Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εκπαιδευτικών Α'βαθμιας : «Από τους 121 τίτλους βιβλίων έχουν έρθει οι 15!»

Image«Μας έχουν διαβεβαιώσει ότι τα βιβλία θα έρθουν σταδιακά το επόμενο χρονικό διάστημα» μας είπε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Κώστας Τσιγαρίδης, αναφερόμενος στην έλλειψη σχολικών εγχειριδίων με την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς. Όσο για το ποσοστό βιβλίων που έχει φτάσει στα σχολεία του νομού: «Έχουμε λάβει 15 τίτλους από τους 121 που προβλέπονται για την Πρωτοβάθμια». 
Και διευκρινίζει ο πρόεδρος: «Στην Πρωτοβάθμια πάντως δεν έχουμε λυτάρια, γιατί άκουσα ότι στο Λύκειο, αντί για κανονικά βιβλία, έδωσαν τα λυτάρια. Εμείς αναγκαστήκαμε να δώσουμε φωτοτυπίες ή τεύχη προηγούμενων χρόνων που βρήκαμε σε κάποια σχολεία, τα οποία ήταν κέντρα διανομής βιβλίων τις προηγούμενες χρονιές.
Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση. Και με τις φωτοτυπίες είναι τεχνικά αδύνατον να λειτουργήσουμε. Με τα απαρχαιωμένα μηχανήματα πώς να βγάλεις 1.500 φωτοτυπίες την ημέρα; Γιατί βγάζουμε φωτοτυπίες και στα σχολεία. Ο Δήμος Καλαμάτας βοήθησε, τύπωσε κάποιες, αλλά ο Δήμος Μεσσήνης, για παράδειγμα, ακόμη δεν έχει μπει στη διαδικασία αυτή. Δεν ξέρω τι γίνεται πάνω σε αυτό το θέμα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Αυτά που συμβαίνουν, μας βάζουν σε προβληματισμό. Μήπως όλο αυτό δημιουργήθηκε για να μεταφερθεί το βάρος του κόστους των βιβλίων στις πλάτες των γονέων;».Λεφτά ούτε για κιμωλίεςΓια τις Σχολικές Επιτροπές: «Και εκεί σοβαρό πρόβλημα. Οι ήδη υπερχρεωμένες σχολικές επιτροπές δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε ένα ευρώ, γιατί έκλεισαν, και με το νόμο του “Καλλικράτη” σε κάθε Δήμο δημιουργούνται δύο νέες, μία ενιαία για την Πρωτοβάθμια και μία για τη Δευτεροβάθμια. Όμως, λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών και των καθυστερήσεων του υπουργείου, δεν προχώρησε η διαδικασία αυτή, τώρα προσπαθούν οι Δήμοι να τρέξουν κάποια πράγματα. Πρέπει να ομολογήσω ότι υπερβάλλουν εαυτόν, ώστε να γίνει η μεταβίβαση των επιτροπών και των υπηρεσιών που είχαν τα σχολεία στις ενιαίες σχολικές επιτροπές, για να εκταμιευθούν κάποια χρήματα και να μπορέσουμε να καλύψουμε ορισμένα λειτουργικά έξοδα στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Αυτή τη στιγμή, ως διευθυντές σχολείων, δεν έχουμε στα χέρια μας ούτε ένα ευρώ για κιμωλίες».
Της Μαρίας Νίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα