Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Βαρύ κλίμα στη ΝΔ -"Μετράει μέρες" ο Μ. Σαλμάς μετά τις βολές κατά Μητσοτάκη


Βαρύ κλίμα δημιούργησαν στους κόλπους της ΝΔ οι αιχμηρές τοποθετήσεις πολλών βουλευτών κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και οι έντονες επικρίσεις που διατυπώθηκαν για χειρισμούς του πρωθυπουργού και του επιτελείου του στο Μαξίμου.
"Ξένο σώμα" στη ΝΔ θεωρείται πλέον ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς, ο οποίος εξαπέλυσε βέλη κατά του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι "στήριξε τους λίγους εναντίον των πολλών" με επιλογές του και με την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση.
«Χτυπήσατε τη φοροδιαφυγή στα πετρέλαια;», ρώτησε ο κ. Σαλμάς απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό. «Κάνατε τίποτα για τους πολλούς; Δεν έχω τίποτα με τους υπουργούς, γιατί το επιτελικό κράτος είστε εσείς με πέντε συνεργάτες σας που τους στέλνετε έτοιμα τα νομοσχέδια».
Ο πρωθυπουργός που πήρε αμέσως το λόγο απάντησε: «Δεν θα δεχτώ τέτοιου είδους υπονοούμενα ότι εξυπηρετούμε τους λίγους. Δεν πήραμε 41% επειδή στηρίξαμε τους λίγους. Στηρίζουμε τους πολλούς».
Η στάση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ενόχλησε ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, ενώ προκάλεσε ερωτηματικά στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας ως προς τα κίνητρα και τις στοχεύσεις του. Στλέχη της ΝΔ εξέφραζαν την εκτίμηση ότι βρίσκεται ήδη στην "πόρτα εξόδου" από το κόμμα.
Κακλαμάνης: Διεύρυνση ναι, όχι ιδεολογική μετάλλαξη
Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος μίλησε για «μετάλλαξη» του κόμματος και «πολιτικό στρουθοκαμηλισμό» σε σχέση με το μήνυμα της κάλπης και ζήτησε «επιστροφή στην ιδρυτική διακήρυξη»της ΝΔ.
Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «την τελευταία πενταετία δεν έχει αλλάξει ούτε ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός». Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη είπε: «Κοροϊδεύετε τους βουλευτές ότι τους υπολογίζετε. Και οι μόνοι που δείχνουν αλαζονεία είναι οι εξωκοινοβουλευτικοί».
Αναφερόμενος στην πολιτική στρατηγική του κόμματος είπε ότι «είναι λάθος να θεωρούμε πως εάν η ΝΔ γίνει και λίγο ΠΑΣΟΚ και λίγο Ποτάμι, αυτό είναι καλό. Και ο πατέρας σας έκανε διεύρυνση, αλλά δεν έκανε ιδεολογική μετάλλαξη του πυρήνα της παράταξης».
Ο πρωθυπουργός απάντησε: «Είμαστε στις ίδιες αρχές που η ιδρυτική μας διακήρυξη περιλαμβάνει Γι' αυτό πήραμε 41%. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι αυτός που δίδαξε τον πραγματισμό στην πολιτική»,
Αιχμηρός ήταν και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. «Διεύρυνση σημαίνει ότι οι προσχωρούντες αποδέχονται τον αξιακό μας κώδικα, όχι τον μεταλλάσσουν. Συρρικνώθηκε η κοινωνική μας βάση. Πλέον το κόμμα μας δεν ταυτίζεται με την παράταξη», είπε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα