Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Ταξιδεύετε με αεροπλάνο; Δείτε πόση ώρα πριν πρέπει να είσαστε στο αεροδρόμιο

Πόσο νωρίς πρέπει να φτάσει κανείς στο αεροδρόμιο, για να μην χάσει το αεροπλάνο και να πάει στον προορισμό του;
Η σύσταση από τα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείας, είναι γενικά δύο ώρες για πτήσεις του εσωτερικού και τρεις ώρες για διεθνείς πτήσεις. Αλλά δεδομένου ότι οι άνθρωποι που ταξιδεύουν έχουν αυξηθεί, αυτές οι γενικές οδηγίες, ενδέχεται να μην ισχύουν.
Με γνώμονα το παραπάνω, η Wall Street Journal ρώτησε ταξιδιωτικούς ειδικούς ποιοι παράγοντες θα πρόσθεταν ή θα μείωναν τον χρόνο που χρειάζονται οι ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο πριν από μια πτήση.
Να σημειωθεί ότι αυτές οι προτάσεις είναι πρόχειρες εκτιμήσεις—πιθανότατα δεν θα χρειαστεί ποτέ να φτάσετε στις 7 το πρωί για μια μεσημεριανή πτήση—και δεν μπορούν να λάβουν υπόψη παράγοντες όπως ο καιρός.
Η βασική γραμμή: 90 λεπτά
Περίπου το 99% των ταξιδιωτών περιμένουν 30 λεπτά ή λιγότερο στα σημεία ελέγχου ασφαλείας.
Τα άτομα που ταξιδεύουν μόνο με χειραποσκευές χρειάζεται να βρίσκονται στο αεροδρόμιο τουλάχιστον 90 λεπτά πριν από την πτήση τους, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που χρειάζεται για να περπατήσουν μέχρι την πύλη τους.
Έχετε την κάρτα επιβίβασης στο κινητό σας; Αφαιρέστε 20 λεπτά
Η προετοιμασία αποδίδει. Προσπαθήστε να κάνετε check in για την πτήση σας πριν φύγετε για το αεροδρόμιο. Η λήψη της κάρτας επιβίβασης από το κινητό σας, σάς επιτρέπει να παραλείψετε την αναμονή στην ουρά για να κάνετε check-in στο αεροδρόμιο.
Ταξιδεύετε σε ώρα αιχμής; Προσθέστε 30 λεπτά
Τα αεροδρόμια έχουν περισσότερο κόσμο τα πρωινά και αργά το απόγευμα. Ομοίως, τα Σαββατοκύριακα είναι πιο γεμάτα από τις Τετάρτες.
Έχετε μεγάλες αποσκευές ή κατοικίδιο; Προσθέστε 30 με 45 λεπτά
Οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι προειδοποιούν ότι η παράδοση βαλίτσας μπορεί να πάρει χρόνο.
Εάν χρειάζεται να ελέγξετε οτιδήποτε μεγάλο ή ασυνήθιστο -όπως μπαστούνια γκολφ ή σκι- υπολογίστε ακόμη περισσότερο χρόνο. Και αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με κατοικίδιο, η συμβουλή είναι να είστε νωρίτερα από το συνηθισμένο στο αεροδρόμιο, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες γενικά πρέπει να δώσουν έγκριση.
Πετάτε στο εξωτερικό; Προσθέστε 30 λεπτά
Η επαλήθευση έγκυρου διαβατηρίου και άλλων σχετικών ταξιδιωτικών εγγράφων, απαιτεί χρόνο. Οι διεθνείς πτήσεις συχνά θέτουν νωρίτερα προθεσμίες για παραδοτέες αποσκευές και η επιβίβαση ξεκινάει πιο σύντομα από τις πτήσεις του εσωτερικού.
Πετάτε με business; Αφαιρέστε 20 λεπτά
Τα άτομα που ταξιδεύουν συχνά ή που πετούν με business συχνά έχουν το προνόμιο να μην περιμένουν σε ουρές.
Ταξιδεύετε με μικρά παιδιά; Προσθέστε 60 λεπτά
Τα μικρά παιδιά μπορεί να χρειαστεί να περάσουν από ξεχωριστούς ανιχνευτές μετάλλων. Οι γονείς που ταξιδεύουν με παιδικές τροφές ή γάλα που υπερβαίνουν τα όρια υγρών πρέπει να υποβάλλονται σε ειδικό έλεγχο για αυτά τα είδη.
Επιπλέον υπάρχει η πιθανότητα το παιδί να είναι κουρασμένο και να μην είναι όλα ομαλά στην πορεία προς το αεροπλάνο.
Χρειάζεστε αναπηρικό καροτσάκι; Προσθέστε 90 λεπτά
Τις μέρες που τα αεροδρόμια έχουν πολύ κόσμο, οι συνοδοί ατόμων που χρειάζονται αναπηρικό καροτσάκι έχουν πολλή δουλειά, με αποτέλεσμα να υπάρχει η περίπτωση αναμονής για τη μεταφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα