Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Φ. Κουβέλης στην Τριφυλία

«Ανάγκη αλλαγής οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής!»
Την «ανάγκη αλλαγής οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε εκπροσώπους φορέων και συλλόγων της Τριφυλίας το βράδυ της Κυριακής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. στο δημοτικό μέγαρο Κυπαρισσίας. Όπως, δε, σημείωσε, «δεν αρκεί η χώρα να βγει από την κρίση, πρέπει να βγει από την κρίση με την κοινωνία όρθια».
Αναφερόμενος στη δεινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, είπε πως «το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί όσες θυσίες και αν κάνει ο λαός» και αναφέρθηκε στην πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. για «διακρατικό ευρωπαϊκό διακανονισμό, που θα επιτρέψει στη χώρα να πάρει μια ανάσα». Χαρακτήρισε δε τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά μέτρα και «χαράτσια» άδικα και άνισα και εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτά, όπως και στην εργασιακή εφεδρεία.
Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε αναφορά στα προβλήματα και τις ανάγκες της περιοχής, τόσο σε υποδομές όσο και στον πρωτογενή τομέα, καθώς και στα «λουκέτα» σε δημόσιες υπηρεσίες.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. ξεκίνησε την περιοδεία του στην Τριφυλία με επίσκεψη σε υπερσύγχρονη θερμοκηπιακή μονάδα στα Φιλιατρά και στη συνέχεια μετέβη στο γραφείο του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, με τον οποίο είχαν πολύωρη συζήτηση για αυτοδιοικητικά ζητήματα, καθώς και για την αποψίλωση της Τριφυλίας από δημόσιες υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι δύο άνδρες είναι γνωστοί από παλιά, στην Αθήνα, όντας ο ένας μάχιμος δικηγόρος και ο άλλος δικαστικός υπάλληλος και συνδικαλιστής. Ακολούθως ο κ. Κουβέλης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου συζήτησε με τον αναπληρωτή διοικητή Πάνο Μπόζο για την ιστορία και τη λειτουργία του νοσοκομείου, τις διεκδικήσεις του για την ακίνητη περιουσία, καθώς και την ανάπτυξη - αναβάθμισή του.

Τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. στις επισκέψεις του συνόδευαν ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Δημήτρης Βαρελάς, που κατάγεται από τις Ράχες Τριφυλίας, ο δημοτικός σύμβουλος Οιχαλίας Γιάννης Δημητριάδης και τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Μπάμπης Βακαλόπουλος και Νίκος Τσαπόγας.
Πύλος
Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο κ. Κουβέλης συναντήθηκε και με το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, στο δημοτικό κατάστημα της Πύλου, παρόντων του προέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου Κωνσταντίνου Νερατζόγλου, του δημοτικού συμβούλου Πύλου-Νέστορος Θεόδωρου Χαραμαρά και συνεργατών του κ. Κουβέλη.

Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης, που είναι ο πιο άμεσος στην εξυπηρέτηση του πολίτη, και η σωστή του λειτουργία, που μπορεί να προσφέρει στην οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική στήριξη. Παράλληλα, συζητήθηκαν τα θεσμικά κενά και οι οργανωτικές ελλείψεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι καλλικράτειοι Δήμοι.

Επίσης, ο κ. Καφαντάρης ενημέρωσε τον κ. Κουβέλη για ζητήματα που αφορούν στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα