πού ακριβώς αγοράστηκε ή αν έχουν γίνει άλλες επαφές.
Για τις εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης στην Καλλιθέα μίλησε στο MEGA ο δικηγόρος της άτυχης γυναίκας. «Φαντάζομαι ότι σε καθημερινή βάση η έρευνα προχωρά. Δεν έχω τις λεπτομέρειες. Ακούω τα ρεπορτάζ, ξέρω ότι γίνεται καλή δουλειά, παραμένω αισιόδοξος και πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούμε στη λύση του εγκλήματος. Στην Ελλάδα έχουμε καλά ποσοστά στην εξιχνίαση εγκλημάτων», ανέφερε ο κ. Νίκος Αλεξανδρής.
«Η αστυνομία συνομιλεί σε τακτική αν όχι καθημερινή βάση με την Ιωάννα. Ό,τι πληροφορίες έχει η Ιωάννα το μεταφέρει στις Αρχές και ό,τι κρίνουν σκόπιμο να την ρωτήσουν, τη ρωτούν. Δεν μου επιτρέπεται να αποκαλύψω στοιχεία της έρευνας, ακόμα και αν τα είχα. Υπάρχει τακτική και καλή συνεργασία των δύο πλευρών. Είναι απίστευτη η προσπάθειά της Ιωάννας να βοηθήσει. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν της έδειξαν φωτογραφία ή όχι. Είναι και λεπτή η θέση μας», πρόσθεσε.
«Όσο περνούν οι μέρες συνειδητοποιεί ακόμη περισσότερο την κατάσταση της υγείας της και δυστυχώς θα πρέπει να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα για να μπορέσουμε να πούμε ότι η κοπέλα αυτή θα σταθεί ξανά στα πόδια της, και τον βαθμό που θα μπορέσει να το κάνει αυτό. Ακόμα και όταν θα τελειώσουν οι πρώτες επεμβάσεις, θα ακολουθήσει μια δύσκολη πορεία», τόνισε ακόμη ο κ. Αλεξανδρής.
«Όσο περνάει ο καιρός και δεν οδηγούμαστε στην εξιχνίαση, μοιραία πέφτει η ψυχολογία της. Ελπίζω κάποια στιγμή να ακούσει καλά νέα και να μπορέσει να ασχοληθεί αυστηρά και μόνο με το θέμα της υγείας της», κατέληξε ο κ. Αλεξανδρής.

Είχε το οξύ σε παγούρι

Σε… θερμός ή μεταλλικό παγούρι με μεγάλο στόμιο μετέφερε το βιτριόλι η δράστιδα της επίθεσης στην Καλλιθέα. Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, αναλύοντας συνολικά τις «σκιές» των βίντεο που έχουν συλλέξει. Η μεταφορά φαίνεται να έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κινήσει υποψίες και να αποφευχθεί η περίπτωση «ατυχήματος» για την ίδια τη δράστιδα. Να μη λιώσει δηλαδή ο φορέας του καυστικού υγρού κατά τη μεταφορά, ενώ και στη ρίψη επέλεξε μεγάλο στόμιο προκειμένου να το επιχειρήσει μία φορά, όπως κατέθεσε και η 34χρονη, που είχε επισημάνει ότι της έριξε μία φορά σε όλο της το πρόσωπο. Η μαυροντυμένη γυναίκα φαίνεται πως είχε πάρει μέτρα αυτοπροστασίας, φορώντας ίσως και ειδικά γάντια…
Στο μεταξύ πέντε μάρτυρες που έλεγαν ότι είχαν δει τη μαυροντυμένη δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα ακύρωσαν ή υπαναχώρησαν στις καταθέσεις τους. Διαπίστωσαν από την πορεία των ερευνών ότι τα πρόσωπα που θεωρούσαν ύποπτα δεν είχαν σχέση με την επίθεση και ήταν κάτοικοι ή καταστηματάρχες της περιοχής αλλά και περαστικοί.
Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση πήραν τα αποτελέσματα των «σαρώσεων» των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από δύο εταιρίες και σήμερα θα λάβουν και από την τρίτη. Υπολογίζουν ότι χρειάζεται τουλάχιστον μία εβδομάδα για την ανάλυση των δεδομένων. Θα επιχειρήσουν να βάλουν στον «χάρτη» της ευρύτερης περιοχής της Καλλιθέας τους υπόπτους. Θα προβούν σε μία αντιπαραβολή των θέσεων τοποθεσίας κινητών με τις καταθέσεις των υπόπτων, σε μία προσπάθεια ισχυροποίησης των ενδείξεων που θα μπορούσαν να καθοδηγήσουν τις αστυνομικές έρευνες.
Ειδικό λογισμικό
Όλα τα στοιχεία των εταιριών κινητής τηλεφωνίας και οι συνδέσεις των υπόπτων που ενεργοποιούνται στην περιοχή της επίθεσης θα τοποθετηθούν στο ειδικό λογισμικό I2 (Intelligence 2), το οποίο ευελπιστούν να αναδείξει με «κόκκινες» σημάνσεις την πιθανότητα ταύτισης αυτών των συνδέσεων, ενώ θα γίνεται παράλληλη έρευνα με «γυμνό μάτι». Στην περίπτωση που επιβεβαιώνεται η παρουσία υπόπτων στην περιοχή, θα κληθούν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις αν αυτή η παρουσία τους δεν συμβαδίζει με όσα είχαν πει στις καταθέσεις τους.
Οι αστυνομικοί εξηγούν πως αν, για παράδειγμα, ένας ύποπτος έχει καταθέσει πως την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε άλλο σημείο, αλλά ενεργοποιεί κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Καλλιθέα, θα πρέπει να εξηγήσει για… ποιο λόγο βρέθηκε εκεί και γιατί δεν το είχε αναφέρει στην κατάθεσή του. Αν οι εξηγήσεις δεν είναι πειστικές και δεν επιβεβαιώνονται, άμεσα τοποθετείται ψηλά στο «κάδρο» των υπόπτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα