Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα όρια ασφάλισης για την άδεια διαμονής αλλοδαπών στην Ελλάδα

ΑΛΛΑΖΕΙ ο ελάχιστος αριθμός ημερομισθίων για την ανανέωση άδειας διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών, καθώς και οι όροι και προϋποθέσεις πρόσβασης στη μισθωτή εργασία και σε ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών καθώς και Eργασίας και Κοινωνικής Aσφάλισης.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο ελάχιστος αριθμός ημερών ασφάλισης ή το ελάχιστο χρονικό διάστημα ασφάλισης ανά έτος ή ανά διετία και ασφαλιστικό φορέα που πρέπει να πραγματοποιούν οι υπήκοοι τρίτων χωρών ορίζεται ως εξής:....
1) Σε περιπτώσεις υπηκόων τρίτων χωρών που είναι κάτοχοι αδειών διαμονής διάρκειας ενός έτους και ασφαλίζονται στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ορίζεται ως ελάχιστος χρόνος ασφάλισης οι 120 ημέρες. Εάν ο υπήκοος τρίτης χώρας έχει πραγματοποιήσει μικρότερο αριθμό ημερομισθίων μπορεί να προβεί στην εξαγορά αριθμού ημερών ασφάλισης μέχρι ποσοστού 20%.
2) Σε περιπτώσεις που είναι κάτοχοι αδειών διαμονής διάρκειας δύο ετών ορίζεται ως ελάχιστος χρόνος ασφάλισης οι 240 ημέρες με δυνατότητα εξαγοράς του 20%.
3) Σε περιπτώσεις που ασφαλίζονται στον ΟΓΑ, ορίζεται ως ελάχιστο χρονικό διάστημα, η ασφάλιση έξι μηνών ανά έτος με δυνατότητα εξαγοράς του 20%.
4) Σε περιπτώσεις που είναι κάτοχοι αδειών διαμονής διάρκειας ενός έτους για παροχή υπηρεσιών ή έργου και ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ, ως ελάχιστος χρόνος ασφάλισης ορίζονται οι 250 ημέρες εργασίας.
5) Σε περιπτώσεις που είναι κάτοχοι αδειών διαμονής διάρκειας δύο ετών για παροχή υπηρεσιών ή έργου και ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ, ως ελάχιστος χρόνος ασφάλισης ορίζονται, αθροιστικά για το σύνολο της διετίας, οι 500

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα