Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Ήρωες το καλοκαίρι και άνεργοι τον χειμώνα οι εποχικοί πυροσβέστες: «Σε πέντε μέρες θα περάσουμε την πόρτα του ΟΑΕΔ ενώ υπάρχει υποστελέχωση στο Σώμα»


Ήρωες το καλοκαίρι, άνεργοι τον χειμώνα είναι 2.500 δασοπυροσβέστες στους οποίους κόβεται η σύμβασή και σε πέντε μέρες θα πάνε στο ταμείο ανεργίας. Στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» μίλησε ο πρόεδρος των εποχικών πυροσβεστών, Θανάσης Ψαρόπουλος καταγγέλλοντας πως στέλνουν στο ταμείο του ΟΑΕΔ χιλιάδες πυροσβέστες με κατάρτιση ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης στο Σώμα.
«2.500 συμβασιούχοι πυροσβέστες σε πέντε μέρες θα περάσουμε την πόρτα του ΟΑΕΔ. Ανεργία με 500 ευρώ. Όσοι πάρουμε ταμείο ανεργίας. Όσοι έχουμε τα ένσημα. 500 ευρώ μας δίνουν για να καθόμαστε. Επιδοματική πολιτική. Μπορούσαν να μου δώσουν άλλα 200-300 ευρώ και να δουλεύω. Δια στόματος του κ. Κικίλια είπαν πως θα είναι 500-700 άτομα ΕΜΟΔΕ, δηλαδή ειδική μονάδα δασικών επιχειρήσεων. Οι σταθμοί πασχίζουν. Δεν βγαίνουν τα ρεπό. Χιλιάδες οφειλόμενα είναι τα ρεπό στο μόνιμο προσωπικό. Είμαστε έτοιμοι πυροσβέστες εμείς οι συμβασιούχοι, εποχικοί πυροσβέστες, με τις μπεζ στολές. Με προεδρικό διάταγμα εδώ και πέντε χρόνια, με όμοια και κοινά καθήκοντα με το μόνιμο προσωπικό, συνδράμουμε σε όλη την Ελλάδα, σε όλα τα συμβάντα…», αναφέρει.

Όπως τονίζει ο κ. Ψαρόπουλος, η συμβολή τους θα ζητηθεί πάλι τον Μάιο. Επίσης, επισημαίνει πως γίνονται συνεχώς προσλήψεις στην αστυνομία και τον στρατό «και ένα Σώμα που είναι δίπλα στον πολίτη, καθημερινά, από πλημμύρες, φωτιές, παροχές βοήθειας, από χιόνια, είναι αποδεκατισμένο».
«3.500 οργανικά κενά και όλοι μαζί είμαστε 2.500. Και να μας πάρουν όλους, πάλι μένουν 1.000 και κάτι κενά», λέει για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Πυροσβεστική.
«Υπάρχει νόμος του 2011 που λέει πως μπαίνεις από εποχικός, γίνεται 5ετής, δουλεύεις όλο το χρόνο, συνδράμεις με όλο το μόνιμο προσωπικό. Και τώρα οι κύριοι της κυβέρνησης λένε ότι δεν ισχύει αυτός ο νόμος», επισημαίνει.
«Το πρόβλημα στην Πυροσβεστική για να λυθεί είναι προσλήψεις. Άμεσες προσλήψεις», τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα