Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Μητσοτάκης: Επίδομα και στα νοικοκυριά που θερμαίνονται με ρεύμα


Επιδότηση των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα και μείωση του τέλους επιτηδεύματος για ελεύθερους επαγγελματίες, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό (31/10) Υπουργικό Συμβούλιο.
«Έχουμε αρκετή μεταρρυθμιστική δυναμική για να συνεδριάζουμε δύο φορές τον μήνα», είπε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στην έναρξη του Υπουργικού, που όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεδριάζει «στη σκιά της εντεινόμενης αναταραχής στη γειτονιά μας», ενώ έπειτα αναφέρθηκε στα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής αλλά και στα τέσσερα μέτρα στήριξης στην ενέργεια και την επιδότηση των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ρεύμα.
«Αυτά αδικούνται από το υφιστάμενο πλαίσιο, γι' αυτό προχωράμε σε παρέμβαση ανακούφισης από την φτώχεια και σχετική με την κοινωνική δικαιοσύνη. Το πρόγραμμα "Απόλλων" αλλά και παρεμβάσεις κατά της μάστιγας των ρευματοκλοπών που ανέρχονται στο 5% της αγοράς ενέργειας και είναι προκλητική αδικία είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι για το θέμα θα μιλήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί στη συνέχεια.
«Ως δύναμη σταθερότητας στην περιοχή η Ελλάδα αναγνωρίζει στο Ισραήλ το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, διαχωρίζει ωστόσο της Χαμάς από τον Παλαιστινιακό λαό και σε συνεργασία με άλλες χώρες όπως η Γαλλία και η Κύπρος, εξετάζουμε διόδους μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω θαλάσσης και υποστηρίζουμε οριστική λύση του παλαιστινιακού μέσω της λύσης δύο κρατών», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Για όσους θερμαίνονται με ρεύμα
Ειδικότερα, έκανε ειδική μνεία στην καθημερινότητα, στα αναχώματα στην ακρίβεια, τα οποία όπως είπε παραμένουν προτεραιότητά μας. «Θα εξετάσουμε σήμερα τέσσερα ακόμα μέτρα τα οποία σχετίζονται με τη στήριξη στις τιμές, στην ενέργεια. Με πρώτο βήμα και σημαντικότερο -θα μιλήσει για αυτά στη συνέχεια ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας- την επιδότηση νοικοκυριών που θερμαίνονται με ρεύμα», τόνισε.
«Είναι πολλά τα νοικοκυριά σήμερα τα οποία δεν θερμαίνονται με φυσικό αέριο ή με πετρέλαιο θέρμανσης και αυτά αδικούνται από το υφιστάμενο πλαίσιο της επιδότησης ως προς το επίδομα θέρμανσης. Γι’ αυτό και προχωράμε σε αυτή τη σημαντική παρέμβαση. Είναι παρέμβαση που έχει να κάνει και με την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά είναι μία παρέμβαση σημαντική και για την ανακούφιση από την ενεργειακή φτώχεια. Θα μιλήσει ο Υπουργός και για το ειδικό τιμολόγιο για τις πολύτεκνες οικογένειες: μεγαλύτερες επιπλέον εκπτώσεις και χωρίς τα αυστηρά περιουσιακά κριτήρια», προσέθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα