Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Κατάρτιση στις Εξυπνες Τεχνολογίες Γεωργικής Παραγωγής στην Τριφυλία

Κατάρτιση στις Εξυπνες Τεχνολογίες Γεωργικής Παραγωγής θα πραγματοποιηθεί στην Τριφυλία, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά». Η κατάρτιση είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 7 Ιουνίου.
Το σχετικό πρόγραμμα υλοποιείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) σε συνεργασία με την ΔΑΟΚ Τριφυλίας - ΠΕ Μεσσηνίας και θα γίνει την περίοδο Ιούνιος - Ιούλιος 2020. Απευθύνεται σε νέους και νέες που ασχολούνται ήδη ή πρόκειται να ασχοληθούν με την εφαρμογή συστημάτων και τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας.
Επικεφαλής της δράσης είναι ο Θωμάς Μπαρτζάνας και ο Σπύρος Φουντάς, αναπληρωτές καθηγητές του ΓΠΑ, με μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση επαγγελματιών και νεοεισερχόμενων στον κλάδο των έξυπνων τεχνολογιών,

μαζί με τον Αντώνη Παρασκευόπουλο, διευθυντή της ΔΑΟΚ Τριφυλίας.
Το πρόγραμμα κατάρτισης «Εξυπνα Συστήματα Γεωργικής Παραγωγής» θα παρέχει εκπαίδευση σχετικά με την εφαρμογή τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας σε καλλιέργειες. Θα διαρκέσει 15 περίπου ημέρες και θα είναι διάρκειας 80 ωρών (40 ώρες θεωρία και 40 ώρες πρακτική). Η θεωρία και η πρακτική θα διενεργείται στα Φιλιατρά για τα υδροπονικά συστήματα και στην Κυπαρισσία για τη γεωργία ακριβείας, σε 4 τριήμερα στην κάθε πόλη, από Παρασκευή έως Κυριακή.
Στο τέλος του προγράμματος δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες από τον επίσημο ιστότοπο του προγράμματος http://generationag.org και να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες: Αρτεμις Ρήγου, Κατερίνα Παπαλέξη, Γραφείο Διαχείρισης φυσικού έργου (PMO) «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιερά οδός 75, Αθήνα 11855, τηλ. 210 5294963, 210 5294964.
Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» είναι μια πρωτοβουλία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων στον αγροδιατροφικό τομέα, της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.   (Φωτογραφία αρχείου)  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα