Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Σε ένδειξη μνήμης και τιμής

Η Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών στις 6/5/2021 με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, προχώρησε σε μια συμβολική κατάθεση στεφάνου στο μνημείο μάχης Αγίου Χριστοφόρου Φιλιατρών.
Στον χώρο αυτό που έγινε σύγκρουση των δυνάμεων της Εθνικής Αντίστασης, ενάντια στους κατακτητές. Η ενέργεια αυτή είναι μια ειλικρινής αγωνιστική πράξη μνήμης – τιμής των εργατικών αγώνων, όπως και των νεκρών αγωνιστών της εργατικής τάξης της πατρίδας μας και όλου του κόσμου.
Αγωνιζόμαστε για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αγωνιζόμαστε για τη μη εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Καταγγέλουμε την προσπάθεια της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, να κάνει νόμο τη 10ωρη εργασία. Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου. Απαιτούμε μείωση των ωρών εργασίας, χωρίς τη μείωση των μισθών και ταυτόχρονη μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης με αύξηση των συντάξεων.
Το μνημείο μάχης Αγίου Χριστοφόρου Φιλιατρών, έχει υποστεί βανδαλισμούς. Συγκεκριμένα έχει αφαιρεθεί τμήμα ανάγλυφης χαλκογραφίας όπου απεικόνιζε αγωνιοζόμενους αντάρτες. Κάνουμε γνωστό το γεγονός με στόχο μοναδικό: την αποκατάσταση του μνημείου. Για το ζήτημα αυτό θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα