Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Στρατόπεδο "Παπαφλέσσας":Κλείνει οριστικά στις 31 Ιανουαρίου 2012

ImageΟριστικοποιήθηκε για τις 31 Ιανουαρίου 2012 η αναστολή λειτουργίας του στρατοπέδου «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα. Το σχετικό σήμα έφθασε προχθές και σε αυτό γίνεται, επίσης, λόγος για τη συνέχιση της λειτουργίας της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Καλαμάτας για άγνωστο χρονικό διάστημα, ενώ άγνωστο είναι και το μέλλον του Στρατιωτικού Μουσείου, η λειτουργία του οποίου υποστηριζόταν από στρατιωτικούς.
Εκτός αυτών, πληροφορηθήκαμε ότι δύο αξιωματικοί από τη IV Μεραρχία Πεζικού, που βρέθηκαν προχθές στην Καλαμάτα, γνωστοποίησαν στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό ότι δε θα πληρωθούν για αυτό το μήνα, ενώ για τον επόμενο θα ενημερωθούν σχετικά. Η είδηση «πάγωσε» όλο το προσωπικό και αποτελεί, όπως μας είπαν εργαζόμενοι, στάση πληρωμών. Κι αυτό, γιατί ουδείς σκέφθηκε ποιες μπορεί να είναι οι υποχρεώσεις των ανθρώπων αυτών.


Μετά από αυτές τις εξελίξεις, τίθεται εκ νέου το θέμα χρήσης του στρατοπέδου. Θα θυμίσουμε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη, πριν από ένα μήνα περίπου, είχε αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αξιοποίησης του χώρου ως χώρου κράτησης. Όπως ανέφερε στην απάντησή του ο υπουργός, «για την αντιμετώπιση της συγκέντρωσης των παράνομα εισερχομένων στη χώρα μας μεταναστών, το ΓΕΣ έχει προτείνει στην ΕΛΑΣ αριθμό ανενεργών στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, στα οποία δεν έχει συμπεριληφθεί από πλευράς ΓΕΣ το στρατόπεδο “Παπαφλέσσα” στην Καλαμάτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα