Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία στο ΧΥΤΑ Φυλής: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα


Εξιχνιάστηκε από την αστυνομία η υπόθεση ανθρωποκτονίας υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, που έγινε στις 15 Ιουλίου 2023, στο φωτοβολταϊκό πάρκο του ΧΥΤΑ Φυλής, στα Άνω Λόσια Αττικής.
Για την υπόθεση εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στις 30-09-2023, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τέσσερα άτομα (23, 27 και 19 ετών) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- ληστεία και ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, διάθεση προϊόντων εγκλήματος και εμπρησμό κατά συναυτουργία.
Σύμφωνα με την αστυνομία προηγήθηκε κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών και προανακριτικών στοιχείων, από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων καθώς και την πραγματοποίηση ειδικών ανακριτικών πράξεων προέκυψε η εμπλοκή των ανωτέρω κατηγορουμένων.
Πώς έγινε το έγκλημα
Αναλυτικά, οι τέσσερεις κατηγορούμενοι προσέγγισαν στις 15/7 το βράδυ με όχημα τον ΧΥΤΑ Φυλής, όπου εργαζόταν το θύμα, και αφού του επιτέθηκαν με αμβλύ όργανο, αφαίρεσαν από το σημείο υλικά κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου καθώς και εργαλεία.
Επίσης, αφαίρεσαν το τσαντάκι του θύματος που περιείχε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, άδεια οδήγησης, τραπεζικές κάρτες και δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και όχημα της εταιρείας φύλαξης, το οποίο βρέθηκε λίγο αργότερα καμένο σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.
Μάλιστα, για ένα από τα δύο κινητά τηλέφωνα που αφαιρέθηκαν προέκυψε ότι την επόμενη ημέρα ενεργοποιήθηκε τηλεφωνική σύνδεση, την οποία χρησιμοποιούσε έτερο άτομο, λόγος για τον οποίο σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ συνελήφθη ακόμα ένα άτομο, -οικείο του 19χρονου- και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, καθώς τη στιγμή της σύλληψης του 19χρονου απώθησε με τα χέρια του αστυνομικό.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα