Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Σοβαρή καταγγελία δανειολήπτριας: «Μου ζήτησαν να βρω 35.000 ευρώ σε δύο μέρες για να μην προχωρήσουν σε πλειστηριασμό»


Μία σοβαρή καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας την ώρα που η Ευρωζώνη βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης και η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι καταγγελίες για παράνομους πλειστηριασμούς αλλά και για την ανεξέλεγκτη δράση των servicers.
Η καταγγέλλουσα μίλησε στο Mega για την περιπέτεια που είχε με servicer. Είχε στην κατοχή της ένα διαμέρισμα 75 τ.μ., το πλήρωνε επί χρόνια με πολύ μικρό εισόδημα και τα τελευταία χρόνια δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει. Έβγαλαν το σπίτι της στην πλατφόρμα για τους πλειστηριασμούς με την οφειλή της να είναι 80.000 ευρώ. Τελευταία στιγμή έκανε αίτηση στους ευάλωτους και στο παρά 5 γλίτωσε το σπίτι της.
«Έχω ένα διαμέρισμα πρώτου ορόφου 75 τ.μ., το είχα αγοράσει το 2006. Είχα μια δόση ποσού 1.000 ευρώ. Λόγω του ότι έμεινα άνεργη δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω στις δόσεις και έτσι το σπίτι μου βγήκε σε πλειστηριασμό. Δεν είχα χρήματα να πάω σε δικηγόρο και η συνολική αξία του σπιτιού μου είναι 120.000 ευρώ. Το υπόλοιπό μου είναι γύρω στα 80.000 ευρώ και τα funds μου ζήτησαν προκαταβολή στα 35.000 ευρώ για να μην προχωρήσουμε σε πλειστηριασμό. Μου είχε έρθει μία δόση στα 800 ευρώ και δεν μπορούσα ούτε αυτό να πληρώσω. Εξυπηρετούσα το δάνειο 150.000 ευρώ από το 2006 έως το 2014», είπε αρχικά.
«Μου ζήτησαν 35.000 ευρώ να βρω σε δύο μέρες. Μου είπαν να πάω σε συγγενείς και φίλους. Έστειλα mail στο fund για να δω τι γίνεται με την κατάσταση, για την βεβαίωση για τα ευάλωτα νοικοκυριά, δεν είμαι μέσα στους ευάλωτους γιατί εμφανίζεται και ο σύζυγός μου στην δήλωση», συνέχισε η κ. Χριστίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα