Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Μια απάντηση..

Ηρώ Κοκκέβη 
Για τους φίλους και τους συμπατριώτες που με ξέρουν και αναρωτιούνται το γιατί και το πώς..
Συ-στρατεύτηκα με τον Δημήτρη Βρεττάκο και την Δημοτική Παράταξη Νεστόριος Σοφία, γιατί πιστεύω πως η Χώρα μπορεί και πρέπει επιτέλους, να πάρει την θέση που της ανήκει μέσα στο Δήμο.
Η διαχρονική απαξίωση της, με έχει θυμώσει όπως όλους μας..
Το να το συζητάμε απλά στα καφενεία δεν αρκεί..
Το Σχέδιο Καλλικράτης που μας ενέταξε στο Δήμο Πύλου - Νέστορος επιτάσσει «Ισόρροπη ανάπτυξη και άμβλυνση των ενδο-δημοτικών ανισοτήτων». Αντ΄ αυτού οι ανισότητες οξύνθηκαν ..
Η ανάπτυξη της πόλης μας ήθελε έμπνευση, όραμα και πολλή - πολλή δουλειά.
Το μοντέλο όμως που επέλεξαν για μας οι Δήμαρχοι, μέχρι σήμερα, ήταν, αυτό του παρόχου υπηρεσιών.
Εμείς όμως χρειαζόμαστε ένα Δήμαρχο Οραματιστή.
Ένα Δήμαρχο που θα κάνει αυτά που φαντάζουν αδύνατα – δυνατά.
Και υπάρχουν τέτοιοι.. (Παπαστεργίου, χωρίς να φέρει "Θάλασσα στα Τρίκαλα", τα μεταμόρφωσε σε μία από τις πιο «έξυπνες» πόλεις στην Ελλάδα)
Από τους δικούς μας υποψηφίους, πολλά υποσχόμενος είναι ο Δημήτρης Βρεττάκος.
Έχει το πιο πλούσιο βιογραφικό, γνώσεις, επαγγελματική εμπειρία και όραμα για τη Χώρα μας, την Αρχαία Πύλο !!
Μου ζητήθηκε να τον βοηθήσω και δέχθηκα να το κάνω, - μόνο για τη Χώρα και αφιλοκερδώς. Αν η όποια θέση προβλέπει αμοιβή, αυτή θα κατατίθεται για τον εξοπλισμό του Ιατρείου - γιατί τόσο η οικογενειακή μου παράδοση και το ίδιον του χαρακτήρα μου, όσο και η προσωπική μου διαδρομή, δεν μου επιτρέπουν να πω όχι σε οτιδήποτε θεωρώ καλό για τον τόπο μου και τους ανθρώπους του.
Δέσμευσα τον Δημήτρη Βρεττάκο και δεσμεύομαι και εγώ με τη σειρά μου αν εκλεγώ για τα ακόλουθα:
1. Όλες οι δωρεές των συμπατριωτών μας επιτέλους να επιτελέσουν το σκοπό τους.
- Η δωρεά Συνανιώτη ήθελε Κέντρο Υγείας με γιατρούς 24 ώρες το 24ωρο στη Χώρα. Αν με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, αυτό δεν καταστεί εφικτό, θα δημιουργηθεί Πολυδύναμο Κέντρο / Δημοτικό Ιατρείο
- Το ασθενοφόρο που είναι δωρεά της Costa Νavarino στους Χωραΐτες, να επιστρέψει στη Χώρα
- Το σπίτι και οι 80 πίνακες του Κωνσταντίνου Γλιάτα που είναι δωρεά στη Χώρα για τη λειτουργία μόνιμης πινακοθήκης, και Πνευματικού κέντρου, να γίνει πινακοθήκη και Πνευματικό κέντρο.
- Να μας απαντήσουν γιατί δεν λειτούργησαν το σιντριβάνι της Πλατείας, δωρεά του Παύλου Παναγιωτόπουλου και το έθαψαν κάτω από τόνους μπετόν.
2. Τα Νεστόρεια που εμπνεύστηκα κάποτε και βρήκα άξιους συνοδοιπόρους για την υλοποίηση τους να ξαναβρούν τη χαμένη τους αίγλη. Να γίνονται την 1η ή 2η εβδομάδα του Αυγούστου και να είναι ποιοτικά. Οι λοιπές εκδηλώσεις του Δήμου να μην συμπεριλαμβάνονται στα Νεστόρεια
3. Η Διατήρηση του Ιστορικού Κέντρου της Χώρας είναι καθήκον όλων μας. Το μόνο που επιδέχεται είναι αισθητικές παρεμβάσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
4. Η Αποκατάσταση του σπιτιού του Μπλέγκεν στην Ανάληψη αποτελεί την ελάχιστη απόδοση τιμής στον άνθρωπο που ξέθαψε την Ιστορία μας. Θα λειτουργεί σαν μουσείο.
5. Στην παρουσίαση του ΙΚΚΣ Αρχαία Πύλος, τον Οκτώβριο του 2022, ζητήθηκε ο χώρος απέναντι από το Μουσείο που ανήκει στο Δήμο για να διαμορφωθεί με έξοδα του Ιδρύματος. Θα δημιουργηθεί αμφιθέατρο πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα εκθέσεων, πωλητήριο και αναψυκτήριο. Ακόμα το ΔΣ του Ιδρύματος περιμένει την απάντηση του Δημάρχου κου Καρβέλα. Διαβάζω πως ο κος Καφαντάρης σχεδιάζει τη Δημιουργία επισκέψιμου Μεσογειακού Ελαιώνα. Θέλω να πιστεύω πως δεν αφορά το συγκεκριμένο χώρο.
Αυτά από μένα, λίγα ίσως, αλλά ξέρετε πως μπορώ να τα κάνω. Αυτά και πολύ περισσότερα..

1 σχόλιο:

  1. Αντώνης ΔημόπουλοςΟκτωβρίου 06, 2023

    Να και μια παρουσία δημοτικής Συμβούλου που εντυπωσιάζει.. Τη θεωρώ παράδειγμα προς μίμηση.
    Δεν ζητάει την ψήφο των συμπατριωτών της απλά και μόνο γιατί είναι αυτή που είναι..
    Έχει ατζέντα!! Αφού δέσμευσε πρώτα τον υποψήφιο Δήμαρχο, δεσμεύεται η ίδια στους ψηφοφόρους της με σειρά έργων που πρόκειται να υλοποιήσει, αν εκλεγεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα