Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Μουσική παράσταση για το 1821 στα Πλατάνια Τριφυλίας


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η «Επιτροπή Ελλάδα, Τριφυλία 1821 -2021» διοργανώνει τη μουσική παράσταση «ΠΟΤΑΜΙ» στο Ανοιχτό Θέατρο «Νότα Αρνόκουρου» με ελεύθερη είσοδο στα Πλατάνια την Παρασκευή 6 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ, σε μουσική Λίνου Κόκοτου και ποίηση Φώντα Λάδη, οι οποίοι έχουν και τη συνολική καλλιτεχνική επιμέλεια της διοργάνωσης. Η παράσταση είναι υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
Πρόκειται για ένα μουσικό πολυθέαμα για την ιστορία των Ελλήνων, με άξονα την Επανάσταση του 1821. Τα τραγούδια του έργου μεταφέρουν συμπυκνωμένα στη συνείδηση του θεατή-ακροατή, τον καημό της Ρωμιοσύνης, τα όνειρα τού Ελληνισμού και τη λαχτάρα του για ένα καλύτερο μέλλον.
Πολλά από τα τραγούδια του έργου έχει ερμηνεύσει η αλησμόνητη Σωτηρία Μπέλλου.
Στη φετινή του, ανανεωμένη παρουσίαση το έργο θα αποδώσουν οι γνωστοί ερμηνευτές Κώστας Μακεδόνας και Σοφία Παπάζογλου, μαζί με επίλεκτους σολίστ της μουσικής.
Πρόκειται για πολυθέαμα που πλαισιώνεται από αφηγήσεις – σύντομα κείμενα Ελλήνων και ξένων ιστορικών, περιηγητών και λογοτεχνών.
Στην παράσταση συμπράττουν σκηνοθέτης, αφηγητής, ιστορικός σύμβουλος και χορογράφος, ενώ προβάλλονται στην οθόνη σπάνια ιστορικά ντοκουμέντα.
Συμμετέχει : Δημήτρης Κανέλλος
Επιμέλεια Ορχήστρας : Γιάννης παπαζαχαριάκης
Αφηγητής : Κώστας Καστανάς
Οπτικό Υλικό : Κυριάκος χατζημιχαηλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα