Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα.
Η «εργασιακή εφεδρεία» οδηγεί σε απολύσεις. Οι νέες περικοπές μισθών ανατρέπουν τη ζωή των πολιτών.
Στη ζοφερή αυτή πραγματικότητα προστίθενται οι απαράδεκτες, λαϊκιστικές και ισοπεδωτικές για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, που τροφοδοτούν τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και διχάζουν τους πολίτες.
Έναν επιπλέον κόλαφο για την κυβέρνηση αποτελεί η Παγκόσμια Έκθεση Ανταγωνιστικότητας 2011 - 2012 που δημοσιοποιήθηκε χθες. Από την 83η θέση πέρυσι και την 71η το 2009, η Ελλάδα καταλαμβάνει φέτος την 90ή θέση μεταξύ 142 χωρών.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης κατέθεσε στη βουλή ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, παραθέτοντας μια σειρά από στοιχεία που καταδεικνύουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών κονδυλίων δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
Η «εργασιακή εφεδρεία» οδηγεί σε απολύσεις. Οι νέες περικοπές μισθών ανατρέπουν τη ζωή των πολιτών.
Στη ζοφερή αυτή πραγματικότητα προστίθενται οι απαράδεκτες, λαϊκιστικές και ισοπεδωτικές για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, που τροφοδοτούν τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και διχάζουν τους πολίτες.
ΘΕΜΑ : | Σχόλιο του υπεύθυνου για θέματα οικονομικής πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Χατζησωκράτη, για την Παγκόσμια Έκθεση Ανταγωνιστικότητας |
Φοβούμαστε, όμως, πως ο μιθριδατισμός που έχει καταλάβει πλέον τα κυβερνητικά κλιμάκια δεν επιτρέπει ευαισθητοποίηση και δράσεις.
ΘΕΜΑ : | Ερώτηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης για το ΕΣΠΑ |
Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Γερμανική Βουλή (Bundestag), στις 7/9/2011 η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επέκρινε την Ελλάδα για το γεγονός ότι δεν έχει αξιοποιήσει το 70% των ευρωπαϊκών κονδυλίων, τα οποία της αναλογούν και δικαιούται.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι «χρήματα υπάρχουν στην Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν έχει απορροφήσει το 70% των κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία και το ταμείο συνοχής. Ζητούμενο είναι δομές με τις οποίες τροφοδοτείται η ανάπτυξη και οι οποίες δεν υπάρχουν επαρκώς". Περαιτέρω, σύμφωνο με έγγραφο της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (από 18-3-2011) με τίτλο «απορρόφηση των διαρθρωτικών ταμείων και του Ταμείου Συνοχής: άντληση διδαγμάτων για τη μελλοντική πολιτική συνοχής της ΕΕ», το επίπεδο απορρόφησης των διαρθρωτικών ταμείων και του Ταμείου Συνοχής για την Ελλάδα την τρέχουσα περίοδο (2007-2013 έως τις 25/01/2011) έχει ως εξής:
- 18% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
- 16% από το Ταμείο Συνοχής
- 26% από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
Υπό το πρίσμα της οικονομικής κρίσης, η οποία απειλεί τη χώρα μας με κατάρρευση, οποιαδήποτε αδράνεια ή καθυστέρηση της κυβέρνησης να εκπονήσει τα απαιτούμενα προγράμματα συνεπάγεται τη μη αξιοποίηση του 70% των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
-Ποια άμεσα μέτρα θα λάβουν για την κατάρτιση των αναγκαίων προγραμμάτων, προκειμένου να βελτιωθούν σημαντικά οι δείκτες απορροφητικότητας και να εκταμιευθούν οι αδιάθετοι ευρωπαϊκοί πόροι, τους οποίους δικαιούται η Ελλάδα για τη συγχρηματοδότηση της στήριξης της εργασίας και της ανάπτυξης;
-Θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες για το ΕΣΠΑ, ώστε να ενισχυθεί ο ρυθμός απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων;
Κάθε εποχή με τις δυσκολίες της. Δεν μασάνε οι ανθρώποι που αντέχουν να ζούνε σε αυτά τα χώματα, σε αυτές τις θάλασσες, κάτω από αυτόν τον Ήλιο. Η υπομονή έχει τα όριά της, και σύντομα θα τους πάρει ο διάολος όλους τους κερατάδες.Σύντομα...
ΑπάντησηΔιαγραφή