Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Πανελλήνιες 2024: Περίπου 45.000 υποψήφιοι έγραψαν κάτω από τη βάση σε τουλάχιστον ένα μάθημα!


Μαθήματα "λαιμητόμοι" η Φυσική, τα Μαθηματικά (4ο ΕΠ) και η Ιστορία με 7% έως 72% βαθμολογίες κάτω από τη βάση
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους πάνω από 73.000 υποψηφίους των ΓΕΛ, καθώς την Παρασκευή 28 Ιουνίου, ανακοινώνονται οι βαθμολογίες που έγραψαν σε κάθε πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα.
Καθώς οι βαθμολογήσεις στα περισσότερα μαθήματα έχουν ολοκληρωθεί ή ολοκληρώνονται σταδιακά ένα πρώτο δείγμα βαθμολογιών (μικρό αλλά ενδεικτικό), που έχει συλλεχθεί από βαθμολογικά κέντρα, σχηματοποιούν τη «μεγάλη εικόνα» των φετινών επιδόσεων των υποψηφίων.
Με βάση ένα μικρό (αλλά σχετικά ενδεικτικό όσον αφορά στις τάσεις που διαγράφονται) δείγμα, περίπου 250 - 300 γραπτών από κάθε μάθημα, στους περίπου 18.000 υποψήφιους της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, το μάθημα με τις περισσότερες βαθμολογίες κάτω του 10 είναι η Ιστορία, με ποσοστό πάνω από 57%.
Στα Αρχαία Ελληνικά το ποσοστό των υποψηφίων που έγραψε κάτω του 10 είναι λίγο

Άρχισαν οι σαρωτικές αλλαγές σε Οργανισμούς της Υγείας: Απομάκρυνε όλο τον ΟΔΙΠΥ ο Γεωργιάδης - Τι ακολουθεί


Ξεκίνησε τις σαρωτικές αλλαγές σε πρόσωπα στους Οργανισμούς της υγείας ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Ήδη χθες απομάκρυνε με διαδικασίες εξπρές όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, την Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο αλλά και όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ).
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με fast track διαδικασίες τους κάλεσε στο γραφείο του και ζήτησε «να τον διευκολύνουν», όπως είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos. Τους ζήτησε ουσιαστικά να δώσουν την παραίτηση τους η Πρόεδρος του ΟΔΙΠΥ Δάφνη Καϊτελίδου, ο Διευθύνων Σύμβουλος Βασίλης Μπαλάνης αλλά και όλα τα μέλη του φορέα, εκτιμώντας σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν συνέβαλαν στην βελτίωση της ποιότητας των δημοσίων νοσοκομείων.
Έρχονται και άλλες αλλαγές
Οι ίδιες πηγές του ethnos αναφέρουν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται το επόμενο διάστημα να προχωρήσει και σε άλλες σαρωτικές αλλαγές σε πρόσωπα Οργανισμών,

Συγχωνεύσεις των μικρoμεσαίων με το ζόρι!


Νέα πακέτο κινήτρων για τις συγχωνεύσεις μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, θα προωθήσει η κυβέρνηση στο αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να πετύχει το στόχο της για τις συνενώσεις εταιρειών και την εξαφάνιση μέσω της απορρόφησης των «μικρών».
Η ύπαρξη μεγάλου αριθμού μικρών επιχειρήσεων φαίνεται πως ενοχλεί, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι θιασώτες των συγχωνεύσεων, ο πολυκερματισμός της επιχειρηματικότητας έχει μεγάλο διαχειριστικό κόστος για το κράτος και αυξημένο κίνδυνο φοροδιαφυγής.
Έχουμε διπλάσιο αριθμό μικρών επιχειρήσεων σε σχέση με την ΕΕ και αυτό δεν είναι θετικό ούτε για την οικονομία ούτε για τις ίδιες, είναι η επωδός του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και άρα αφού συγχωνευτούν θα ενισχυθεί και η ανταγωνιστικότητά τους.
Οι νέες διατάξεις
Στο προσεχές διάστημα το ΥΠΕΘΟ θα καταθέσει στη Βουλή νέο νομοσχέδιο με το οποίο θα ενισχυθούν τα κίνητρα που νομοθετήθηκαν το 2022.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ρυθμίσεις που σχεδιάζεται να ενταχθούν στο νομοσχέδιο του

ΓΣΕΒΕΕ: Ζητά παράταση, έως 31 Οκτωβρίου 2024, για την αντικατάσταση των φορολογικών μηχανισμών


Την ανάγκη παράτασης της προθεσμίας για την αντικατάσταση των φορολογικών μηχανισμών επισημαίνει με επιστολή που απέστειλε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και το διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή.
Όπως υπογραμμίζει στην επιστολή της η ΓΣΕΒΕΕ, την 1η Ιουλίου 2024, εκπνέει η προθεσμία για την απόσυρση των Ειδικών Ασφαλών Φορολογικών Διατάξεων Σήμανσης Στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ) και των απλών Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) από τις επιχειρήσεις εστίασης και η αντικατάσταση τους, από τις 2 Ιουλίου 2024, με άλλους τύπους ΦΗΜ, ή εάν πρόκειται για επιχειρήσεις εστίασης με την χρήσης ΦΗΜΑΣ Εστιατορίου ή ΦΤΜ Εστιατορίου ή ΑΔΗΜΕ Εστιατορίου ή γενικότερα με την χρήση Παρόχου ηλεκτρονικής έκδοσης στοιχείων λιανικής πώλησης.
«Δυστυχώς, αναφέρει η ΓΣΕΒΕΕ, οι υπόχρεες επιχειρήσεις είναι αδύνατον να καταφέρουν να είναι συνεπείς με το ως άνω χρονοδιάγραμμα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με τον

Επαγγελματίες: Πρόστιμα για όσους δεν ενεργοποιήσουν το IRIS – Πότε λήγει η προθεσμία


Προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου έχουν περίπου 300.000 ελεύθεροι επαγγελματίες προκειμένου να εγγραφούν στο σύστημα IRIS και να δέχονται άμεσες πληρωμές στον λογαριασμό τους από τους πελάτες τους.
Oσοι δεν είναι συνδεδεμένοι με το IRIS από 1η Ιουλίου 2024, κινδυνεύουν με πρόστιμο 1.500 ευρώ.
Η σχετική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης προβλέπει ότι όσοι πληρώσουν το πρόστιμο εντός 30 ημερών από την κοινοποίησή του θα καταβάλλουν μειωμένο πρόστιμο κατά 50%. Επιπλέον όσοι επαγγελματίες δεν δηλώσουν επαγγελματικό λογαριασμό θα πληρώσουν πρόστιμο 1.000 ευρώ.
Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, έχοντας στη διάθεση τους τα στοιχεία από τις τράπεζες θα

Χρ. Δήμας: Βάζουμε τάξη στο άναρχο περιβάλλον των ανασφάλιστων οχημάτων


«Τάξη στο άναρχο περιβάλλον που επικρατεί σχετικά με τα ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία κυκλοφορούν στην ελληνική επικράτεια, καθώς και λειτουργία αποτελεσματικού μηχανισμού ελέγχου των κυκλοφορούντων οχημάτων», επιδιώκει να βάλει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής, όπως ανέφερε σχετικά ο υφυπουργός Οικονομικών Χρίστος Δήμας.
Στη συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Δήμας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Επιτέλους, θα έχουμε μία πραγματική ηλεκτρονική ενιαία εικόνα για τα αυτοκίνητα. Αυτό θεωρώ πως είναι ένα πραγματικά πολύ σημαντικό - ένα πολύ σπουδαίο βήμα προς τα εμπρός. Υπολογίζεται ότι σήμερα κυκλοφορούν στους δρόμους περίπου 500.000 ανασφάλιστα οχήματα. Πρόκειται για περιφερόμενο κίνδυνο, τόσο για τους ίδιους τους οδηγούς των εν λόγω οχημάτων, όσο και για τους υπόλοιπους οδηγούς και προφανώς το σύνολο της κοινωνίας. Ενώ σε περίπτωση που ένας πολίτης καθόλα νομοταγής εμπλακεί σε ένα τροχαίο ατύχημα με κάποιο ανασφάλιστο όχημα, είναι εξαιρετικά δύσκολο σήμερα να αποζημιωθεί», είπε ο κ. Δήμας. Όπως υπογράμμισε, η κυκλοφορία χιλιάδων

Κ. Μητσοτάκης: Στους συνταξιούχους τα 300 εκατ. από τον έκτακτο φόρο στα διυλιστήρια

Κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης με πολιτική και ηθική νομιμοποίηση χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ,την επιβολή έκτακτης φορολογίας, ύψους 33% στα «πολύ υψηλά κέρδη των διυλιστηρίων», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη του, στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και τον δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου.
«Πρόκειται για μία δίκαιη απόφαση λόγω των πολύ υψηλών κερδών ως αποτέλεσμα σημαντικών αλλαγών στην διεθνή αγορά πετρελαιοειδών. Τα έσοδα, που αναμένεται να είναι μικρότερα από τα αντίστοιχα του 2022, κοντά στα 300 εκατομμύρια ευρώ θα κατευθυνθούν στη στήριξη του προϋπολογισμού και ασφαλώς στη στήριξη ευάλωτων ομάδων στο τέλος του έτους και δη εκείνων των χαμηλοσυνταξιούχων, που δεν έχουν δει αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, που ξεκαθάρισε πως «δεν δημεύουμε τα κέρδη και δεν τιμωρούμε την επιχειρηματικότητα».
Σε δύο - τρεις μήνες θα βλέπουμε μειώσεις τιμών
Στο μέτωπο της ακρίβειας ο πρωθυπουργός επέμεινε πως μετά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, πρέπει να περάσουμε και σε μειώσεις προϊόντων στο ράφι και απευθυνόμενος

«Βραχιολάκι» σε όσους είναι σε επιτήρηση για ενδοοικογενειακή βία - Δείτε τα 14 μέτρα που ανακοίνωσε ο Φλωρίδης

Με το που ακουμπάς γυναίκα με πρόθεση βίας ή και το αντίθετο αντιμετωπίζεις σκληρές ποινές ακόμη και κακουργηματικού χαρακτήρα σύμφωνα με τα 14 μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.
Οι νομοθετικές αλλαγές για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας αλλά και αυστηρή τιμωρία των δραστών εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε μια προσπάθεια της πολιτείας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κακοποιήσεων και της βίας μέσα στην οικογένεια που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.
Αναλυτικότερα, ο κ. Φλωρίδης επισήμανε ότι είναι μόνιμη η προσπάθεια για προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και με τα νέα μέτρα ενισχύεται το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Ακόμη, προβλέπεται η ηλεκτρονική παρακολούθηση, με «βραχιολάκι», για όσους βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης λόγω ενδοοικογενειακής βίας, ενώ κανόνας θα είναι πλέον η επιβολή προσωρινής κράτησης στα κακουργήματα ενδοοικογενειακής βίας.
Ακόμη, προβλέπονται διαδικασίες εξπρές, όπως είναι η άμεση περάτωση της ανάκρισης και

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική την Παρασκευή: Πάρα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και στη Μεσσηνία”-Στο κόκκινο” η Αττική


Πολιτική Προστασία: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για 
σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, προβλέπεται:
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τις εξής περιοχές:
  • Περιφέρεια Αττικής (πλην νήσου Κυθήρων)
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Η Μαύρη τρύπα της Καλκούτα: Μια ξεχασμένη τρομακτική ιστορία με 123 νεκρούς από ασφυξία

Η τρομακτική ιστορία της Μαύρης Τρύπας της Καλκούτα άρχισε μια μέρα σαν σήμερα, 20 Ιουνίου του 1756. Η Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών, σχετικά νέα στην ασιατική ήπειρο, είχε δημιουργήσει μια δημοφιλή εμπορική βάση στην Καλκούτα των Ινδιών, αλλά αυτή η ισχυρή ηγεμονία απειλούνταν από τα γαλλικά συμφέροντα στην περιοχή. Ως προληπτικό μέτρο, η Εταιρεία αποφάσισε να αυξήσει την άμυνα του κύριου οχυρού της στην πόλη, του Fort William.
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της βρετανικής αποικιοκρατίας, η Εταιρεία των Ανατολικών Ινδιών είχε άμεσο έλεγχο μόνο σε ένα μικρό αριθμό οχυρών στην Ινδία και για να διατηρήσει αυτά τα οχυρά, η Εταιρεία, συχνά αναγκαζόταν να συνάψει εύθραυστες εκεχειρίες με κοντινά πριγκιπάτα.
Στο άκουσμα της αυξημένης στρατιωτικοποίησης του Fort William, το κοντινό πριγκιπάτο της Βεγγάλης, Siraj ud-Daulah, συγκέντρωσε περίπου 50.000 στρατιώτες, πενήντα κανόνια και

Δημοσκόπηση GPO: Διπλάσια τα ποσοστά Τσίπρα έναντι Κασσελάκη στους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ για την «Ενωμένη Κεντροαριστερά»

Τους συσχετισμούς των πολιτικών δυνάμεων καταγράφει η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της GPO, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
Όπως είναι προφανές, έντεκα ημέρες μετά τις εκλογές, τα ποσοστά των κομμάτων δεν εμφανίζουν αξιόλογες αλλαγές. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 29,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,4%, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση 8%, η Νίκη 3,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, η Φωνή Λογικής 3,3% και η Νέα Αριστερά 1,9%.
Για πρώτη φορά μετα τις εκλογές η έρευνα της GPO για το Star καταγράφει την άποψη της κοινής γνώμης για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.
Για την άμεση εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, το 66,4% λέει ναι και μάλλον ναι ενώ το 24,1% διαφωνεί.
Στο σύνολο των ερωτηθέντων, καταλληλότερος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θεωρείται ο Νίκος Ανδρουλάκης από το 20,7%, ο Χάρης Δούκας από το 16,5%, ο Παύλος Γερουλάνος από το

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης

Το πρώτο του βράδυ στις φυλακές του Κορυδαλλού, υπό την ιδιότητα του προφυλακισμένου περνά ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας. Βρίσκεται στην VIP έκτη πτέρυγα των φυλακών, όπου κρατούνται συνήθως πρόσωπα κατηγορούμενοι ή καταδικασμένοι για οικονομικά εγκλήματα, αλλά και πρόσωπα γνωστά στο δημόσιο βίο που στερούνται την ελευθερία τους.
Ο Απόστολος Λύτρας δεν θα μπορούσε ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του να διανοηθεί ότι θα βρισκόταν στην άλλη όχθη: Από του υπερασπιστή σ' εκείνη του κατηγορούμενου.
Το επόμενο διάστημα ο 52χρονος δικηγόρος θα ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμα των φυλακών και βεβαίως θα ισχύουν γι' αυτόν ό,τι και για τους άλλους κρατούμενους. Θα μπορεί να έχει επισκεπτήριο από τους στενούς συγγενείς του, ενώ ο δικηγόρος του θα έχει επίσης συχνή επικοινωνία μαζί του, προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του. Με παραγγελία του Αρείου Πάγου, άλλωστε, η διαδικασία έως την έναρξη της δίκης θα γίνει κατά

Σαν σήμερα 20/6, Πώς έμαθαν οι Λατινοαμερικάνοι να παίζουν ποδόσφαιρο και ξεπέρασαν τους δασκάλους τους

Οι Άγγλοι δίδαξαν τους Λατινοαμερικάνους το ποδόσφαιρο και οι μαθητές άφησαν τους δασκάλους τους να κοιτάζουν με το στόμα ανοιχτό…
Στην Αγγλία βαυκαλίζονται ακόμα ότι αυτοί είναι… οι εφευρέτες του ποδοσφαίρου. Αν και η καταγωγή του δημοφιλέστερου ομαδικού αθλήματος στον κόσμο, λέγεται ότι είναι η Γηραιά Αλβιώνα, εδώ και πολλά χρόνια το ποδόσφαιρο που παίζεται σε άλλες χώρες είναι ασύγκριτα υψηλότερου επιπέδου· για παράδειγμα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Μια μέρα σαν σήμερα, 20 Ιουνίου το 1867 διεξήχθη ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας στη Νότιο Αμερική, στη λέσχη κρίκετ του Μπουένος Άιρες. Ήταν ένα ανεπίσημο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, που έμεινε στην Ιστορία ως Great British League.
Στο 19ο αιώνα, στο Μπουένος Άιρες υπήρχε μια μεγάλη βρετανική κοινότητα, από εργάτες που ασχολούνταν με την κατασκευή σιδηροδρομικών γραμμών. Οι Βρετανοί είχαν… στις αποσκευές τους και τον τρόπο διασκέδασης και ψυχαγωγίας τους όπως το κρίκετ ή το

ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε άλλα τέσσερα καταστήματα της αλυσίδας ρούχων Η&Μ - Δεν διαβίβαζαν αποδείξεις

Άλλα τέσσερα καταστήματα της γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας ρούχων Η&Μ έκλεισαν για δύο ημέρες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Ο λόγος; Εξέδιδαν, αλλά δεν διαβίβαζαν αποδείξεις στην ΑΑΔΕ.
Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές της Αρχής, συνεχίζοντας τον έλεγχο στα υποκαταστήματα της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα, βρήκαν ότι:
Στην Γλυφάδα, από τις 24/01 έως τις 24/06, δεν είχαν διαβιβαστεί 33.800 αποδείξεις, καθαρής αξίας 835.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 201.000 ευρώ. Πλέον του λουκέτου, επιβλήθηκε πρόστιμο 101.500 ευρώ.
Στην Καλαμάτα, από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024, δεν είχαν διαβιβαστεί

Μύκονος: Σάλος με την αστυνομικό που έκλεψε την αλυσίδα αξίας 2.500 ευρώ από την κρατούμενη

Με χειροπέδες βρέθηκε γυναίκα αστυνομικός στη Μύκονο, η οποία έκλεψε χρυσή αλυσίδα κόσμημα από κρατούμενη που κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα του νησιού και προορίζονταν για διοικητική απέλαση.
Η αστυνομικός βρίσκονταν στην Αθήνα και παρακολουθούσε στις Σχολές της Αστυνομίας σεμινάριο για την ενδοοικογενειακή βία όταν αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων την συνέλαβαν.
Πολυτελής βίος
Η αστυνομικός συνήθιζε να αναρτά φωτογραφίες στα social media από κοσμικά νυχτερινά μαγαζιά, αλλά και πανάκριβα ημερήσια στέκια της Μυκόνου.
Η καταγγελία
Όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία μετανάστριας από τη Συρία, η οποία την Δευτέρα παρέμενε κρατούμενη στα κρατητήρια του Α.Τ. Μυκόνου για να εφαρμοστεί σε βάρος της το διοικητικό μέτρο της απέλασης. Όπως αποκάλυψε στους αστυνομικούς, από τα αντικείμενα που είχε

Σοκ στη Χαλκίδα: Προσπάθησε να πνίξει τη σύζυγό του με καλώδιο, χτύπησε και το παιδί τους

Σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Χαλκίδα. Όπως μετέδωσε το eviathema, υπήρξε διένεξη μεταξύ ενός ζευγαριού για άγνωστο λόγο.
Πήγε να την πνίξει με καλώδιο
Πάνω στον καυγά, ο άνδρας, πήρε ένα καλώδιο και προσπάθησε να πνίξει την σύζυγό του και μάλιστα μπροστά στο ανήλικο παιδί τους. Ο άνδρας φέρεται να χτύπησε και το παιδί. Η μητέρα κατάφερε να πάρει το παιδί και να φύγει από το σπίτι και πήγε στο Αστυνομικό τμήμα όπου κατήγγειλε το περιστατικό.
Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς στα πλαίσια του αυτοφώρου ενώ αύριο Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή στα δικαστήρια Χαλκίδας, αντιμετωπίζοντας

Κορονοϊός: Συναγερμός για δύο νέες παραλλαγές – 324 εισαγωγές στα νοσοκομεία και 5 θάνατοι


Αύξηση συνεχίζει να καταγράφει η θετικότητα του κορονοϊού στην κοινότητα. Ο αριθμός των εισαγωγών με λοίμωξη COVID-19 παρουσίασε αύξηση, φτάνοντας τις 324. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 10 έως 16 Ιουνίου , εντοπίστηκαν και στη χώρα μας τα νέα παραλλαγμενα στελέχη του ιού.
Η έκθεση του ΕΟΔΥ
Ιός SARS-CoV2 - λοίμωξη COVID-19
  • Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
  • Ο αριθμός των νέων εισαγωγών ήταν 324. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 166 και ο αριθμός των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 225.
  • Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν τρεις. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων

Ερώτηση Λαμπρόπουλου στη Βουλή για τις επιχειρήσεις εστίασης-Ζητά μέτρα στήριξης και ενίσχυσης


Έλλειψη χρηματοδότησης, κόστος ενέργειας, ληξιπρόθεσμες οφειλές, τα προβλήματα των επιχειρήσεων εστίασης
Αποκλεισμένες ουσιαστικά από τον τραπεζικό δανεισμό οι επιχειρήσεις εστίασης αφού μόλις το 3,9% καταφέρνει τραπεζικό δανεισμό, με υπέρογκο κόστος ενέργειες, που επιδεινώνει τις ήδη ληξιπρόθεσμες οφειλές, βρίσκονται οι επιχειρήσεις εστίασης. Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννης Λαμπρόπουλος, για στήριξη και ενίσχυση των επιχειρήσεων. Αναλυτικά η ερώτηση του Γιάννη Λαμπρόπουλου:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς κ.κ. Υπουργούς:
1. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
2. Ανάπτυξης
3. Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΘΕΜΑ: Προβλήματα κλάδου Εστίασης
Ο κλάδος της Εστίασης συνεισφέρει 8 δις ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης, με 400.000 απασχολούμενους και άλλους 100.000 βοηθούντες στις

THE ILISIAN: Αυτό θα είναι το νέο όνομα του πρώτου condo hotel στην Aθήνα-Έτοιμο αρχές του 2025

THE ILISIAN – ένας νέος προορισμός στην Αθήνα
Ένα εμβληματικό κτίριο μεταμορφώνεται σε έναν πολυδιάστατο χώρο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης
Με το όνομα THE ILISIAN συστήνεται στην Αθήνα και στους επισκέπτες της, ο νέος προορισμός που δημιουργεί η Ionian Hotel Enterprises.
Το ιστορικό κτίριο που στέγαζε το Hiton Athens για πάνω από μισό αιώνα, μετεξελίσσεται από ένα ξενοδοχείο σε ένα οικοσύστημα πολλαπλών χρήσεων και εμπειριών όπου θα συνυπάρχουν ένα νέο ξενοδοχείο και κατοικίες των βραβευμένων brands Conrad και Waldorf Astoria της Hilton, χώροι γαστρονομίας, ψυχαγωγίας, ευεξίας, shopping καθώς και μια σύγχρονη λέσχη μελών, συνδέοντας τον κόσμο με την σύγχρονη Αθήνα.
Το όνομα THE ILISIAN, εμπνευσμένο από τον ιστορικό ποταμό Ιλισό καθώς και από τη γειτονιά των Ιλισίων, εκφράζει την διαχρονικά άρρηκτη σχέση του νέου προορισμού με την Αθήνα, τα Ιλίσια, και τους κατοίκους της περιοχής. Στόχος του THE ILISIAN είναι να εκφράσει

Ο καθαρισμός ρεμάτων της Μεσσηνίας στην Περιφερειακή Επιτροπή

Συνεδρίασε, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Να σταθώ στην εκτός ημερησίας διατάξεως έγκριση του οριστικού πρακτικού του διαγωνισμού καθαρισμού ρεμάτων στην ΠΕ Μεσσηνίας.
Ο καθαρισμός ρεμάτων και για λόγους περιβαλλοντικούς και για λόγους προστασίας από πιθανές πλημμύρες ή καταστροφές ενόψει και ενός καλοκαιριού που ελπίζουμε να είναι χωρίς πυρκαγιές, καθώς και της επόμενης χειμερινής περιόδου είναι απαραίτητος και εγκρίθηκε άμεσα ώστε να προλάβουμε ακόμη και αυτές τις λίγες ημέρες μέχρι την επόμενη συνεδρίαση.
Επίσης, προχωρήσαμε διαγωνισμούς σε μία σειρά έργων όπως στον οικισμό Ραψωμάτη που

Νόσος Αλτσχάιμερ: Από ποιον γονέα την κληρονομούμε;

Ερευνητές από τη Μασαχουσέτη, αφού ανέλυσαν τις εγκεφαλικές σαρώσεις 4.400 ενηλίκων χωρίς γνωστικές διαταραχές με μέση ηλικία τα 70 έτη, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα άτομο μπορεί να έχει περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξει Αλτσχάιμερ εάν η μητέρα του έχει διαγνωστεί με τη νόσο σε σύγκριση με το εάν έχει διαγνωστεί ο πατέρας.
Ωστόσο, όσων οι πατέρες έχουν διαγνωστεί με την εκφυλιστική πάθηση νωρίς στη ζωή μπορεί επίσης να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν τη νόσο από τον μέσο ασθενή.
Η έρευνα
Κάθε εγκέφαλος των συμμετεχόντων σαρώθηκε για αμυλοειδείς πλάκες, μια συσσώρευση τοξικής πρωτεΐνης που πιστεύεται ότι είναι πρόδρομος του Αλτσχάιμερ, της πιο κοινής μορφής άνοιας.
Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι όσοι είχαν υψηλότερα επίπεδα πλακών στον εγκέφαλο έτειναν

Τον Σεπτέμβριο οι αλλαγές στα τεκμήρια των ελευθέρων επαγγελματιών


Στην επαναξιολόγηση του τεκμαρτού τρόπου προσδιορισμού των κερδών των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων θα προχωρήσει το φθινόπωρο το υπουργείο Οικονομικών, μετά τις ισχυρές αντιδράσεις που προκάλεσε η εφαρμογή τους, αλλά και το μήνυμα που έστειλαν μέσω των ευρωεκλογών οι θιγόμενοι επαγγελματίες.
Ήδη, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, τόσο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, όσο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, άφησαν ανοιχτά παράθυρα για υπαναχώρηση και αλλαγές στο σύστημα φορολόγησης των επαγγελματιών.
Την επαναξιολόγηση των τεκμηρίων άφησε ανοιχτή ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, μιλώντας το πρωί στον Σκάι.
«Ο βασικός πυρήνας του νόμου δεν θα αλλάξει» είπε αλλά πρόσθεσε, «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Έχουν υποβάλλει περίπου

Αγίου Πνεύματος 2024: Τι ισχύει για τράπεζες, καταστήματα, σούπερ μάρκετ


Στις 24 Ιουνίου πέφτει του Αγίου Πνεύματος 2024. Για αρκετούς είναι αργία, γι' άλλους πάλι δεν είναι.
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος 2024 δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τον ιδιωτικό τομέα. Είναι αργία για δημοσίους υπαλλήλους και εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Κλειστά μένουν επίσης τα σχολεία, αλλά και οι τράπεζες.
Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η εορτή του Αγίου Πνεύματος έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης ή από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.
Πώς αμείβεται η εργασία εκείνη την ημέρα
Αν παρότι έχει χαρακτηρισθεί η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρόσθετη εορτή αργία για μία επιχείρηση, αυτή λειτουργήσει, τότε οι εργαζόμενοι που απασχολούνται δικαιούνται

Πώς η εφορία θα εντοπίζει επιχειρήσεις που δεν διαβιβάζουν αποδείξεις

Το ηλεκτρονικό σύστημα της ΑΑΔΕ περνά σε νέα εποχή με την αναβάθμιση του, που εισάγει τη λειτουργία έγκαιρης ειδοποίησης.
Αυτή η καινοτομία θα επιτρέπει τον άμεσο εντοπισμό επιχειρήσεων που δεν διαβιβάζουν τα απαραίτητα στοιχεία, διευκολύνοντας το έργο των ελεγκτών και μειώνοντας την ανάγκη για στοχευμένους ελέγχους.
Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, το νέο σύστημα θα σηματοδοτεί με κόκκινο τις επιχειρήσεις που καθυστερούν ή παραλείπουν να στείλουν αποδείξεις, επιτρέποντας στους ελεγκτές να γνωρίζουν αμέσως ποιες επιχειρήσεις δεν τηρούν τη νομοθεσία. Μέχρι τώρα, η απουσία αυτού του συστήματος είχε ως αποτέλεσμα επιχειρήσεις να μην εντοπίζονται για παραβάσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όπως αποδείχθηκε σε μια περίπτωση όπου μια επιχείρηση διέφευγε τον έλεγχο για έξι μήνες.
Το σύστημα θα αξιολογεί μια σειρά από κριτήρια, όπως αν η επιχείρηση είναι εποχική ή αν υπάρχει κάποιος λόγος για την καθυστέρηση, όπως ασθένεια του επιχειρηματία. Παράλληλα, οι

Ανατροπές στις συντάξεις - Ερχονται νέα όρια ηλικίας


Τα επόμενα δύο χρόνια έρχονται ανατροπές στις συντάξεις καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού από το 2025 και επανεξετάζεται η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Ειδικότερα αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών από το 2025 κι έπειτα, καθώς η ετήσια αναπροσαρμογή τους παύει να συνδέεται με την εξέλιξη του πληθωρισμού και θα συνδέεται με έναν καινούργιο δείκτη, τον δείκτη μεταβολής μισθών. Η ρύθμιση θα αφορά τις νέες συνταξιοδοτήσεις από το 2025 και εφεξής.Δηλαδή από την επόμενη χρονιά οι συντάξιμες αποδοχές των ασφαλισμένων που αποτελούν τη βάση υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης, παύουν να αυξάνονται με τον πληθωρισμό και θα αυξάνονται με το ποσοστό αύξησης του Δείκτη μισθών όλων των εργαζομένων. Αν το 2024 ο δείκτης μισθών καταγράψει αύξηση 3,5%, αυτό το ποσοστό θα αυξήσει και τον μισθό που θα ληφθεί υπόψη για την ανταποδοτική σύνταξη όσων αποχωρήσουν το 2025.
Η σχετική διάταξη του νόμου 4670/2020 αναφέρει ότι «η αναπροσαρμογή των συντάξιμων

Νέα βουτιά στο πραγματικό εισόδημα – Δύσκολα τα φέρνει βόλτα 1 στα 3 νοικοκυριά

Μείωση του πραγματικού εισοδήματος από εργασία κατά 8,3% την τριετία 2019 – 2023, υστέρηση στην υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και δυσκολία στο ένα τρίτο των νοικοκυριών (36%) να ανταπεξέλθει στις δαπάνες βασικών αναγκών, διαπιστώνει η ετήσια έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ (Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ) για την οικονομία και την απασχόληση.
Αντιθέτως τα στοιχεία της αγοράς εργασίας δείχνουν «σημάδια βελτίωσης» με την ανεργία να μειώνεται «αλλά να παραμένει – ακόμη – σε υψηλά ποσοστά», ενώ τα ποιοτικά στοιχεία καταγράφουν αποκλίσεις στην απασχόληση ειδικών ομάδων του πληθυσμού, όπως είναι οι γυναίκες, οι νέοι, αλλά και ορισμένες γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας.
Σύμφωνα με την έκθεση συνολικά, την περίοδο 2019-2023 η Ελλάδα καταγράφει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση του πραγματικού εισοδήματος από εργασία (-8,3%) σε σχέση με όλες τις χώρες της ΕΕ-27. Επομένως, η Ελλάδα όχι απλώς δεν συγκλίνει με την ΕΕ-27 σε όρους κοινωνικής βιωσιμότητας, αλλά αποκλίνει ταχύτατα και από τις βόρειες ευρωπαϊκές

ΕΟΠΥΥ: Τέλος στις συμβάσεις για 18 μήνες στους παρόχους που δεν εκτελούν παραπεμπτικά - Ποια είδη αφορά


Με βαριές καμπάνες απειλούνται οι ιδιώτες πάροχοι του ΕΟΠΥΥ που δεν εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους και δεν εκτελούν τα παραπεμπτικά τους.
Η προειδοποίηση του ΕΟΠΥΥ αφορά στους συμβεβλημένους παρόχους που δεν εκτελούν παραπεμπτικά ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για ακουστικά βαρηκοΐας, ορθοπεδικές και αναπνευστικές συσκευές, υγειονομικό υλικό, διαιτητικά τρόφιμα, οπτικά είδη και ορθωτικά μέσα.
Ειδικότερα με αυστηρές ποινές ακόμη και με διακοπή της σύμβασης για 18 μήνες, προειδοποιεί ο ΕΟΠΥΥ όσους συμβεβλημένους παρόχους δεν εκτελούν παραπεμπτικά ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Οργανισμός γνωστοποιεί πως δικαιούται να καταγγείλει οποτεδήποτε και αζημίως τη σύμβαση, εφόσον διαπιστωθεί παράβαση οποιουδήποτε όρου της. Προβλέπονται, επίσης, άλλες κυρώσεις, όπως ποινικές, πειθαρχικές

Εφορία: Στο στόχαστρο κινήσεις και υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών


Λύθηκαν τα χέρια της εφορίας για την εξέταση των τραπεζικών δεδομένων των φορολογουμένων.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι οι κινήσεις και τα υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών μπορούν να θεωρηθούν ως συμπληρωματικά στοιχεία όταν αποκαλύπτουν απόκρυψη φορολογητέας ύλης.
Η απόφαση (ΣτΕ 2232/2023) προέκυψε μετά από προδικαστικό ερώτημα σχετικά με το αν η εξέταση των τραπεζικών δεδομένων των φορολογουμένων αποτελεί συμπληρωματικό στοιχείο. Σύμφωνα με την απόφαση, οι πληροφορίες αυτές μπορούν να δικαιολογήσουν την έκδοση συμπληρωματικού φύλλου ελέγχου ή πράξης διορθωτικού προσδιορισμού, εφόσον περιέλθουν σε γνώση της αρμόδιας φορολογικής αρχής μετά την υποβολή της δήλωσης φόρου εισοδήματος.
Ωστόσο, ο καταλογισμός από τη φορολογική αρχή πρέπει να γίνει εντός της πενταετούς

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης των επαγγελματιών

Με παρεμβάσεις υπέρ της κοινωνίας, κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κλιμακώνοντας, σύμφωνα με στελέχη, την αντιπολιτευτική του τακτική με αιχμή τη μάχη κατά της ακρίβειας και εναντίον της φορολογικής εξόντωσης των μικρομεσαίων.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε, σήμερα, Τετάρτη τροπολογία για την κατάργηση του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των ατομικών επιχειρήσεων, το γνωστό «χαράτσι» που επέβαλε το δίδυμο Χατζηδάκη- Θεοχάρη, προκαλώντας τις σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά των επαγγελματιών οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει δυναμικές κινητοποιήσεις.
Τι λέει η τροπολογία
Η τροπολογία κατατέθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τίτλο «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2118 για την ασφάλιση αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων, λήψη μέτρων προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/858 σχετικά με το πιλοτικό

Στα 3,8 δισ. ο τζίρος των σουπερμάρκετ το α΄ τετράμηνο του 2024

Αυξημένες κατά 1,7% ήταν οι πωλήσεις στα σουπερμάρκετ το πρώτο τετράμηνο του 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εταιρεία έρευνα αγοράς Circana. Σε απόλυτα νούμερα, το ίδιο διάστημα ο τζίρος των σουπερμάρκετ έφτασε τα 3,756 δισ. ευρώ (από 3,693 το αντίστοιχο περσινό διάστημα), προϊδεάζοντας για μια χρονιά που θα σπάσει το περσινό ρεκόρ του τζίρου των 11,8 δισ. ευρώ.
Ο τζίρος των τροφίμων αυξήθηκε φέτος κατά 2% (από 8,9% το 2023), ο τζίρος στα είδη νοικοκυριού (καθαριστικά κ.α.) αυξήθηκε κατά 0,7% (από 11,7% πέρυσι), ενώ αντιθέτως ο τζίρος ειδών προσωπικής φροντίδας και ομορφιάς μειώθηκε κατά 0,3% (από αύξηση 11,8% πέρυσι).
Τα μίνι-μάρκετ, που ονομάζονται πλέον convenience stores, και ανοίγουν ως franchise μεγάλων αλυσίδων, εκτοπίζοντας τα μπακάλικα της γειτονιάς, συνεχίζουν την ανοδική τους

Σιδηρόδρομος: Οι μηχανοδηγοί απέστειλαν εξώδικο σε Hellenic Train και ΟΣΕ

Εξώδικο σχετικά με την ασφάλεια των τρένων απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) στον ΟΣΕ και την Hellenic Train, κοινοποιώντας το στην ΡΑΣ και το υπουργείο Μεταφορών.
Στο εξώδικο αυτό η ένωση των μηχανοδηγών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι «παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας προς εσάς για αποκατάσταση των εντεινόμενων προβλημάτων του τροχαίου υλικού, αλλά και της σιδηροδρομικής υποδομής, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες διαφόρων περιστατικών βλαβών, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα τόσο των επιβατών όσο και των συναδέλφων μηχανοδηγών».
Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης επαναλαμβάνει ότι οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο συνεχίζουν να βιώνουν καθημερινά προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων.
Τα προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο ζωές επιβατών και εργαζομένων
Όπως γνωστοποιείται στην ανακοίνωση «την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 σημειώθηκε νέα

Γιώργος Τσίπρας: «Δολοφονία χαρακτήρα» η διαρροή της απόλυσή μου

Ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε μεταξύ άλλων σ’ ερώτηση για τη λύση της σύμβασης εργασίας του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κίνηση που κρύβει ένα ιδιαίτερο παρασκήνιο.
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη να μπούμε σε λεπτομέρειες. Έχω κάνει μια σχετική δήλωση. Δηλαδή μετά από μια ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, ειδοποιήθηκα μετά από δέκα λεπτά, ότι λύεται σύμβαση εργασίας. Κυκλοφόρησε κάποια διαρροή από κύκλους της Κουμουνδούρου, στην οποία δεν θέλω να απαντήσω γιατί ακριβώς η Κουμουνδούρου δεν είχε κάποια επίσημη ανακοίνωση. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι είναι επτά προτάσεις, επτά ψέματα. Είναι αθλιότητες και μάλιστα παιδαριώδεις, δολοφονία χαρακτήρα», ανέφερε αρχικά ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Συνέχισε μάλιστα εξηγώντας: «Μία από αυτές είναι ότι όταν ανακηρύχθηκα υποψήφιος, παύθηκα από τη θέση του διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας. Οι εκλογές έγιναν μέσα

Βαρύ κλίμα στο ΠΑΣΟΚ – Στις 30 Ιουνίου «κληρώνει» για τις εσωκομματικές εκλογές

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της 30ης Ιουνίου μετατίθενται οι όποιες αποφάσεις και τα εκκρεμή ζητήματα του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας καταγράφηκαν διαφωνίες για την ηγεσία, τη λειτουργία του κόμματος και το μέλλον του προοδευτικού χώρου.
Οι παρεμβάσεις ήταν αιχμηρές, το κακό κλίμα εμφανές αλλά τα πυροτεχνήματα κι οι εντάσεις που ανέμεναν κάποιοι δεν σημειώθηκαν, τελικά.
Η κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ήταν το πρώτο βήμα για να γίνει μια εσωτερική αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων και, κυρίως, να ανοίξουν τα χαρτιά τους όλα τα «στρατόπεδα» της Χαριλάου Τρικούπη.
Στην εισήγηση του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού τόνισε ότι δέχεται «κάθε κριτική επί του αποτελέσματος» ξεκαθάρισε ότι «σήμερα αναλύουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή αποφασίζουμε τον οδικό χάρτη». Κλείνοντας έτσι κάθε σενάριο περί άμεσης ανακοίνωσης για εσωκομματικές κάλπες ηγεσίας και μεταθέτοντας αυτές τις

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς -κατηγορία 3- σήμερα στη Μεσσηνία

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Αυτοκτόνησε γιατί δεν μπορούσε να αποκτήσει περισσότερη γνώση – Ποιος ήταν ο άνθρωπος που μέτρησε πρώτος την περίμετρο της Γης 2270 χρόνια πριν

Αυτοκτόνησε, λέει, γιατί δεν μπορούσε να αποκτήσει περισσότερη γνώση! Αυτός που, πόση γνώση ακόμα να αποκτήσει, όταν μέτρησε πρώτος την περίμετρο της Γης 2270 χρόνια πριν!
Οι μύθοι γράφουν την Ιστορία και ένας μύθος, που ταξιδεύει 2270 και βάλε χρόνια και εκπλήσσει τους ανθρώπους (ιδιαίτερα των καιρών μας), λέει ότι όταν ο Ερατοσθένης ένιωσε πως δεν μπορεί να αποκτήσει περισσότερη γνώση, αυτοκτόνησε!
Ποιος ήταν ο Ερατοσθένης; Ήταν ο άνθρωπος που (περίπου) μια μέρα σαν σήμερα, 19 Ιουνίου και (περίπου) 240 χρόνια πριν αρχίσουμε να υπολογίζουμε τον καλπασμό του χρόνου στα κορμιά μας με την ημερομηνία γέννησης του Χριστού, αυτός ο άνθρωπος υπολόγισε την περίμετρο της Γης!
Για φανταστείτε: όταν ακόμα σήμερα υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι η Γη είναι επίπεδη (!), ο Ερατοσθένης, πριν από 2200 τόσα χρόνια υπολόγισε ότι η περίμετρος του

ΕΕ - 4η μεταμνημονιακή έκθεση επιτήρησης: Η Ελλάδα διατηρεί την ικανότητα να εξυπηρετεί το χρέος της

Η Ελλάδα διατηρεί την ικανότητα να εξυπηρετήσει το χρέος της, είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η τέταρτη μεταμνημονιακή έκθεση επιτήρησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, «Η Ελλάδα διατηρεί την ικανότητα να εξυπηρετήσει το χρέος της. Η Ελλάδα αναβαθμίστηκε σε επενδυτική βαθμίδα από τρίτο μεγάλο οίκο αξιολόγησης τον Δεκέμβριο του 2023». Σύμφωνα με την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, η Ελλάδα θεωρείται ότι αντιμετωπίζει χαμηλούς κινδύνους βραχυπρόθεσμα, υψηλούς κινδύνους μεσοπρόθεσμα και χαμηλούς κινδύνους μακροπρόθεσμα.
Οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου για το 2024 και το 2025 είναι χαμηλές, λόγω των προβλεπόμενων πρωτογενών πλεονασμάτων και της μέτριας απόσβεσης του χρέους, η οποία οφείλεται επίσης στην προηγούμενη μερική προπληρωμή του ελληνικού δανείου. «Η Ελλάδα διατηρεί ένα σημαντικό απόθεμα μετρητών και έχει διατηρήσει συνεχή πρόσβαση στην αγορά, εν μέσω περιορισμένων περιθωρίων αποδόσεων, μετά από

Απαγόρευση εισόδου για οκτώ μήνες στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και πρόστιμο 85.000 ευρώ!


Με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους διάρκειας οκτώ μηνών και χρηματικό πρόστιμο 35.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ για όσα συνέβησαν στον πέμπτο τελικό της Basket League.
«Επιβάλλεται στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ποινή της απαγόρευσης εισόδου σε όλα τα γήπεδα προσωρινά για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους τριάντα πέντε χιλιάδων (35.000,00) ευρώ για πράξεις και δηλώσεις του οι οποίες συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος», τονίζεται στην ανακοίνωση της απόφασης του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ.
Παράλληλα, τιμωρήθηκε και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με πρόστιμο 50.000 ευρώ «για πράξεις και δηλώσεις του ιδιοκτήτη της, οι οποίες συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος».
Συνολικά το πρόστιμο που θα κληθούν να πληρώσουν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ο ιδιοκτήτης

Σαν σήμερα 19/6, Οι Ναζί δεν ήταν οι πρώτοι: η… σήμανση των Εβραίων με το κίτρινο αστέρι είναι πολύ παλιά ιστορία

Μια μέρα σαν σήμερα, 19 Ιουνίου του 1269, ο βασιλιάς Λουδοβίκος Θ΄ της Γαλλίας εκδίδει διαταγή, σύμφωνα με την οποία όλοι οι Εβραίοι θα είναι υποχρεωμένοι να φέρουν ειδικό κίτρινο σήμα στα ενδύματά τους. Κι όσοι θεωρούν ότι οι Ναζί του Χίτλερ ήταν οι πρώτοι διδάξαντες, κάνουν λάθος.
Το κίτρινο σήμα, γνωστό και ως κίτρινο μπάλωμα ή και κίτρινο αστέρι, οι Εβραίοι είχαν την υποχρέωση να το φορούν σε κάποια Χαλιφάτα κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες. Το «σημάδεμα» εκείνο «έδειχνε» τον φέροντα ως ξένο, θρησκευτικά και εθνοτικά και επίσης τον καθιστούσε «μιαρό» ανάμεσα στους άλλους πολίτες.
Η πρακτική της χρήσης ειδικών ενδυμάτων ή σημάνσεων για τη διάκριση των Εβραίων (και άλλων μη μουσουλμάνων) στις μουσουλμανικές χώρες φαίνεται ότι εισήχθη στο Χαλιφάτο των Ομαγιάδων από τον χαλίφη Ομάρ Β' στις αρχές του 8ου αιώνα, όμως και οι Χριστιανοί δεν

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του Κούγια προαναγγέλλει ο Κασσελάκης

Συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με τον ποινικολόγο Αλέξη Κούγια δίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, καλεί τους προοδευτικούς δικηγόρους που θέλουν να κινηθούν εναντίον του κ. Κούγια ποινικά και αστικά να συνταχθούν μαζί του και να προσφύγουν όλοι μαζί στη Δικαιοσύνη.
«Όποια αποζημίωση κερδίσουμε, θα τη δωρίσω σε ξενώνες κακοποιημένων γυναικών - μιας και ο «ανδρισμός» του κακοποιητή προκάλεσε αυτήν την υπόθεση» αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης επισημαίνοντας ότι «απέναντι στην ακροδεξιά ρητορική μίσους, δε γίνεται οι προοδευτικοί πολίτες να μένουν απαθείς».
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι οι βουλευτές του κόμματός του επεξεργάζονται τροπολογία για την αυστηροποίηση του πλαισίου περί ρατσιστικού λόγου την οποία θα καταθέσουν στη Βουλή.
Όπως είναι γνωστό, ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας για τον Απόστολο Λύτρα ανέφερε ότι «έχει

Εφορία: Χιλιάδες φορολογούμενοι καλούνται για συμπληρωματική φορολογική δήλωση Τι προβλέπει το ισχύον νομοθετικό καθεστώς

Νέα συμπληρωματική φορολογική δήλωση θα πρέπει να υποβάλλουν στην εφορία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2024 χιλιάδες φορολογούμενοι που εισέπραξαν το 2023 αναδρομικά ποσά από μισθούς, συντάξεις, αγροτικές ενισχύσεις και εισοδήματα με βάση δικαστικές αποφάσεις που αφορούν την περίοδο 2015-2021 με την ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ να βρίσκεται ήδη από χθες σε λειτουργία.
Ο φόρος για τους υπόχρεους θα υπολογιστεί με τις κλίμακες φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και ειδικής εισφοράς που ίσχυαν τα έτη στα οποία ανάγονται τα αναδρομικά και αφαιρεθεί τυχόν ποσό φόρου που παρακρατήθηκε με συντελεστή 20% κατά την πληρωμή των αναδρομικών. Ο έξτρα φόρος που θα προκύψει με βάση την τροποποιητική δήλωση θα πρέπει να πληρωθεί εφάπαξ μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2025, ενώ ειδικά οι συνταξιούχοι μπορούν μετά από αίτηση στην ΑΑΔΕ να αποπληρώσουν το

Απόστολος Λύτρας: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του

Στην έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα προχώρησαν οι δικαστικές αρχές μετά την άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί όταν απολογήθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Μετά την εξέλιξη αυτή ο δικηγόρος όταν συλληφθεί θα οδηγηθεί στη φυλακή.
Η έκδοση εντάλματος σε βάρος του κατηγορούμενου σε βαθμό κακουργήματος δικηγόρου ήρθε μετά το αίτημα που υπέβαλε σήμερα η κ. Πολυζωγοπούλου δια του δικηγόρου της Θέμη Σοφού. Στο αίτημά της η δικηγόρος έκανε λόγο για παραβίαση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον κατηγορούμενο σύζυγό της, επικαλούμενη μηνύματα που έλαβε από εκείνον αλλά και την επίσκεψη της πρώην συζύγου του και δυο ακόμη προσώπων στο σπίτι της στο Γέρακα.
Ακόμη το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε γιατί ο κατηγορούμενος δικηγόρος όχι μόνο παραβίασε τους περιοριστικούς όρους αλλά και γιατί θεωρήθηκε ύποπτος φυγής καθώς η αστυνομία

Βολές Κατρίνη στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ: «Μπορεί να είναι συμβιβασμένοι με ένα κόμμα του 13% ή του 15%, εγώ δεν είμαι»

«Βολές» προς όσους είναι συμβιβασμένοι με ένα κόμμα που βρίσκεται στο 13 με 15% εξαπέλυσε ο Μιχάλης Κατρίνης κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
«Κάποιοι, μπορεί να είναι συμβιβασμένοι με ένα κόμμα του 13 ή του 15%, ένα κόμμα που θα παίζει μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης. Εγώ δεν είμαι», είπε αρχικά και προσέθεσε με αιχμές προς τον Ν. Ανδρουλάκη: « Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεν θα φύγουν από κάποιον που απλά δηλώνει ότι θα τον νικήσει. Το έκανε και κάποιος άλλος και είδαμε τα αποτελέσματα. Δε χρειάζεται να ζήσουμε κάτι ανάλογο και στο ΠΑΣΟΚ.Ο κ.Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεν θα φύγουν έχοντας απέναντι κόμματα του 13 και του 15%Δεν θα φύγουν όταν στελέχη μας θεωρούν φυσιολογική εξέλιξη μια συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία». Την ίδια ώρα, κατηγόρησε συγκεκριμένα στελέχη ότι θολώνουν τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ σε αξιακά και ταυτοτικά ζητήματα.
Απαντώντας στο ερώτημα πως θα φύγουν η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης ο Μ. Κατρίνης τόνισε:
«Η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης θα φύγουν όταν πούμε ξεκάθαρα για ποιους είμαστε εδώ, με ποιους είμαστε. Και όταν καταστήσουμε σαφές με ποιους δεν είμαστε. Η Νέα

Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα συνεχίζουμε τις τολμηρές διαρθρωτικές παρεμβάσεις


«Όλα τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα συνεχιστούν ως το τέλος του έτους», αναφέρεται σε κοινή δήλωση μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Ανάπτυξης.
«Στόχος δεν είναι μόνο η μείωση του πληθωρισμού αλλά και οι τιμές στα ράφια»
Κατά την συνάντησή του με τον νέο υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο πρωθυπουργός επέμεινε στην αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από πολυεθνικές, κι επανέλαβε το αίτημα για πανευρωπαϊκή δράση, ενώ επεσήμανε ότι στόχος «δεν είναι μόνο η μείωση του πληθωρισμού αλλά και των τιμών στα ράφια και ειδικά στα τρόφιμα».
«Απόφασή μας είναι να συνεχίσουμε τις τολμηρές διαρθρωτικές παρεμβάσεις που μετά από ένα εξάμηνο φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα καθώς τον Μάιο είχαμε τον έβδομο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη κι ενδείξεις αποκλιμάκωσης», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
«Για να εξαλειφθούν ολιγοπωλιακά μονοπώλια χρειαζόμαστε υγιή επιχειρηματικότητα είτε

Μοναδική ανακάλυψη: Επιστήμονες εντόπισαν τεράστια μαύρη τρύπα να ξυπνά σε πραγματικό χρόνο

Στα τέλη του 2019 ο γαλαξίας SDSS1335+0728 άρχισε ξαφνικά να λάμπει πιο έντονα από ποτέ. Έπειτα από μελέτη, οι αστρονόμοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι παρακολούθησαν ζωντανά την ξαφνική αφύπνιση της τεράστιας μαύρης τρύπας στον πυρήνα του.
Πώς έγινε η ανακάλυψη
«Φανταστείτε ότι παρατηρούσατε έναν μακρινό γαλαξία για χρόνια και πάντα φαινόταν ήρεμος και ανενεργός. Ξαφνικά ο πυρήνας του αρχίζει να παρουσιάζει δραματικές αλλαγές στη φωτεινότητα σε αντίθεση με οποιαδήποτε τυπικά γεγονότα που έχουμε δει στο παρελθόν», περιγράφει η Πόλα Σάντσεθ Σαέζ, αστρονόμος στο Ευρωπαϊκό Νότιο Παρατηρητήριο (ESO) στη Γερμανία και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Astronomy & Astrophysics».
Οι αστρονόμοι χρησιμοποίησαν δεδομένα από διάφορα διαστημικά και επίγεια τηλεσκόπια για να παρακολουθήσουν πώς μεταβλήθηκε η φωτεινότητα του γαλαξία, ο οποίος βρίσκεται 300 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά, στον αστερισμό της Παρθένου. Όπως επισημαίνεται, ορισμένα φαινόμενα, όπως οι εκρήξεις σουπερνόβα, μπορούν να κάνουν τους γαλαξίες να

Αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου - Ποιοι αναβαθμίζονται


Νέα πρόσωπα στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου, με αναβαθμίσεις και νέα ονόματα.
Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής Τύπου και Ενημέρωσης ο Πάνος Αμυράς. Ο Χρήστος Ζωγράφος αναλαμβάνει τη Διεύθυνση του Γραφείου Τύπου. Ο Γιώργος Ευθυμίου αναλαμβάνει τη Διεύθυνση του Γραφείου Ενημέρωσης και Διαχείρισης Κρίσεων. Παράλληλα, ο Αλέξανδρος Μαράκης αναλαμβάνει αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Τύπου.
Πάνος Αμυράς: Ποιος είναι
Ο Πάνος Αμυράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην ΑΣΟΕΕ αλλά γρήγορα στράφηκε στη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1984 από την οικονομική εφημερίδα Εξπρές.
Το 1994 εντάχθηκε στο δημοσιογραφικό δυναμικό του Ελεύθερου Τύπου ενώ από το 2011 ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας τόσο στην ημερήσια όσο και στην κυριακάτικη έκδοσή της. Έχει συνεργασθεί με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Real FM, ΕΡΑ (Α' Πρόγραμμα) και City FM. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του Οικονομικού

Μηχανογραφικά Δελτία 2024: Από σήμερα η δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική τους υποβολή


Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), από την Τετάρτη 19 Ιουνίου ως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου.
Εγκυκλίους για τη δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.) έτους 2024, εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας.
Για τα ΓΕΛ, η εγκύκλιος αναφέρει:
Προθεσμία για απόκτηση κωδικού ασφαλείας – έναρξη διαδικασιών υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.).
Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και του Π.Μ.Δ. για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.) αρχίζουν από την Τετάρτη 19

Καυτές ερωτήσεις του ΚΚΕ για το δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι στην Βουλή

Αναλυτικά η αναφορά στη Βουλή από το ΚΚΕ:
Για τους κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών
Θέμα: Να ολοκληρωθεί άμεσα η κατασκευή του δρόμου Γαργαλιάνοι Φιλιατρά στην Π.Ε. Μεσσηνίας
Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, στην οποία ζητούν να ολοκληρωθεί άμεσα η κατασκευή του δρόμου Γαργαλιάνοι Φιλιατρά, χωρίς να εμποδίζεται η κατασκευή των αρδευτικών δικτύων που απαιτείται για την παροχέτευση του Φιλιατρινού Φράγματος.
Αθήνα 19/06/2024
Οι καταθέτοντες βουλευτές
Καραθανασόπουλος Νίκος
Μανωλάκου Διαμάντω

Αυτοψία Αναστασόπουλου στo Δήμο Τριφυλίας, στις εργασίες για ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας

Αρκετές ελλείψεις που αναπληρώνει η περιφέρεια στον Δήμο Τριφυλίας, στις εργασίες για ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας
Αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος στη ευρύτερη περιοχή της Μάλης για την επίβλεψη των εργασιών αντιπυρικής προστασίας που εξελίσσονται από τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας.
Ειδικότερα τα μηχανήματα έργου εκτελούν εργασίες καθαρισμού και ισοπέδωσης καταστρώματος, καθώς και μόρφωσης υφιστάμενων τάφρων, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα στην περιοχή, από διασταύρωση της επαρχιακής οδού Ραφτόπουλο – Κυπαρισσία και με κατεύθυνση προς Ασούταινα και Μάλη.
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι η Περιφέρεια διαχρονικά υποστηρίζει

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων

Κατά την περίοδο του εορτασμού της Πεντηκοστής και Αγίου Πνεύματος, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων ως κατωτέρω:
Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, από ώρα 16:00 έως 22:00 και το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, από ώρα 08:00 έως 13:00 απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, μεταξύ άλλων:
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) στην κατεύθυνση προς Πάτρα.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» (περιοχή Ρίου Χ.Θ. 11+558,47) έως το πέρας της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ.

Έκκληση Τσίπρα: Να δώσουν χώρο στο «μαζί» για μια νικηφόρα προοδευτική συμμαχία - Όποιος το αγνοήσει θα ξεπεραστεί από εξελίξεις


Η πραγματικότητα επιβάλλει στα κόμματα της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς «να μάθουν πρόσθεση και πολλαπλασιασμό και να αφήσουν την αφαίρεση και τη διαίρεση», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τα κόμματα της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς να δώσουν περισσότερο χώρο στο «μαζί», προειδοποιώντας ότι όποιος αγνοήσει αυτό το αίτημα της κοινωνίας θα δει να τον προσπερνούν οι εξελίξεις.
Ο πρώην πρωθυπουργός απηύθυνε αυτή την έκκληση μέσα από την τοποθέτησή του στη συζήτηση με την οποία έπεσε η αυλαία της Διεθνούς Διάσκεψης για την ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη, που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα και το Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα αποτελεί ένα σημείο καμπής, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι οι πολίτες «γύρισαν μαζικά την πλάτη» στο πολιτικό σύστημα.
«Φταίει μια συγκεκριμένη αντίληψη της πολιτικής, που έχει σε μεγάλο βαθμό επιβληθεί. Η εξουδετέρωση της αλήθειας από την καταιγιστική επικράτηση της προπαγάνδας, η