Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Άρχισαν οι σαρωτικές αλλαγές σε Οργανισμούς της Υγείας: Απομάκρυνε όλο τον ΟΔΙΠΥ ο Γεωργιάδης - Τι ακολουθεί


Ξεκίνησε τις σαρωτικές αλλαγές σε πρόσωπα στους Οργανισμούς της υγείας ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Ήδη χθες απομάκρυνε με διαδικασίες εξπρές όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, την Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο αλλά και όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ).
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με fast track διαδικασίες τους κάλεσε στο γραφείο του και ζήτησε «να τον διευκολύνουν», όπως είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos. Τους ζήτησε ουσιαστικά να δώσουν την παραίτηση τους η Πρόεδρος του ΟΔΙΠΥ Δάφνη Καϊτελίδου, ο Διευθύνων Σύμβουλος Βασίλης Μπαλάνης αλλά και όλα τα μέλη του φορέα, εκτιμώντας σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν συνέβαλαν στην βελτίωση της ποιότητας των δημοσίων νοσοκομείων.
Έρχονται και άλλες αλλαγές
Οι ίδιες πηγές του ethnos αναφέρουν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται το επόμενο διάστημα να προχωρήσει και σε άλλες σαρωτικές αλλαγές σε πρόσωπα Οργανισμών, απομακρύνοντας Προέδρους αλλά και Διευθύνοντες Συμβούλους. Φαίνεται πάντως πως έχει λάβει το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου να προχωρήσει στην αντικατάσταση προσώπων, αλλά οι νέοι επικεφαλής θα χρειασθούν έγκριση από τα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης.
Πάντως εδώ και καιρό όπως τονίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του ethnos.gr, ο υπουργός Υγείας έχει μπει σε διαδικασία ανεύρεσης νέων στελεχών που να γνωρίζουν την υγεία και να μπορούν να αναλάβουν υψηλές θέσεις σε φορείς και οργανισμούς. Ωστόσο η διαδικασία αυτή δεν θεωρείται ιδιαίτερα εύκολη καθώς πολλά στελέχη που είναι γνώστες του τομέα της υγείας, αρνούνται να αναλάβουν καθήκοντα σε δημόσιους φορείς. Όπως και να χει, όποια πρόσωπα και να βρεθούν θα χρειαστούν το πράσινο φως από το μέγαρο Μαξίμου όπως τονίζουν πληροφορίες του ethnos.gr. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πήγες, ο Άδωνις Γεωργιάδης εδώ και καιρό επιχειρεί να αντικαταστήσει στελέχη που ασχολούνται με τον τομέα του φαρμάκου ώστε να μπορέσει να συνεργαστεί και να προωθήσει αλλαγές στην φαρμακευτική πολιτική.
Παράλληλα φημολογείται έντονα ότι αλλαγές θα υπάρξουν και στον μεγαλύτερο Οργανισμό υγείας της χώρας τον ΕΟΠΥΥ, καθώς ήδη ο υπουργός Υγείας έχει έρθει σε επαφή με ανθρώπους του τομέα της υγείας προτείνοντάς τους να αναλάβουν υψηλόβαθμες θέσεις. Προς ώρας δεν φαίνεται να έχουν βρεθεί τα κατάλληλα πρόσωπα, τουλάχιστον για τους σημαίνοντες οργανισμούς της υγείας μέσω των οποίων θα επιχειρήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης να προωθήσει μεταρρυθμιστικές αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα