Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Τρίμηνος αποκλεισμός από τον αθλητικό δικαστή στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, δεν πάει στο ΣΕΦ


Λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του τέταρτου τελικού του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, ο αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε με αποκλεισμό τριών μηνών για δυσφήμηση του αθλήματος τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος δεν θα δώσει το «παρών» στο γήπεδο. Παράλληλα, επιβλήθηκε στον κ. Γιαννακόπουλο πρόστιμο ύψους 30 χιλιάδων ευρώ και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός άλλες 50 χιλιάδες ευρώ.
Η ποινή πάντως δεν είναι ακόμα τελεσίδικη και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα μπορούσε να παρευρεθεί στο ΣΕΦ, αφού ο κανονισμός αναφέρει ότι η απαγόρευση στο γήπεδο ισχύει μόνο για απόφαση που είναι τελεσίδικη. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός όμως αποφάσισε να μην παραστεί στο ΣΕΦ παρότι είναι ο μοναδικός που έχει τιμωρηθεί στη σειρά των τελικών παρά τα όσα έχουν συμβεί ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε αναβολή, η οποία δεν έγινε δεκτή. Στη συνέχεια, οι Πράσινοι υποστήριξαν ότι ο Δ.Γιαννακόπουλος ζήτησε δημόσια συγγνώμη με ανάρτησή του για τα ποσταρίσματα που τον κατηγορούν.
Η αντίδραση του Δ. Γιαννακόπουλου
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αντέδρασε στην τιμωρία που δέχθηκε από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ και έκανε λόγο για προσπάθεια αλλοίωσης πρωταθλήματος, ενώ σχολίασε πως κανείς από την πλευρά του Ολυμπιακού και των διαιτητών δεν τιμωρήθηκε.
Αναλυτικά η ανάρτησή του: «Προσπάθεια αλλοίωσης πρωταθλήματος για ακόμα μία φορά: Επακόλουθα από 30+ χιλιάρικα πρόστιμο ο Αταμάν και 3 μήνες απαγόρευση εγώ. Κανείς διαιτητής και κανείς από την πλευρά του Ολυμπιακού.
Τιμωρήθηκα λοιπόν 3 μήνες για αυτά που είπα. Και να πω και κάτι; Δικαίως γιατί δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω τέτοιες εκφράσεις. Ανεξαρτήτως αν δεν μπορώ να βρω το δίκιο μου με κανέναν άλλον τρόπο, γιατί κανένας από την πολιτεία δεν ενδιαφέρεται να λύσει το θέμα Λιόλιος, ΕΟΚ και ότι ζουν οι μισές ομάδες και παραπάνω μόνο από το στοίχημα. Πάλι όμως δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο Μπαρτζώκας έχει κατεβάσει όλα τα καντήλια που υπάρχουν, έχει ανακαλύψει και Αγίους που δεν υπάρχουν και δεν τον τιμωρεί κανείς. Ο Γκος πήγε να τον πλακώσει στο ξύλο, δεν τον τιμώρησε κανένας. Εμένα τιμωρείτε. Και ξαναλέω καλώς. Αλλά εγώ είμαι το πρόβλημα σας;
Αλλά δεν πειράζει εγώ θα κάτσω να το δω σπίτι μου με τον γάτο μου. Αλλά θα έρθει ο Αταμάν, ο Σλούκας, θα έρθει ο Λεσόρ, ο Χουάντσο, ο Γκραντ, ο Μήτογλου, ο Κώστας. Θα διαλύσουν και θα φέρουμε το ματς στο ΟΑΚΑ για 5ο παιχνίδι. Κι εγώ θα κάθομαι πάνω στο VIP μπαρ να το βλέπω και θα καπνίζω και το πούρο του Σιλιόγκα για το Ευρωπαϊκό. Για αυτό το πολύ μεγάλο κύπελλο που προσπαθείτε να πάρετε χρόνια αλλά δεν μπορείτε. Γιατί φτάνετε απλώς μέχρι μια παρανυχίδα από το τέλος. Γιατί μέχρι το τέλος φτάνω μόνο εγώ. Εσείς εκεί με τα τσίγκινα κι αν τα πάρετε αυτά.
Και έγινε και 3 ώρες πριν από το ματς. Γιατί άραγε; Τα κλιματιστικά στο ΣΕΦ τα καινούργια γιατί δεν με βάλατε να τα πληρώσω κι αυτά; Και κάτι ακόμα. Δεν έχετε και μυαλό ρε σεις. Αν ερχόμουν θα μπορούσατε μετά να με βγάλατε ηθικό αυτουργό για ό,τι γίνει. Να το διακόψετε γιατί θα κερδίζουμε κλπ. Αλλά δεν έχετε μυαλό».
Η απόφαση του αθλητικού Δικαστή
1. Επιβάλλεται στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ, ιδιοκτήτη της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου σε όλα τα γήπεδα προσωρινά για διάστημα τριών (3) μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ, για πράξεις και δηλώσεις του, οι οποίες συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος, πράξεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ) που διεξήχθη την 7-6-2024 και
2. Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) χρηματικό πρόστιμο ύψους πενήντα χιλιάδων (50.000,00) ευρώ, για πράξεις και δηλώσεις του ιδιοκτήτη της, για πράξεις και δηλώσεις του ιδιοκτήτη της οι οποίες συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος, και έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του ως άνω αγώνα.
Απαλλαγή για Λεσόρ
. Απαλλάσσεται ο κ. Matthias Michel Lessort αθλητής της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) για βιαιοπραγία σε βάρος του αθλητή της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, κ. Λαρεντζάκη που φέρεται να έλαβε χώρα μετά το τέλος του αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ) που διεξήχθη την 10-6-2024.
2. Απαλλάσσεται η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) για το ίδιο ως άνω περιστατικό.
Πρόστιμο για Γουόκαπ και Κάνααν
Με πρόστιμο για «ανάρμοστη και δυσφημιστική συμπεριφορά» τιμωρήθηκαν η ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο Τόμας Γουόκαπ και ο Αϊζέια Κάνααν. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός δέχθηκε αυστηρή επίπληξη και πρόστιμο 10.000 ευρώ για πράξεις δυσφήμησης του αθλήματος μετά από το τέλος του Game 3 της σειράς των τελικών της Stoiximan Basket League.
Ο Τόμας Γουόκαπ δέχθηκε αυστηρή επίπληξη και πρόστιμο 3.000 ευρώ για πράξεις δυσφήμησης του αθλήματος μετά από το τέλος του Game 2, ενώ ο Αϊζέια Κάναν δέχθηκε αυστηρή επίπληξη και πρόστιμο 5.000 ευρώ για πράξεις δυσφήμησης του αθλήματος μετά από το τέλος του ίδιου αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα