Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Δήμος Τριφυλίας: Φιλόδοξο το διετές πρόγραμμα δράσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης!

Την έγκριση χρηματοδότησης του διετούς προγράμματος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας - Πολιτισμού - Αλληλεγγύης - Περιβάλλοντος του Δήμου Τριφυλίας αποφάσισε στην προχθεσινοβραδινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας. Στο διετές πρόγραμμα περιλαμβάνονται δράσεις πολιτισμού, όπως εκδηλώσεις, η λειτουργία του Εικαστικού Εργαστηρίου, του Ωδείου, της Σχολής Τέχνης, η λειτουργία, ανάδειξη και ανάπτυξη μνημείων, ιστορικών χώρων, πολιτιστικών κέντρων κ.ά., παιδείας, αλληλεγγύης και προστασίας και η ανάδειξη του περιβάλλοντος. Το γενικό σύνολο εξόδων αγγίζει το 1,1 εκατομμύριο ευρώ, τα έσοδα υπολογίζονται σε 437 χιλιάδες ευρώ περίπου και η χρηματοδότηση του Δήμου θα ανέλθει σε 655 χιλιάδες ευρώ περίπου.
Όπως σημείωσε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Βιβή Παντελάκη: «Το διετές πρόγραμμα αποτελεί το όραμα κάθε κοινωφελούς επιχείρησης σε κανονικές οικονομικές συνθήκες. Παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγράψουμε κάθε δράση με το μέγιστο της δαπάνης που απαιτείται. Αντιλαμβάνεστε ότι αν επέλθει η κρίση που αναμένεται, ελάχιστα από αυτά θα πραγματοποιηθούν. Ωστόσο, το άρθρο 13 της σύμβασης προβλέπει την τροποποίησή της.
Το γενικό σύνολο των εξόδων του διετούς προγράμματος, στο οποίο περιέχονται δαπάνες μισθοδοσίας των εκπαιδευτών και του προσωπικού του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, δαπάνες εκδηλώσεων, δαπάνες λειτουργίας των πολιτιστικών κέντρων, των μουσείων και των βιβλιοθηκών, η προμήθεια εξοπλισμού, η προβολή πολιτιστικού και περιβαλλοντικού τουρισμού, δαπάνες για δράσεις στην παιδεία, το περιβάλλον, την κοινωνική αλληλεγγύη και την επικοινωνιακή δραστηριότητα της επιχείρησης, ανέρχεται στο ποσό του 1.093.000 ευρώ. Το σύνολο όσων φιλοδοξούμε να εισπράξουμε από το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, τα δίδακτρα και τα εισιτήρια των εκδηλώσεων ανέρχονται στο ποσόν των 437.210 ευρώ. Η απαιτούμενη χρηματοδότηση από το Δήμο για την υλοποίηση του διετούς προγράμματος δράσης ανέρχεται στο ποσό των 655.790 ευρώ. Τα παραπάνω ποσά φαίνονται υπερβολικά λόγω της κρίσης. Για να έχετε, όμως, μια αντικειμενική εικόνα, σας αναφέρω ότι τα διετή προγράμματα της Κοινωφελούς της Κυπαρισσίας, για δράσεις που αφορούσαν στο Δημοτικό Ωδείο, το Εικαστικό Εργαστήριο και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ήταν του ύψους των 450.000 ευρώ, ενώ των Γαργαλιάνων, που είχε μόνο το κομμάτι της “Βοήθειας στο Σπίτι” ανέρχονταν σε 250.000 ευρώ. Όμως, ανεξάρτητα από την κρίση, εμείς, τουλάχιστον στο μέρος της πρόβλεψης, πρέπει να είμαστε επαρκείς, διαφορετικά στους τομείς που θα υπάρχουν κενά, δε θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. Έτσι, λοιπόν, η Κοινωφελής Επιχείρησης Παιδείας - Πολιτισμού - Αλληλεγγύης - Περιβάλλοντος του Δήμου Τριφυλίας, με την αριθ. 16/2011 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε διετές πρόγραμμα δράσης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο:
1. Την έγκριση της χρηματοδότησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης σύμφωνα με το διετές πρόγραμμα δράσης το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας απόφασης. 2. Να εξουσιοδοτήσει το δήμαρχο όπως προβεί στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Τελειώνοντας, επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που μαζί εργαστήκαμε στη σύνταξη του διετούς προγράμματος: τις κυρίες Πανουσιοπούλου, Τουρκολιά, τους κυρίους Μανόλη, Κυριακουλόπουλο, Γιώργο Φιλντίση, Κανελλόπουλο και τον κ. Γαλάνη, καθώς και τη δημοτική υπάλληλο κα Φωτεινή Στυλιανού». Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού άκουσε την εισήγηση και μετά από συζήτηση με ερωταπαντήσεις, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την έγκριση του διετούς προγράμματος και την εξουσιοδότηση του δημάρχου για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα