Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Χαρίτσης: “Να σταματήσουν τώρα οι μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας”


“Να σταματήσουν άμεσα οι  μετακινήσεις και να προκηρυχθεί το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων στα 2 νοσοκομεία του Νομού μας”
«Όχι στη διάλυση της δημόσιας υγείας – Να σταματήσουν τώρα οι μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας»
Το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρίσκεται, όπως και πολλά άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, στα όρια του. Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας επιδίδονται σε μια προβληματική τακτική:
“Αντί να στελεχώσουν το νοσοκομείο με μόνιμες θέσεις ιατρικού προσωπικού, συνεχίζουν να μετακινούν ιατρούς προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, που η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ έχει διογκώσει”
Το τελευταίο επεισόδιο σε αυτήν την απαράδεκτη τακτική, είναι οι αναγκαστικές μετακινήσεις των Παθολόγων του Νοσοκομείου Καλαμάτας προκειμένου να καλυφθούν κενά εφημερίας στο Νοσοκομείο της Σπάρτης. Αν δεν ανακληθεί άμεσα η απόφαση αυτή, οι συνέπειες θα γίνουν ορατές στην καθημερινότητα χιλιάδων ασθενών. Το Σωματείο των Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας κρούει για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου μιλώντας για κατάρρευση των Παθολογικών Κλινικών.
“Με τις αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών του ήδη υποστελεχωμένου Νοσοκομείου, οι Παθολογικές κλινικές του Νοσοκομείου Καλαμάτας εφημερεύουν χωρίς το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό και οι γιατροί βρίσκονται στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωστή φροντίδα και περίθαλψη των ασθενών”
Η λογική των μετακινήσεων πρέπει να σταματήσει! Πρόκειται για μια κοροϊδία που προσβάλλει τους εργαζομένους στην Υγεία οι οποίοι κράτησαν όρθια την κοινωνία μας τις δύσκολες ώρες της πανδημίας.
Τέσσερα χρόνια το μόνο που ακούμε είναι υποσχέσεις. Δεν αρκούν.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των εργαζομένων στο νοσοκομείο Καλαμάτας και απαιτούμε την προκήρυξη νέων και μόνιμων θέσεων ιατρικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών στο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την άμεση αντιμετώπιση των κενών στις εφημερίες. Καταθέτω σήμερα Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας για να σταματήσουν άμεσα οι  μετακινήσεις και να προκηρυχθεί το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων και στα δύο νοσοκομεία του νομού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα