Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Εργαζόμενοι Υπηρεσίας της Π.Ε. κάνουν στάση εργασίας ζητώντας αντικατάσταση προϊσταμένων λόγω "αυταρχισμού"!

Αυταρχική συμπεριφορά προϊσταμένων Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας καταγγέλλουν η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος και έχουν προκηρύξει στάση εργασίας για αύριο, Τετάρτη, με αίτημα την άμεση αντικατάστασή τους. Η ΑΔΕΔΥ και η ΟΣΥΑΠΕ καλούν την περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου να παρέμβει άμεσα για την αντιμετώπιση της «έκρυθμης κατάστασης»…
Σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ σημειώνονται σχετικά τα εξής: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζόμενων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της Στάσης Εργασίας, που κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, από ώρα 12.00 έως 15.00 και καλεί την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου να σκύψει στα αιτήματά τους και να τα ικανοποιήσει.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Δ/νσης και που έχουν τεθεί επανειλημμένα με αναφορές (προφορικές και γραπτές) σε όλους τους αρμόδιους σχετίζονται με συμπεριφορές υπηρεσιακών στελεχών (αυταρχισμός, έλλειψη σεβασμού στην προσωπικότητά τους, άσκηση ψυχολογικής και λεκτικής βίας, απαξίωση, αμφισβήτηση της επιστημονικής τους υπόστασης).
Αυτά σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωτοβάθμιου Συλλόγου και της Ομοσπονδίας αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι μιας υπηρεσίας, που προσπαθούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους με ιδιαίτερο φιλότιμο, παρά τη σημαντική υποστελέχωση που υπάρχει και τα υπόλοιπα ζητήματα που αντιμετωπίζουν και σχετίζονται με τις μειωμένες αμοιβές και αποζημιώσεις, την υποχρέωση μετακίνησής τους με ΙΧ αυτοκίνητα πολύ συχνά κλπ.
Αυτά συμβαίνουν σε μια υπηρεσία, που θα έπρεπε να μπορεί να παίζει έναν αναβαθμισμένο ρόλο χωρίς εμπόδια, αφού η Π.Ε. Μεσσηνίας έχει να επιδείξει μια σημαντική αγροτική οικονομία.
Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της Περιφερειακής Αρχής για να σταματήσει η έκρυθμη κατάσταση που υπάρχει με:
Την άμεση αντικατάσταση της αναπληρώτριας προϊσταμένης Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και της αναπληρώτριας προϊσταμένης του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ίδιας Δ/νσης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Την προώθηση όλων των απαραίτητων ενεργειών και διαδικασιών για την επιλογή και τοποθέτηση των προϊσταμένων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.
Την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των Τμημάτων και συνολικά της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ώστε να εκπληρώνονται οι σκοποί της, με σεβασμό στους υπαλλήλους και την εργασία τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα