Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Να επαναφέρουν τις μετεγγραφές σε παιδιά πολυτέκνων, τριτέκνων, αναπήρων και ορφανά

Ζητά ο Μάξιμος με ερώτηση στη Βουλή, μετά το φετινό φιάσκο των Πανελλαδικών
Την επαναφορά της δυνατότητας μετεγγραφών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ για τα παιδιά των πολυτέκνων, τριτέκνων, αναπήρων και τα ορφανά μετά το φιάσκο των πανελλαδικών εξετάσεων ζητά ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Η ερώτηση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και βουλευτή Λαρίσης στην υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου έχει ως εξής:
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «ξηλώνει» ένα-ένα τα μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση της ΝΔ για τη στήριξη της πολύτεκνης και της τρίτεκνης οικογένειας. Πιο πρόσφατη, η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τις μετεγγραφές τέκνων πολυτέκνων και τριτέκνων, δικαιολογώντας την από την αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση των ειδικών κατηγοριών. Η αλλαγή αυτή είχε ως αποτέλεσμα το φιάσκο των πανελλαδικών με την εγγραφή ως επιτυχόντων ακόμη και υποψήφιων που παρέδωσαν λευκές κόλλες και το διασυρμό των πολυτέκνων.
Τα παιδιά πολυτέκνων, με βάση το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση περιόρισαν ουσιαστικά τις επιλογές τους στα όρια της διοικητικής περιφέρειας του τόπου διαμονής της οικογένειάς τους. Όσοι όμως περνούν σε σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους, μετά την κατάργηση των μετεγγραφών, είτε θα «γονατίσουν» οικονομικά τις οικογένειές τους προκειμένου να μετακομίσουν, είτε τελικά θα εγκαταλείψουν το όνειρο των σπουδών.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πολύτεκνου εκπαιδευτικού από τον Αμπελώνα, Λάρισας, (εφημερίδα «Ελευθερία» 5-9-2011), μοναδικού εργαζόμενου στην οικογένεια, που σπουδάζει ήδη τρία παιδιά (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βέροια), με το τέταρτο να έχει εισαχθεί σε σχολή στην Τρίπολη!
Την ίδια στιγμή η πολιτεία, δυστυχώς, δεν έχει εξασφαλίσει τη δυνατότητα διαμονής όλων των ενδιαφερόμενων φοιτητών σε φοιτητικές εστίες ως μια εναλλακτική λύση για τις πολύτεκνες οικογένειες που αδυνατούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους μακριά από τον τόπο της κατοικίας τους».
Κατόπιν τούτων ο κ. Χαρακόπουλος ρωτά την αρμόδια υπουργό:
Μετά το φιάσκο με τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, προτίθεστε να επαναφέρεται το προηγούμενο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια για τα παιδιά πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών;
Θα επαναφέρετε τις μετεγγραφές τόσο σε φοιτητές ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, τρίτεκνων, αναπήρων και ορφανά), αλλά και γενικότερα για τα αδέρφια που φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα