Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης κατά Πολάκη για ανάρτηση κατά γιατρού: Οι κατηγορίες που άναψαν φωτιές και η απάντηση

Αργά τη νύχτα, κατά τη συνήθη τακτική του, ανήρτησε στα social media ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και νυν συντονιστής του κόμματος Παύλος Πολάκης, μία τοποθέτησή του εναντίον γνωστού παιδοχειρουργού της Θεσσαλονίκης.
Ο Παύλος Πολάκης αναφέρει ότι παιδοχειρουργός του Ιπποκρατείου ενώ έχει συνταξιοδοτηθεί από τον Σεπτέμβριο, εξακολουθεί να χειρουργεί στο νοσοκομείο κανονικά.
Ο Παύλος Πολάκης εγκαλεί και τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, σχετικά με το πώς επιτρέπει να χειρουργεί κάποιος που έχει αποχωρήσει από τις 25 Σεπτεμβρίου από το νοσοκομείο.
Ωστόσο σύμφωνα με τη Διοίκηση του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης ο παιδοχειρουργός απλώς βρισκόταν στη λίστα με τα προγραμματισμένα χειρουργεία, καθώς ο σχεδιασμός γίνεται νωρίτερα και πριν αποχωρήσει επίσημα ο γιατρός από το νοσοκομείο για συνταξιοδότηση.
Αναφέρει ο Διοικητής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης: «το ΦΕΚ με την απόφαση αυτοδίκαιης λύσης της υπαλληλικής σχέσης του ιατρού κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο στις 23/10/2023 και την επόμενη μέρα κοινοποιήθηκε και στον ιατρό. Ταυτόχρονα έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες διορισμού προσωρινού προϊσταμένου στο Παιδοχειρουργικό Τμήμα.
Το πρόγραμμα χειρουργείου της εβδομάδας, ετοιμάζεται στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Συνεπώς το όνομα του ιατρού ορθώς ήταν γραμμένο, αφού δεν ήταν ακόμα γνωστή η λύση της υπαλληλικής του σχέσης».
Αντίστοιχη απάντηση δίνει και ο ίδιος ο Γιατρός μέσα από τα social media απαντώντας μάλιστα στην ανάρτηση Πολάκη.
Αναφέρει ο Παύλος Πολάκης χαρακτηριστικά:



«Μπορεί να μου εξηγήσει ο Υπουργός Υγείας κύριος Χρυσοχοΐδης, πως ο γιατρός χειρουργος Παιδων κύριος ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε στις 25/9/2023 λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας…..(φωτο 1-2)
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙ ,στο Ιπποκρατειο Θεσσαλονίκης ,λεγοντας πως είναι διευθυντης κλπκλπ!!!!!(φωτο από πρόγραμμα χειρουργειου από τις 23 /10 και για αυριο )
Με ποιο θεσμικό καθεστώς; Με ποιανού την απόφαση και την κάλυψη;
Ο Διοικητης και υποδιοικητής τι κάνουν;;
Είναι ευνομούμενη χώρα αυτή ,ή παρακράτος που ο καθένας κάνει ο,τι γουστάρει με βάση τις πλάτες που έχει;;;
Ο κύριος Βαρτζόπουλος βουλευτής Θεσσαλονίκης και υφυπουργός Υγειας ξέρει κάτι;; Ο κύριος Καλαφάτης μήπως;;;»
Η απάντηση του γιατρού:
«Κύριε Πολάκη καλησπέρα σας . Είμαι ο Χειρουργος Παίδων Γιωργος Τσικοπουλος για τον οποίο αναφέρεστε στην ανάρτηση σας . Θα σας θυμίσω , μια και από ότι ξέρω έχετε καλή μνήμη , ότι συνεργαστήκαμε για ώρες στην 4 ΥΠΕ για το παιδιατρικό νοσοκομείο.
Με το θάρρος αυτό θέλω να διαμαρτυρηθώ έντονα , διότι ενώ ήδη συνταξιοδοτήθηκα αμαυρώσατε το όνομα μου , υιοθετώντας αβασάνιστα πληροφορίες από «συνεργάτες» μου. Προς αποκατάσταση της αλήθειας θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι την απόφαση της συνταξιοδότησης μου την πληροφορήθηκα μέσω email από την διοίκηση του νοσοκομείου στις 24/10.
Όπως θα γνωρίζετε στο βιβλίο προγραμματισμού αναγράφεται το όνομα του προγραμματίζοντος . Έτσι αναγράφτηκε στο πρόγραμμα το όνομα μου πριν γίνει γνωστή στους συνεργάτες μου η συνταξιοδότηση μου . Πιστεύω ότι ύστερα από τα ανωτέρω να αντιληφθήκατε την ολοκληρωμένη και πραγματική εικόνα των γεγονότων στην ευαίσθητη κλινική της παιδοχειρουργικής του Ιπποκράτειου στην οποία αφιέρωσα 38 χρόνια της ζωής μου (συμπεριλαμβανομένων των χρόνων της ειδικότητος μου)»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα