Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Αντίδραση Κόλλια για εργασιακή εφεδρεία «Καταστροφική για τους Δήμους»

Image«Καταστροφική» για τους Δήμους χαρακτηρίζει με δήλωσή του στο «Θ» ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας την προωθούμενη εργασιακή εφεδρεία. Απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, επισημαίνει τις ανάγκες των Δήμων σε προσωπικό και τονίζει: «Θα είναι τραγικό, εάν αναγκαστούμε να απολύσουμε ή να θέσουμε σε εφεδρεία προσωπικό».
Ολόκληρη η δήλωση του δημάρχου Τριφυλίας έχει ως εξής: «Η ανάγκη των καλλικράτειων Δήμων σε προσωπικό και μάλιστα σε εξειδικευμένο προσωπικό, είναι γνωστή και αδήριτη. Από τη στιγμή που οι Δήμοι επιφορτίζονται καθημερινά με νέες δραστηριότητες και με νέες αρμοδιότητες, χωρίς ταυτόχρονα να τους επιτρέπουν να προσλάβουν τον αντίστοιχο σε αριθμό αλλά και το αντίστοιχο σε εξειδικευμένες γνώσεις προσωπικό, η εφαρμογή και στους Δήμους της εφεδρείας είναι καταστροφική.
Κρίνοντας από το δικό μου Δήμο, το Δήμο Τριφυλίας, αλλά έχοντας και εικόνα συνολικά των Δήμων, αν μας αναγκάσουν να απολύσουμε ή να θέσουμε σε εφεδρεία προσωπικό, είναι βέβαιο ότι πλέον οι Δήμοι δε θα μπορούν ούτε στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών.

Είναι απαράδεκτο, διότι ουδείς έχει επιβεβαιώσει ή έχει καταγράψει τις πραγματικές ανάγκες των Δήμων σε προσωπικό. Ουδείς σήμερα μπορεί να ισχυριστεί ότι οι Δήμοι (και μιλάω γενικά, δεν το εξειδικεύω), χωρίς να έχουν γίνει εξειδικευμένες συγκριτικές μελέτες, μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους. Για οικονομίστικους λόγους δεν είναι δυνατόν και οι Δήμοι να μπουν στον Προκρούστη των επιταγών της Τρόικας. Είναι σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει συνολική αντίδραση σε αυτό. Εν πάση περιπτώσει, από τη στιγμή που δεν εφαρμόζεται μέχρι στιγμής ούτε η πρόβλεψη ότι πέντε φεύγουν - ένας έρχεται, διότι εμείς δυνατότητα πρόσληψης δεν έχουμε, θα είναι τραγικό αν αναγκαστούμε να απολύσουμε ή να θέσουμε σε εφεδρεία προσωπικό. Είναι βέβαιο ότι οι πολίτες θα στενάξουν». Η.Γ.

1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα